Na pomoč! Mož pijan in agresiven!!
Zdravo,
sem že obupana. Moj mož ima slabo družbo, v kateri se napivajo do onemoglosti, nimajo meje.
Kadar pride pijan s službe (dela kot natakar v gostišču), je agresiven. Sovraži vseh in samega sebe. Mi grozi in izreče vse najhujše besede (nebi rada napisala katere, saj so skrajne in šokantne zame). Ko mu rečem, da se bom pobrala stran od njega, mi govori, da naj se poberem h staršem v istem trenutku in da otroka mu ne bom uzela (imava 1,5 let starega otroka)! Je tudi agresiven. Cukal me je za lase, udaril v hrbet, držal za vrat, me preklinjal… (to ne počne pred otrokom- takrat že spi). Ko sem bila noseča tretji mesec, me je prvič porinil v zid in držal za vrat! Prespala sem v avtu in v nosečnosti storila to več krat! Drugi dan, me preklinja, da sem jaz vsega kriva, ali pa trdi, da tega ni storil prejšnji večer, da zakaj si izmišljujem!! Nato celo jutri spi, saj je bil prejšnji dan pijan. Pravi, da tudi pije, ker da naj nebi bila hiša pospravljena (čistim, pospravljan, kuham,… minuto nimam časa zase)! Logično je, da igračke ne morejo biti v enek kotu, saj otrok se z njimi igra… po “končani” igri, jih takoj zloživa s sinom!
Še najbolj zanimivo de, da je skrajni “mamin sinko”! Zanj je mamica vse!! Jaz sem nič zanj! na prvem mestu ima sina(to je samoumevno), nato njegovo “mami”, atija, prijatelje in jaz sem tam na zadnjem mestu! Kar reče in nardi njegova “mami” je prav, kadar pa jaz naredim kakšno stvar kot ona (tako da on ne ve, da je ona storila isto), kriči name, da kaj delam, da to ni prav itd., ampak ko mu rečem, da to mi je pokazala njegova “mami” je tiho, ali pa reče, da je prav!!!
Ko je trezen, pravi da ne bo več pil! če naredim kakšno banalno napako, ki bi se ljudje na tako napako smehljali (v dobrem smislu) in dejali, da je nepomembna napaka, me začne spet preklinjati, da sem zabita, zarukana, glupa, (in berede, ki jih izgovori, kadar je pijan)!!!
Želim si oditi, ampak ker sem v invalidski penziji (stara sem 31 let), nimam dosti financ (300 eur na mesec) in nebi zmogla sama finančno, h staršem pa ne želim, saj mi je pred časom rekel, da sem se že dva krat vrnila ( dve prejšnje veze) in tretjič, da naj se ne vračam!!! Moji starši so še “staromodni”, saj tudi njegova tašča (moja babica), je moji materi rekla, da naj se ne vrača domov!!
Ne vam kaj storiti!! Z njim več ne zmorem, bojim se, da bom potrebovala ponovno kakšna pomirjevala, h staršem NE SMEM IN NE MOREM, finančno nisem sposobna!! Čutim že, kako se mi celo telo trese od stresa, včasih ne zmorem pametno razmišljat, vsak večer, ko se vrača domov, se bojim v kakšnem stanju bo!!
Želim si daleč stran od njega, ampak NE SMEM IN NE MOREM.
Kaj naj storim??? Ne zmorem več!
Pozdravljeni.
Videti je, da ste v veliki stiski, v kateri ste ostali sami in se ne morete na nikogar obrniti. Mož je do vas nasilen, zaenkrat še ne pred otrokom, a samo vprašanje časa je, kdaj se bo to stopnjevalo. Morda celo do te mere, da bo dvignil roko nad njim! Pred njim ste že bežali in se skrivali v avto, da ste se zaščitili. Starši vas niso pripravljeni sprejeti nazaj, ostali ste sami, s sinom, ki ga morate zaščititi in agresivnim možem, ki vas zmerja in ponižuje.
V nevarnosti niste samo vi, ampak tudi vaš otrok. Bojim se, da bo zelo kmalu prišlo do tega, da bo priča nasilju, da bo slišal in videl, kako vas mož pretepa. Nujno morate zaščititi sebe in otroka.
Ste že kdaj pomislili na umik v varno hišo ali materinski dom? Razlika je predvsem v tem, da ima varna hiša tajen naslov in je namenjena reševanju trenutne stiske ter krajši namestitvi. V materinskem domu pa lahko ostanete tudi leto ali dve. Ob temu vam bo v pomoč strokovno osebje, ki vam bo pomagalo, da se lahko postavite na lastne noge.
Pošiljam vam nekaj kontaktov, ki imajo sedež v okolici Ljubljane. Upam da boste med njimi našli kakšnega, ki vam bo ustrezal.
MATERINSKI DOMOVI:
Zavod Pelikan – Karitas 01/ 366 77 21
CSD Ljubljana Šiška 051 422 024
CSD Krško 07 492 59 68
VARNE HIŠE:
Društvo ženska svetovalnica 031 233 211
Društvo za nenasilno komunikacijo 031 736 726
Društvo SOS 080 11 55
Na tej povezavi pa najdete tudi ostale po drugih delih Slovenije:
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/sociala/programi_socialnega_varstva/varne_hise/
Če menite, da je selitev še prevelik korak za vas in da ga ne zmorete v tem trenutku, jih poskusite kljub temu kontaktirati, veliko pomaga že dober pogovor. Želim vam veliko poguma.
Tadeja Janežič