Najdi forum

klo slišite, da sta napr. vaša znanca v postopku umetne oploditve – t.i. oploditev v epruvetki?

S partnerjem sva trenutno v IVF postopku (um. oploditev) in imam občutek, da znaci mislijo, da je to neke vrste znanastvena fantastika.

Kako gledate na to starejši, ki ste morda že dedki in babice, kako malo mlajši? Ali imate kakšne pomisleke? Ali bi se sami odločili za to, če bi ugotovili, da po naravni poti ni in ni uspeha?

Hvala za vaša mnenja!

Pikapoka

Vse najlepše mislim o tako požrtvovalnem paru in – vama želim, da se vsa vajina prizadevanja končajo srečno! Lep pozdrav!

Mislim, da tudi mi starejši, ki smo že nonoti in none želimo prav vsem, ki si želite biti starši, da se vam to uresniči pa na kakršen koli način. Če vam tega ne da narava, naj vam to da znanost.
Čimveč zdravih otrok ti želi
nona Karolina

Pomislim na to, da bosta verjetno zelo dobra starša, ker si otroke res želita.
Za tiste, ki so starši zlahka ali celo po nesreči, to ne moremo vedno reči.
Včasih je bil carski rez znanstvena fantastika in ča bi naše babice rodile v porodnišnici, bi se zdele celi vasi čudne, Čas pač gre naprej.
Dosti sreče!

Pomislim, da je dobro, da je znanost tako napredovala, da je to možno. Prav po zaslugi te metode sem tudi sama babica, kar me neskončno veseli, če pa pomislim, kako veseli so tamladi, ker so končno starši, pa je veselje še toliko večje in tudi jaz mislim, da so tisti, ki se namučijo za starševstvo, še posebej dobri starši. Želim vama, da bi uspelo že pri prvem poskusu!

Pomislim na mamico, ki že leta in leta meri sluz in je dala čez ogromno takih in drugačnih bolečih in zelo neprijetnih preiskav,mamico in očka, ki vsakič, ko kdo od znacev dobi otroka pomalem trpita. Poznam par, ki je dobil trojčke, ampak to je ze kar huda. Vem tudi za dvojčke. Veliko sreče in zadovoljstva in lepih ur vama želim……… Lep ozdrav Eta

Ja, Eta, točno tako je to.

Sicer pa hvala vam za vaša mnenja in lepe želje!

Na kaj pomislim, na mojega nečakca, ki smo ga vsi čakali 10 let. Tako nam je kot bi posijal sonček v našo družino. Ne se prestrašiti, morda bo vama prej uspelo in vztrajajta kot je moja sestra. Nekaterim pa uspe tudi prvič in vama želim, da bi bilo tako. Ni pa lahko, vsi ti postopki in odziv okolice. Moja sestra je rekla, da se s tem ne obremenjuje in se ji to ne zdi nobena sramota in vsem pove. Hvala bogu, res, da je medicina toliko napredovala.
Morda sem prej preden je to doletelo mojo sestro tudi imela pomisleke, sedaj pa jih absolutno nimam več. Sicer pa nikogar nič ne briga in ne se ozirati na druge.
Menim, da je vse pozabljeno, ko držiš štručko v rokah. Naša štrućka že koraca in izgovarja prve besede. Za vsako mi sestra pove, kaj pomeni. Želim vama čimprejšnje zibanje!

Nimam prav nobenih pomislekov.. Spostujem trud in pozrtvovalnost tistih, ki zberejo dovolj moci, da se odlocijo in naredijo korak cez naravno oviro..Medicina je zato, da ljudem pomaga..

Zelim vama vso sreco in zdravega otrocka…

Ce se mu ne dvigne ko te vidi mu kupi playboy ne pa da trosis proracunski denar.

Pa kako so lahko ljudje tako neokusni? Če si neokusen pubertetnik, potem upam, da te bo to v nekaj letih minilo, če pa si odrasla oseba, potem pa naj ti bog pomaga, ker ti noben drug ne bo več. Enkrat sem prebrala en simpatičen stavek, ki se mi zdi primeren za take, kot si ti: Postavi se pred svojo mamo in jo prosi, da ti pripelje eno okoli ušes. Več kot zaslužiš si jo.

Spoštovane vse, ki se trudite imeti otroke – sama sem ponosna mamica dvoletnega sina in vem, kaj pomeni radost imeti otroka. In vesela sem za vsako, ki ji to uspe, pa ni pomembno, na kakšen način. Kar nekaj jih je v moji okolici, ki imajo pri tem težave, k sreči pa se je skoraj pri vseh to potem uredilo s pomočjo medicine. In poznam tudi primer, ko so po mnogo letih truda posvojili hčerko in je njihova popolnoma enako, kot druga, ki se je rodila nekaj let za posvojitvijo prve. Kapo dol pred takimi pari in vesliko sončka v vaše življenje.

Maja

New Report

Close