Najdi forum

mumps?

Pozdravljeni,
danes sem se odlocila, da ugotovim, kaksno bolezen imam, saj traja 3 dni in ni se ni boljse, ceprav sem si kupila tablete(cold 3 daleron).
Prvi simptomi so bili:otekle bezgavke na desni strani vratu(bolj spodaj,ne cistu pri sklopu glave in vratu),rahla vrocina (giblje se okrog 37,1),bolecine v misicah, bolecine v vratu, nemoc, razdrazljivost(ne morem biti pri miru, sem zelo obcutljiva in vse me takoj spravi ob zivce), za kak dan nazaj se tud spomnim, da sem tozila, da me boli na levi strani spodaj na predelu jajcnikov(kot nekaksni krci), ko sem zbolela sem dobila tudi vnetje noznice, vceraj se je bolezen razsirila se na zrelo, zelo tezko poziram,ima suha usta(mi pravzaprav koristi, ker potem ni takih bolecin.saj ni potrebno poziranje), jem zelo malo,vceraj sem imela le en obrok(ob pol sestih, pa se po tem mi je postalo zelo slabo in sem se morala uleci),najprej sem imela glavobol, bolecine so bile tud v desnem usesu, zdaj pa cutim kot da bi imela zgornji predel glave prizadet(kot bi se udarila in se kasneje cutila udarec, vendar na vecji povrsini).Ko potisnem glavo navzgor, ze zacutim bolecino v grlu,ko pa nagnem glavo na levo stran,pa zacutim rahlo bolecino v desnem usesu in tam,kjer je otekla bezgavka.
Danes zjutraj sem torej vzela v roke knjigo Otroske bolezni in pogledala,katera bolezen ima vecino taksnih simptomov kot moja…pri mumpsu pise:otekle bezgavke,bolecine pri poziranju,suha usta,vrocina,glavobol in bolecina v sp.delu trebuha, manjka mi samo to, kar pa ni napisano pri moznih bolezenskih znamenjih,ampak ob razlagi, da imam zateceno tam, kjer imam otekle bezgavke.
Samo menim, da je ravno to najpomembnejsi simptom,tako da spploh ne vem ali naj grem k zdravniku ali ne, mislim, da bom najprej pocakala, da pojem vse tablete in bom potem videla.
Prosim, ce mi odgovorite, ce je kaj resnega

s spostovanjem

Spoštovani

Domnevam, da ste mlajša gospa, zato ste bili skoraj zagotovo cepljeni proti mumpsu in to močno zmanjša verjetnost, da bi ga prebolevali tokrat. Manjka tudi tipičan oteklina na obrazu.

Prav mogoče gre za virusno ali bakterijsko infekcijo, zaradi česar imate tudi bolečine in otekle bezgavke na različnih krajih. Težave opisujete tako dramatično, da si vam skoraj ne upam svetovati, da počakajte tri štiri dni, pa vseeno bi na vašem mestu počakal čez nedeljo. Če se stanje ne izboljša, pa vsekakor obiščite svojega zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close