Mrtvašnica-delo
hahaha *izkušen*,dobro ti je to povedala *eeemmm*,neee????Samo nekaj pa je le pozabila,kaj pa če se mrtvi zbudi,kaj misli,da je tiho?Kaj?misliš,da se ne zbudi?primer poznam,ko se je ena gospa zbudila v hladilnici in je pol živela še kak teden ali 10 dni.Si predstavljaš,da greš v klet-hladilnico po pokojnega za obdukcijo,ga pelješ na vozičku in te nenadoma prime za roko?saj veš kaj se ti lahko zgodi,neee?Enkrat v življenju sem bil zraven pri obdukciji-gledalec in sem si obljubil,da tega pa ne bi delal za noben denar na svetu.In res ne bi,ne za 1000 in ne za 10.000ev.V glavnem 99,9 % sem,da ni normalne ženske,ki bi zmogla tako delo opraviti v celoti od A do Ž.Zato drage moje,preusmerite misli,energijo raje kam drugam.Lep dan vsem
Mario20, mislim, da v povprečju v enem letu precej več Slovencev zadane sedmico na lotu, kot pa se jih “zbudi od mrtvih” v hladilnici.Saj vsakega mrtvaka pregleda zdravnik, preden ga opeljejo v patologijo. Prepričan sem, da večina patologov tega, kar omenjaš, v svoji karieri ni in ne bo doživela.
S kolinami pa je takole, da je ubiti prašiča še najmanjši zalogaj. Pravo delo se začne takrat, ko se žival razreže in se njene organe in dele telesa predela…
Izkušen,čista resnica,to kar praviš.Saj še sam ne vem,če je za verjet to kar pravim.A dejstvo je,da sem tega,ki se mu je to zgodilo poznal.Pred tem je bil čisto normalni moški-fant in potem se je vidno spremenil.Tega mi ni povedal sam,pač pa njegovi sodelavci,potem,ko ga že ni bilo več med živimi.Sem ga pa pred tem precej videval,ker sem bil v enem pogrebnem podjetju zaposlen in smo v to ustanovo veliko krat hodili po pokojne.Kot pravim,je bil pred tem človek na mestu. Pol pa nismo vedeli ali se je podal v pijačo al mamila al je zbolel.Skratka tako zelo se je spremenil,deloval je skoz odsotno.Vse to je trajalo le kak mesec ali dva,dokler se ni zlomil do konca.Še zdaj((po toliko letih) ne vem je to sploh možno ali ne..Kaj pa vi mislite?
Pozdravljeni vsi v debati sodelujoči.
Štel bi si v veselje in ponos, da bi mi dragi kolegi in kolegice pomagali pri iskanju službe v mrtvašnici. Sem za preizkušnjo, ker ne verjamem da je enostavno prvič biti tam. Do trupel pa gojim neizmerno spoštovanje in bi se rad ukvarjal z njih preparacijo. Pospremiti telo na zadnje potovanje se mi zdi častno in lepo delo, zato si želim da bi mi pri tem pomagali.
Sem 21 let star, bivši študent arheologije, teologije, filozofije, pedagogike in andragogike. Zaposlen sem bil kot varnostnik, svoje veselje pa sedaj iščem v botaniki in gostinstvu. Upam da bo to besedilo našel nekdo, ki se mu zdim vreden pozornosti.
V pričakovanju
Lenart
Sama sem medicinska sestra,.in po pravici povem,da je dosti hudo,ko sem prišla v sobo,ko je pacient preminil,tako,da sem morala ga preobleči,čeljust z povojem poviti,odtsraniti naki,umiti,starejšim dati plenico,počesati,odtraniti morebitne infuzije..tako, da dragi moji ni prijetno že tam,kaj šele v mrtvašnici.
Saj ne rečem,so ljudje,ki to zmorejo,meni ni to nič gnusno,toda je pa neprijetno.
Veliko jih pravi da bi si upali opravljat delo v mrtvašnici,še posebej nekatere punce tukaj….kako je v resnici to delo vidiš šele ko delaš tam,,,niti predstavlajš si ne kako je………….ti pomagam ….imaš tedensko nekaj trupel ki so izanakžena od nesreč..trupla brez rok in nog ,brez glave,,,,odprta trupla katerim se vidijo rane,,organi,,,samomori, nesreče na delovnih mestih,,,,preoblačiš umivaš trupla ki so ranjena ,zlomljena, starejše ki so mrtvi nekaj tednov in so jih potem našli,,,zabuhle, otečene,….
kar je najhujše,,po mesecu dela imaš težave s spanjem, sanjaš jih postanes depresiven.Za to delat moreš bit poseben tip, neboš pa več normalen po določenem obdobju dela,…pa pit lahko začneš,…..