Mrtvašnica-delo
Ne bit neumni… Če pride do kakšne nezaželjene reakcije, ste lahko tudi beboti celo življenje… To ni kar tako – priznam, da v tistih časih nisem pomislila na to, ampak se nisem odločila, na srečo. Bolje je poiskat drugo rešitev, ker ta je po mojem najslabša. Sama bi šla v to, če bi bila hudo bolna in nebi bilo druge možnosti.
Pred par leti vem, da so iskali v mariboru. Kolega dela tam v bistvu oblači mrtvece. Za njega je to ful fajni šiht, če se ne motim dela 3x na teden, vikendi, prazniki itd… je fraj. Je pa reko, da skoraj da tekmujejo med seboj kdo bo komu manj telesnih udov polomil ob preoblačenju. Od takrat dalje se nisem menla z njim ker mi je še več neokusnih črnih zadev povedal kako poteka njegov delovni dan.
Ne spomnim se koliko je že reko, sam je pa lep znesek bil. Mislim, da je takrat reko okrog 250.000 sit. Lepo še posebej če res delaš 3 dni na tedn, pa malo glede na to da maš lahko ful psihičnih težav. Nisem prepričana glede plačila, njegove zgodbe so zasenčile tud ta del 🙁 pa še enih 5 let je od tega minilo.
js sm tut že delala z mrtvimi in bi probala delat u mrtvašnici. denar bi mi zelo prav pršu. potrudila bi se kukr se bo pač dalo. če bi se dalo dobit delo bi bila zelo vesela če bi mi pisal na mail [email protected]
mene tudi zanima delo v [email protected]
Matr ste pogumni-ne,eni.Evo vam informacijo iz prve roke.Zdaj različne firme,različno delo.Eni samo preoblačijo,drugi preoblacijo,vozijo(bolnica,kremacija,vežica)tretji preoblačijo,vozijo,pokopljejo klasično ali žara vključno z izkopom,zasipom.In niti ni tako plačano kot mislite.Mogoče na Žalah,v Mb okoli tisočaka+malo več,malo majn.Drugače pa v majnših mestih-krajih v pogrebnem podjetju od 700ev naprej za delavce brez izpita B do 1000 ev z izpitom B kategorije in to za polni delavni čas.Vse to vem,ker sem bil v enem teh podjetij zaposlen in komuniciral z navedenimi v vseh nastetih podjetjih.Res,da je od tega že 10 let ampak z nekaterimi se še slišimo in pravijo,da se nič kaj ni spremenilo finančno…tako,da…ka pa vem.In večina bejb niti pod razno ne bi zdržala tega dela.Zna biti opasno:umori,samomori,nesreče(avto,vlak,kolo,motor)tako,da razmisli-te…..
Js bi si upala to delat sam v primeru, da neb bla sama zran mrtvaka 😀 da bi mela enga deca zran, k ma smisel za humor. Kot ze ena gor pravi, da tekmujejo kdo komu več zlomi… Sliši se kruto, ampak pomojem je tak lažje 😀
Če bi blo pa tk k u filmih, pa no way 😀 Bi kej zaropotal bi js že tut čez vrata ušla :)) Ampak če zdržiš 1 mesec, je to to.
če ti- vam povem,da sta si iz MB bolnice-patologije(prevoz,oblačenje,obdukcije,izdaja)pokojnih,dva tam zaposlena vzela življenje pred 12-15 leti,mislim,da je to dovolj zgovorno.Eden se je obesil,drugi pa plin v avto iz auspuha.O razlogih,zdaj ne bom javno,je pa po moje vsekakor dobro v razmislek o zaposlitvi.In ja,nimaš vedno sreče,da bi vedno delala v paru z nekom.So dežurstva,prevoz iz oddelka,obdukcija-priprava,ko si sam-pol pa je kot je.Kaj je eeemmm in podobno misleče,bi še si vedno upale to delat???
Tistim, ki vas mika delo v mrtvašnici, pa ne veste ali imate zadosti močan želodec in psiho za to, priporočam, da greste na koline, torej klanje prašiča, in se aktivno udeležite vseh faz tega klenega slovenskega običaja.
Če boste preizkus prestali brez kakšnih omembe vrednih motenj psihičnega oz. fiziološkega značaja, potem ste pravi kandidat za mrtvašnice, patologije, krematorije in mrliške vežice.
izkušen… svinja se mi smili, kr se dere, mrlič se ne dere.
mario – predvidevam, da ne bom nikol delala v tem, ampak kolk sem si študirala, sem pač tk … saj vrjetno bi tut šla kdaj bruhat itd… ampak nasploh sem mislila, da je velik lažje, če le nisi sam… 🙂 Drugače mene to delo ne zanima hehe
In tud noben ne more vedet, če zmore, dokler ne poskusi 😉
hahaha *izkušen*,dobro ti je to povedala *eeemmm*,neee????Samo nekaj pa je le pozabila,kaj pa če se mrtvi zbudi,kaj misli,da je tiho?Kaj?misliš,da se ne zbudi?primer poznam,ko se je ena gospa zbudila v hladilnici in je pol živela še kak teden ali 10 dni.Si predstavljaš,da greš v klet-hladilnico po pokojnega za obdukcijo,ga pelješ na vozičku in te nenadoma prime za roko?saj veš kaj se ti lahko zgodi,neee?Enkrat v življenju sem bil zraven pri obdukciji-gledalec in sem si obljubil,da tega pa ne bi delal za noben denar na svetu.In res ne bi,ne za 1000 in ne za 10.000ev.V glavnem 99,9 % sem,da ni normalne ženske,ki bi zmogla tako delo opraviti v celoti od A do Ž.Zato drage moje,preusmerite misli,energijo raje kam drugam.Lep dan vsem