Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija MRI kolka razlaga izvida

MRI kolka razlaga izvida

Pozdravljeni,

prosil bi vsa za interpretacijo izvida MRI slikanja.

Ali je to velika poškodba in ali jo lahko zdravim konzervativno, ker piše, da je labrum samo prekinjen? Kje točno se to nahaja preko baze na mestu 2?  Ali je to zadaj, spodaj ali spredaj? Mene namreč boli spredaj v dimljah in zadaj v ritni mišici. Zelo težko sedim in občutek imam, da je ritna mišica otečena ali pa kaj drugega tam zadaj. Ali je tudi hrustanec obrabljen? Pomagam si z berglami in ko ne hodim pa nogi mi je bolje. To se mi je zgodilo pred dvema mesecema ko sem na bazenu plaval žabico. Podobne težave sem imel že pred 12 leti, ki pa so po 2 letih postopoma same izzvenele. takrat sem uporabljal tudi bergle par mesecev. Prosim za vašo pomoč. Star sem 46 let.

Lepo vas pozdravljam.

lzvid MR medenice in desnega kolka

Prepričljivega izliva v kolčnih sklepih ni videti.
Ligament capitis izgleda ohranjen obojestransko.
Simfiza pubis je primema.

Labrum je desno prekinjen preko baze na mestu 2 — lahko anatomska varianta. Brez posebnosti v področju origa abduktorjev in hamstringov.

Signal kostnine je primeren.
Artikulacijske površine izgledajo ohranjene.
Brez posebnosti v področju sakroiliakalnih sklepov.
Sled tekočine v trohanterni burzi obojestransko.
Troflka mišic je primerna.

Mnenje:

Labrum je prekinjen desnustransko – lahko anatomska varianta; V ostalem brez posebnosti.

Spoštovani!
Napisali so, da je možna ruptura, tako da ni čisto sigurno, da je labrum res počen. Napisali so, da je možno, da gre za anatomsko varianto. Moral bi videti posnetke in opraviti klinični pregled za dokončno mnenje. Glede na izvid ni videti nobene obrabe. Glede na lokalizacijo bolečin bi vam pa lahko težave delal labrum. Svetujem pregled pri ortopedu (priporočam dr.Stražarja, ki skoraj edini to operira).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close