Mravljinčenje obraza in glavobol – njujno!
Pozdravljeni,
zaradi težav s pogostimi glavoboli sem bila lani v aprila napotena na MR glave in vratu, kjer niso ugotovili nobenih posebnosti, razen “dehidracije” dveh vratnih vretenc. Ortoped mi je predpisal fizoterapijo in sicer: IR, gretje vratu, Glisson, hidroterapijo in še vaje za vrat in ramenska obroča. Na fizoterapijo naj bi šla 10x. Po 5. terapiji sem začutila mravljince po spodnjem delu obraza, kasneje po vsem obrazu in pa hud glavobol, ki ne mine. Naj omenim,da sem na fizioterapijo čakala skoraj eno leto in bila praktično že brez vseh težav. Po 7. terapiji sem se odločila, da jo prekinem, ker se zadeve niso umirile.
Moje vprašanje je sledeče – ali je možno, da so bolečine, ki jih čutim in pa mravljinčenje, reakcija na fiziotrapijo ali bi mogoče bilo pametno razlog iskati kje drugje? Namreč sem zelo panična, ker ne vem, kaj se z mano dogaja.
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.
Pozdravljeni!
Obsevanje z infrardečo svetlobo je koristno za celo telo in ne more poslabšati stanja. Gretje vratu sprošča mišice in nima stranskih učinkov na vrat. Trakcija vratu je primerna za primere, kadar gre za težave z medvretenčno ploščico. Če je v vašem primeru to razlog za težave, potem je terapija ustrezna. Hidroterapija in vaje pa morajo biti ustrezne, glede na to, kaj želimo z njimi doseči. Nepravilne vaje ali napačno izvedene vaje lahko povzročajo težave.
Svetujem vam, da obiščete fizioterapevta specilista za Cyriax koncept, da vas pregleda in ugotovi kaj vam je.