MR slikanje
Pozdravljeni!
Zanima me kaj je v bistvu MR slikanje grla in ali ga je možno nadomestiti s kakšnim ultrazvokom ali kaj podobnega. Namreč mama bi morala iti na MR slikanje in ji postane zelo slabo, tako da komaj pride k sebi. MR slikanje je pa baje nujno saj ima v grlu tumor oz. verjetno lipom. Zanima me kaj je razlika med njima, kako dolgo traja MR slikanje in torej ali je nujno, da ga opravi, ker mora na operacijo.
Hvala
Pozdravljeni!
Tako… mama je uspešno opravila MR slikanje, vsaj tako sem mislila, dokler ni dobila izvida. Ko je končala s slikanjem, je zdravnik tam povedal, da je bilo vse ok. Bila je mirna, ni ji bilo slabo in nič, tako da smo si vsi oddahnili. Včeraj pa je dobila izvide in piše, da je bila nemirna in da določenih preiskav niso mogli narediti. Pa saj to ni res! Pa zakaj potem nihče ni že tam povedal, da kaj ni bilo v redu. Ali bo zdaj morala ponoviti to MR preiskavo? Piše tudi, da preiskave s kontrastom niso mogli opraviti, ker je bila nemirna, tam pa so nam povedali, da je niso opravili zato, ker njen zdravnik, ki jo je napotil na preiskavo tega ni izrecno zahteval. Zdaj pa res več ne veš kaj naj si sploh misliš?
LP
živjo….pred kakšnimi 7-8 leti sem pojedla prstan..oz..ga bisem pojedla ampak mi je z vdihom všel dol in se zataknil… ne v grlo ampak na stran…tam kjer so mandelni….ko se je to zgodilo se je prstan dal zatipat in zudi videl se je skozi usta…..naslednji da pa je bila čez kod ena ovojnica…..nisem šla zdravniku saj sem mislila da bo prsta že šel počasi po grlu..itd…ko je minilo eno leto in ker me je motl občute se odpravim k zdravniku…ta me pošlje na orl..tam pravijo da če bi imela prstan notri da bi se že zadušila….še danes me ta občutek moti…in ko se malo prehladim se mi uname samo ta stran in zelo boli….kaj mi svetujete…naj grem slikat privat???…se vam zdi mogoče da je prstan še notri??