Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija MR L/S hrbtenice

MR L/S hrbtenice

Zdravo

Zanima me mnenje izvida. Star sem 35 let športne postave veliko se ukvarjam z različnimi športi. V službi dvigujem tudi težja bremena, veliko je tudi sklanjanja. (delo v vrtnarji, skladišču) Ali je glede na izvid potrebna operacija ter koliko je približno čas rehabilitacije po operaciji ,1 mesec , pol leta…

Blažja sinistrokonveksna skolitična deviacija.Minimalne začetne kostne naplastitve.

Blažja izguba intenzitete signala i. v. diska, L5-S1 zaradi degeneracije ter zmerno znižan i.v. prostor – i. v. osteohondroza.

Vaksialni ravnini je v nivoju L4-5 vidna manjša centralna protruzija i. v. diska, ki minimalno pritiska na duralno vrečo, brez pomembnejše utesnitve.

V nivojuL5-S1 je obsežna rupturirana levostranska hernacija i. v. diska, ki sega navzdol skoraj čez celoten korpus S1 in povzroča izrazito utesnitev spiralnega kanala.

Mnenje: Manjša centralna protruzija i. v. diska L4-5.

Obsežna levostranska, rupturirana, navzdol segajoča hernacija i. v. diska L5-S1.

Spoštovani!
Glede na MR imate veliko diskus hernijo na nivoju L5-S1 levo, ki vam utesnjuje živec. Za dokončno mnenje bi moral videti MR posnetke, vendar glede na napisano, je operacija verjetno potrebna. Rehabilitacija traja nekje 2-3 mesece (ker greste nekje. po 6-8 tednih še za 14 dni v zdravilišče).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close