Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mozolji ne izginejo

Mozolji ne izginejo

Spoštovani!

Malo sem brskala po starejših sporočilih, a se mi zdi, da nikjer ne najdem odgovora na moj problem.
Stara sem 34 let. Pred malo več kot pol leta sem nehala jemati KT in od takrat imam vedno več mozoljev po obrazu, dekolteju, ramah in hrbtu. Večina jih postane rumenih, ki jih (seveda) iztisnem, ker me motijo, potem sicer splahnijo, a rdeči krogci na koži ostanejo še zelo dolgo in izgleda, kot da nikoli ne bodo izginili. Tudi, če jih pustim čisto pri miru, nočejo in nočejo izginiti. Priznam, da do zdaj nisem ukrepala s kakšnimi kremami, ker nočem poslabšati situacije. Tudi pri kozmetičarki še nisem bila, ker se bojim, da bom od tam šla polna brazgotin.
Prosila bi, če mi lahko svetujete, kaj točno naj delam (čiščenje kože in s čim, kdaj, kolikokrat dnevno), katero kremo si naj nabavim, da bi jih odstranila, predvsem pa, da bi mozolje zatrla že takoj na začetku, še preden bi imeli čas se razviti.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdrav!

Večkrat smo že govorili o podobnih problemih.
Hormonska terpija, njena ukinitev je bila povod za stanje ki ga imate.
Variante so ponovna uvedba kontracepcije, sicer pa ustrezna lokalna terapija, ki pa jo na žalost ne morem predlagati brez pregleda.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close