Mozoljčki na ličkih – Prosim za nasvet in seznam alergenov?
Ali mi lahko kateri od vas pove, kako naj se zadeve lotim? Predvidevam, da moram najprej imeti seznam alergenov, da bom vedela, na katere stvari moram biti pozorna.
Moji 2 letni pupi se že od oktobra pojavljajo mozoljčki po ličkih, ki srbijo. Takrat ima tudi precej rdeča lička. Mozoljčkov ni veliko, kakšni štirje, pet. Enkrat so na eni ličnici, drugič na drugi. Sprva sem mislila, da je to od mraza in sem jo skrbno mazala z bepantenom in kremo proti vetru in mrazu. Po nekaj dnevih je za nekaj časa izginilo, potem pa spet. Sem že vprašala dermatologa na sosednjem forumu, pa mi je svetoval, da naj skrbno opazujem in bom ugotovila zaradi česa nastajajo. Jaz pa sem iz dneva v dan bolj negotova in pojma nimam na kaj bi lahko bila alergična. Zadnji mesec ima mozoljčke non stop. Čez dan včasih sploh niso vidni, potem pa se zvečer pojavijo, ali pa jih ima že zjutraj, pa potem tekom dneva zbledijo. Skratka, prehranjuje se tako, kot vedno. Od sadja je samo jabolka in banane, pije pomarančni sok od nekdaj. Mleko pije od nekdaj, domače od kmetov, čokolade poje zelo malo vendar kar pogosto je čokolino in pije kakav (3x na teden). Z mehčalcem perem od njenega 9 meseca, zadnji mesec sem ga ukinila, pa so mozoljčki še vedno prisotni. Veliko se igra tudi s plišastimi igračkami in jih ima tudi v postelji, ampak že od nekdaj. Bolna praktično ni bila že eno leto, razen en manjši prehlad. V vrtec ne hodi. Oblačim jo v bombaž. Enkrat sem opazila, da so se ji mozoljčki pojavili ob rahlo povišani temperaturi.
Pred kratkim sem bila že 100%, da je vzrok čokolada, pa so se kljub enotedenski abstnenci od čokolade mozoljčki še naprej pojavljali.
Kako dolgo mora trajati dieta, da se rezultati sploh pokažejo? Ali sem prehitro obupala?
Ali naj prej stopim do pediatra in dermatologa? Do zdaj sem odlašala zato, ker so čakalnice polne bolnih otrok, problem z mozoljčki pa se mi do sedaj ni zdel tako pereč. Zadnje čase pa mi gre že pošteno na živce, ker se že 6 mesecev ne znebimo te nadloge. S kakšno kremo naj jo mažem?
Ali se je kdo izmed vas srečal s podobnim problemom?
Hvala vsem za odovore.