Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mozoljavost

Mozoljavost

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let in od pubertete naprej se ne morem znebiti mozoljev. Ko sem jemala kontracepcijske tabletke je bilo nekoliko bolje. Po letu dni od kar sem prenehala jemati tabletje je stanje spet obupno. Imam masten tip koze, in velike pore. Poskušala sem že z različnimi kremami, vndar nič ne pomaga. Še posebej pred in v času menstruacije je stanje obupno. Mozolje dobim tudi po dekulteju in hrbtu. 2 leti uporabljam tudi neko kremo ki mi jo predpiše zdravnik in jo zmešako v lekarni (nekaj s cinkom) in klimicin. Vendar pa zadnje čase se mi zdi da več ne pomaga, pa tudi ne bi rada se celo življenje mazala z nekimi kremami ki samo uničujejo kožo. Mojemu zdravniku se stanje ne zdi tako obupno da bi em poslal k dermatologu, mene pa stanje zelo obremenjuje, pa tudi na miru jih ne morem pustiti in stanej smao se poslabšam.

Zanima me če imate vi kakšen predlog kaj naj storim da zmanjsam mastnost koze, velikost por in kolicino mozoljev.
Koliko lahko slaba prehrana vpliva na to?
Ali lahko to stanje traja celo zivljenje?

Hvala za odgovor,
LP
Tina

POzdrav!
Prehrana ne bo dosti kriva.
Vprašati se je potrebno o hormonskem ozadju problema.
Tip kože se ne da spremeniti.

Zadevo bo potrebno opredeliti iz več zornih kotov.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni,

prav tako imam probleme z mastno kozo in nikakor ne morem odpraviti mozoljev. Na internetu pa sem nasla sledec postopek, ki se imenuje “mikrodermoabrazija”. Je naravni postopek za luščenje kože (epidermisa). Novost v kozmetiki za neoperativni poseg na koži, ki regenerira in revitalizira kožo. Pri tem postopku se uporabljajo fini kristali (aluminijev oksid) s katerimi odstranijo odmrle kožne celice.
Zanima me, ce je ta postopek primeren za odstranjevanje mozoljev in zmanjsanje por.

lp,
Tanja

POzdrav!

Ta postopek je namenjen obnovitvi kože, pomaditvi, zmanjšanju posledic aken, bolj kot samim aknam ali pa širokih izvodilom lojnic.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close