MOŽNOST ZDRAVLJENJA
Pozdravljeni. Stara sem 30 let in imam cerebralno paralizo-diplegična spastičnost. Kot majhna sem obiskovala fizioterapevten in takrat se je stanje izboljšalo. Sem samostojna. Velik problem mi predstavljajo stopnice in zelo me moti moja vizualna podoba ( značilna skrčenost kolen…) Obiskala sem že nekaj bioenergetikov, vendar brez rezultatov
Zanima me, ali obstoja način da se kaj izboljša ( kaj menite o zdravilcu iz Kranjske Gore, nekaj sem slišala o zdravnikih na Portugalskem. Vam je mogoče kaj znano?
Omenjate tudi jahanje kod obliko terapije? Kje se to izvaja in na koga se naj obrnem?
Vesela bom vsakega nasveta.
Spoštovani,
predvidevam, da kljub Vašim letom in samostojnosti, o CP ne veste dovolj. Žal je opis vaše hoje značilen za te vrste CP, ki jo omenjate. In hkrati gre pri tem za stanje in ne za bolezen. In o zdravljenju lahko govorimo le pri bolezni. Ko pa gre za neko stanje, pa gre bolj za vzdrževanje tega stanja, kajti staranje (vsi se vsako leto pač staramo) je pri CP proces, ki lahko obstoječe stanje poslabša. Če Vas zanima, lahko pokličete za priročnik “Staranje in cerebralna paraliza”, pa ga Vam bom poslala.
Glede jahanja pa bo najbolje, če se obrnete na društvo za CP Sonček v Vaši regiji, kajti večina naših društev izvaja jahanje – resda bolj za majhne otroke, a informacijo o tem, kje imajo dogovorjeno jahanje in kdo ga izvaja, boste lahko dobili. Tako jahanje izvaja tudi ZUIM v Kamniku.
Lep pozdrav.