MOŽ ME VARA!!!
TUDI JAZ BI RADA DELILA SVOJ PROBLEM,PA UPAM DA MI BOSTE DALI KAKŠEN DOBER NASVET,KAKO NAPREJ…
SVA POROČENA 10 LET IN IMAVA ENEGA OTROKA.VEDNO SVA SI BILA ZVESTA,DOBRA KOT PRIJATELJA.ZAUPALA SVA SI “SKORAJ” VSE!
IMELA SVA USPONE IN PADCE KOT VSAKA DRUŽINA…
VŠAČIH JE HODIL NA CHET,KLEPETAT…IN REKEL DA NI NIČ KAJ TAKEGA.JAZ MU PAČ NISEM DALA ZA PRAV.MEN SE JE ZDELO BREZ VEZE,AMPAK JE MAL NEHAL IN
KO SEM SE MAL POMIRILA,SE MI JE ZDELO DA NE HODI VEČ.VEDNO JE PA SKRIVAL MOBITEL POD KODO.
VČASIH ČE SVA SE SPRIČKALA SE JE SPOBRAL IN ODŠEL,GA NI BILO PAR UR…NISEM ŠLA ZA TEM…FULL GA IMAM RADA…ZDAJ KO SEM PA ZVEDELA DA ME ŽE POL LETA VARA,IN DA SI JE PREK CHETA NAŠEL LJUBICO,SEM MISLILA DA SE MI BO ZMEŠALO.JAZ ŠE ZDAJ NE MOREM PIT H SEBI,ŽIVCI ME DAJEJO,NE MOREM SPAT…TRENUTNO JE ODSOTEN NA SLUŽBENEM POTOVANJU IN PREMIŠLJUJEM.
ŠE VEDNO JE HODIL KNJEJ..REKEL JE DA JE ŽELEL RAZDRETI,AMPAK DA KR NI MOGEL…ONA GA JE KLICALA…MU PISALA MSG…ITD.BAJE DA STA SE RAZŠLA.
NE VEM KAJ NAJ NAREDIM?
PUSTITI GA MI JE TEŽKO,SAJ JE LE OTROK ZRAVEN,OPROSTIT MU PA TUDI NE BOM MOGLA,SAJ MI GRE VEDNO POGLAVI DA JE IZADL MOJE ZAUPANJE,MENE IN DRUŽINO.
KAKO NAJ NAPREJ?
HVALA VAM ZA VSE ODGOVORE IN ŽELIM OBILO USPEHA IN RAZUMEVANJA V DRUŽINI.
sANJA.
Spoštovana Sanja,
najlažje bi vam rekla “tipična zgodba s prevaro”, “niste edini”, težje pa je pokloniti nekaj sočutnih in poiskati nekaj spodbudnih besed, ki bi vam povrnile vero in zaupanje v odnos in družino nazaj. Se pa da. Počasi.
Želela bi bolj začutiti vašo stisko, ki vas je tako nenadoma spravila ob zid: v čisti obup, brezizhodnost, nemoč in porajanja tisočih vprašanj, katerim ni videti konca, a jo težko zmorem. To povzroči prevara – v trenutku poruši zaupanje, varnost in povzroči veliko zmedo in strah, kaj sedaj, kako naprej. Že dejstvo, da ste pisali z velikimi črkami, izraža vašo bolečino, ki tako močno kriči in hrepeni po rešitvi, po “nasvetih”, ki bi vas odrešili trenutne situacije. Saj je nenazadnje tu še otrok, ki za svoj zdrav razvoj potrebuje varen in sproščen odnos staršev. Ki pa se je sedaj napolnil s težkimi občutki prevare, izdanosti in ne-varnosti.
“VEDNO SVA SI BILA ZVESTA,DOBRA KOT PRIJATELJA.ZAUPALA SVA SI “SKORAJ” VSE!” Iz te vaše navedbe je moč zaznati, da je bilo zaupanje med vama že ves čas okrnjeno in sta nekatere svoje stvari “čuvala” zase. Morda sta se celo slepila, da je vse v redu, da ni tako hudo in nekje potihem upala, da bo bolje. Nesproščenost v vajinem odnosu, zadržanost in neiskrenost sta bila že dlje časa prisotna, le da tega nista skrajno resno vzela. Čeprav ste poskušali poskrbeti zase v smislu, da ste nekaj časa vztrajali, da mož odneha z internetom, vas je vsakič znova nekako znal “pomiriti”. Kadar je bil konflikt prevelik, je mož odšel in vas pustil samo z vsemi nejasnimi občutki. Z vsem tem je bil vajin odnos že precej razbolen, razklan in se je nezadovoljstvo samo potenciralo. Ne vem, koliko ste bili vsakič, ko je mož odšel (namesto da bi se pogovorila), jezni nanj in ste mu to tudi lahko povedali? V nasprotnem se je jeza in nezadovoljstvo v vas samo kopičilo, ni pa bilo prostora, da bi jo izrazili v trenutkih, kadar bi bila upravičena. Koliko je bilo v vajinem odnosu sploh prostora za zaupanje, iskren pogovor o vsem, kar sta drug ob drugem doživljala?
Prevare so nedopustno dejanje, hkrati pa so način, kako nekateri (nevede) rešujejo svojo stisko in nezadovoljstvo. In so izključno sami odgovorni za to dejanje. Pustijo pa ogromno ponižanja, razvrednotenja, nespoštovanja in nesprejetosti. Povrhu vsega je medsebojno zaupanje, ki je temelj zakona in družine, uničeno in ga je na novo treba skreirati in pridobiti. A kako? Čeprav izgleda še tako nemogoče, kar je zdaj pri vas čisto normalno, se da. Je proces, ki znova odpre nove in nove rane, ki povzroči nove in nove padce, a počasi se začne tudi pot navzgor. Treba je postaviti nove temelje odnosu in začeti ustvarjati nov čustveni prostor v odnosu.
Vsekakor je prvi korak vztrajati na iskrenem pogovoru z možem. Da si zmoreta do konca iskreno vse povedati: o tem, kaj se je dogajalo, kaj je pripeljalo do tega, kako se počutita drug ob drugem, kaj pogrešata, zakaj sta se odtujila. Predvsem govoriti o svojih občutkih, ki bodo pogosto zelo boleči in bi človek večkrat že obupal, vendar se počasi, ampak res počasi, začne vzpostavljati tudi zaupanje. Sami se boste morali odločiti, kako želite naprej, kaj želite zase, kako boste najbolj sproščeni, kaj bo najbolje za vas. če vam bo težko, ne zanemarite možnosti, da si poiščete zunanjo strokovno pomoč, ki vam bo pomagala podati nevtralno mnenje na zaplet v vajinem odnosu in tudi s sočutjem in iskrenim pogovorom vztrajala z vami (še bolj z obema) v najtežjih trenutkih.
Najprej se boste morali umiriti, da boste lahko razmislili, kaj želite v bodoče in kaj se boste odločili. Sami vam bo težko, zato vas bo pogovor z nekom, ki mu lahko zaupate, razbremenil. Vzemite si čas. S tem ko boste začeli uresničevati svojo odločitev, pa kakršnakoli že bo, boste na nek način začeli skrbeti tudi zase. Nenazadnje si zaslužite. Oba si zaslužita, da sta cenjena, spoštovana in vredna kot človeka. To je tudi smisel medsebojnega odnosa, ki si ga povrnita. Vajin otrok bo namreč najbolj sproščen, ko bo vajin odnos varen, zadovoljiv in pristen v vsem, kar premore.
Želim vam veliko vere vase, ki vam bo pomagala v najtežjih trenutkih. Zaupam pa, da zmorete. Vredno je poskusiti. In srečno!
Dodala bi še nekaj.
Če sam iskreno ni pripravljen sodelovati s tabo,kot z ženo,oziroma žensko,katera mu odpušča varanje in se ob njem počuti varno,še v fazi “rehabilitacije”-potem nima nobenega smisla.
Tudi on si more želeti nazaj vajinega razmerja.
Se pravi,vsak sum bo zate bolečina in če jo bo on podžigal-je lahko zelo težko.
On se morda noče niti zavedati kako te je globoko in nedopustno ranil v dno duše in srca.
Naj se poistavi v tvojo kožo če se lahko?Težko…
Težka,dolga pot vaju čaka.Oba bosta morala veliko sodelovati in si prisluhniti.
Njegov beg od doma ni nobea rešitev.To je njegova farsa za prepovedane izlete.Zato se bo treba kar veliko pogovarjati in razčistiti.
Če si je na chatu našel ljubico, jo ni našel v enem dnevu, ampak jo je verjetno iskal dlje časa. Glede na to da poznam chate vem, da kar veliko moških išče ljubico samo in izključno za popestritev (malo radovednost, malo želja po spremembi), partnerke pa niti ne želijo zapustiti. Jaz bi bolj rekla, da je takšne sorte, če sem iz pisanja dobro razbrala in se na splošno dobro razumeta.
Težko je, ker po mojem zelo redki kar prenehajo s tem. Lahko neha za nekaj časa, velika verjetnost pa se mi zdi, da ponovno začne, predvsem da se nauči še bolje skrivati.
Če mene vprašaš bolj kot kdajkoli tvoj odnos potrebuje odločnost, doslednost in postavitev meja. Brez jokanja in stokanja ter prošenj.
Mogoče je tvoj mož res preveč lahkomiselen in nedosleden v svojih čustvih, vendar tvoje pisanje vseeno, da čutit, da imaš tudi ti velike probleme. Stalno se zapletamo okoli tega varanja, kako je to ena velika groza in eno samo veliko zlorabljeno zaupanje. Naj se zamislijo tisti, če so seveda teh misli sploh sposobni, kolikokrat so zlorabili zaupanje drugih z svojimi neiskrenimi odnosi in to vsak dan, neprestano. Ko namesto, da bi živeli v svoji iskrenosti in uživali odnos zaupanja, neprestano manipuluirajo in ustvarjajo male zarote, sicer ne tako opazne, ampak vseeno tako destruktivne. Biti šibak in neprestano podlegat negativnim energijam, je tista slabost v značaju, ne pa to, da isčeš nove rešitve v odnosu z nekom drugim. Normalno je, da ljudje varajo, pa saj je jasno, da uni drugi, prevarani, ponavadi ni za to, saj ga to ogroža. Ker je čustveno odvisen in posesiven in energetsko šibak, ve da si sam ni sposoben spremenit življenja s kakšnim drugim partnerjem, zato izkorišča negativno projekcijo varanja, ki je podprta predvsem z našo krščansko tradicijo. Problem ni varanje, problem je nesposobnost, da bi varanje postalo odločitev, oziroma, ožlahteno z nekim novim bolj ustvarjalnim odnosom.
Spoštovana Sanja,
čimveč iskrenih pogovorov in ogromno vztrajnosti vama želim na novi poti. Zdaj vaju namreč čaka snovanje novih temeljev, na katerih naj bo odslej grajen vajin odnos. Vnesita čimveč medsebojnega zaupanja, spoštovanja in naklonjenosti. Pot bo res težka, a vredna. In nova priložnost za oba. Nove spremembe vedno spremlja strah, saj so tvegane, počasi pa se izkristalizirajo tudi manjši detajli, ki prinesejo vedno novo upanje, da se da. Gradila bosta namreč nekaj, kar bo prineslo nov način in ritem življenja v vašo družino. In to je težko – ustvariti nekaj, po čemer ves čas hrepeniš, tega morda nikdar nisi dobil ali imel, čutiš pa, da je to tisto, kar bo prineslo rast odnosu. Sledite temu, kar čutite. In veliko se pogovarjajte, tudi z otrokom.
Veliko poguma in zrelih odločitev želim!
Blablabla.
Poznam dva primerka, ki sta svoji ženi varala od prvega do zadnjega dne nosečnosti. Z vsem, kar je dihalo in bilo voljno dati noge narazen. Tisti dve ženi nista nič zlorabili s svojimi neiskrenimi odnosi, revi verjetno niti ne vesta, kaj se jima dogaja. Če bosta kdaj izvedeli, bosta od groze verjetno bruhali. Mislim, da se nekateri ne zavedate, česa vsega so ljudje sposobni. Kakšen odnos zaupanja s takšnim človekom? In ne, se nimaš z njim kaj pogovarjati in česa graditi. Ko izveš, zbogom za vse večne čase.
JA,MORDA HECNO ZVENI,AMPAK SE BO MORDA PA DRŽAL OBLJUBE DA SE BO POTRUDIL…SEM PA SAMA PRI SEBI REKLA,DA ŠE ENKRAT IZVEM,POTEM PA ADIO ZA VEDNO!
SAJ MI NITI ENKRAT NI PALO NA PAMET V 10 LETIH ZAKONA,DA BI GA PREVARALA,PA ČEPRAV SVA IMELA PROBLEME KOT VSAK PAR!
UPAM DA NAMA BO USPELO,ČE NE PA …NA RAZEN…BOLJŠ PREJ KO SLEJ!
HVALA.