Najdi forum

Mož, družina, prijateljica in ostale ženske

Res imam zadnje tedne precej neurejene misli, ne vem kje se lotiti te težave.

Z ‘možem’ (poročena nisma) sma skupaj že 20 let in drsima proti štiridesetim, imama dva otroka 10 in 9, zato je moja stiska še toliko večja.

Težavo imam, oziroma, jo ima on, z dojemanjem drugih žensk. Več krat sem ga že zalotila pri znakih prevare (dopisovanje z drugimi ženskami, na ušesa so mi prišle že razne govorice), vendar ker ni bilo nič oprijemljivega, se je vedno izgovoril, jaz pa poskušala pozabiti na to, saj zaradi otrok nisem drezala globje.

Zadnje čase opažam, da je postal precej naklonjen moji najboljši prijateljici, s katero se prav tako poznama že preko 20 let, tudi ona ima družino in skupni prijatelji smo že zelo dolgo.

Namenja ji komplimente, jo včasih prime za rame in malo pomasira, ji namenja glasbene komade, ko smo skupaj z družbo in razno razne “to je zate”, itd.
Prijateljica ne reče nič, vidi pa se, da je tudi njenemu partnerju ob tem neprijetno.

Kako drugi gledate na takšno obnašanje partnerja, se ob tem pogovorite z njim, da vas to moti, bi bilo bolje vprašati prej prijateljico, kako ona to vidi? Rada bi razčistila tako, da bi se izognila raznim očitkom, da pretiravam in da je to pač prijateljstvo, vendar vidim, da je to osvajanje.

Nebi rada razdrla ne veze, ne prijateljstva, iščem pa nasvet, kako temu narediti konec.

 

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

in zakaj rabiš tako prijateljico?

Pozdravljeni

Če samo preberete kaj ste napisali potem seveda razumete sebe,da ste v precepu med možem in vami .Morda bi bilo dobro,če se z njim iskreno pogovorite in mu date jasno vedet kje je vaša meja tolerance .Vse kar se dogaja je posledica očitno moževega nezadovoljstva katerega kompenzira na tak način ,da flirta z drugimi na več načinov …Niste napisali kakšen je vajin odnos drugače kadar sta sama ? Se počutite ljubljeni in zadovoljni v vaši vezi ? Imam občutek kot,da se bojite soočit z resnico čeprav veste ,da je šel mož malo predaleč v teh stvareh.Odločite se ali boste samo nemo opazovali kar se dogaja,ali pa boste nekaj ukrenili že zaradi sebe in otrok.Vaš partner se ne bo spremenil,če sam ne želi tudi to je treba sprejet .Vprašajte sebe kakšni so vaši vzorci in prepričanja,kakšna je tudi vaša samopodoba pri vsem skupaj ,kako se vi počutite itd.Kar se tiče družine vem niso lahke odločitve o razhodu ,ampak je neprimerno bolje to kot pa,da otroci odraščajo v disfunkcionalni družini saj opazujejo starše in potem te vzorce od doma po navadi prenašajo v nadaljne odnose.

Moje priporočilo je,da se lotite tega tako,da moža soočite z njegovim nespoštljivim vedenjem do vas .Ne pometajte stvari pod preprogo samo zaradi navideznega miru ,ker slej kot prej to priplava na površje in škoda je takrat lahko velika .Zaslužite si bit srečni in zadovoljni ter živet sproščeno , in nihče razen vas nima te “čarobne palčke” uredit stvari razen vas samih. Bodite pogumni saj imate še veliko pred sabo in naj vas ne bo strah .

Lp.

 

Mene je partner varal z najboljšo prijateljico..ona je bila moja najboljša prijateljica njen mož pa od mojega najboljši prijatelj..bili smo zelo dobri družinski prijatelji…tudi otroci so se družili med seboj…tako da ja..ni vse tako kot se vam zdi,da pretiravajte..prepričajte se..meni je žal da sem ob prvem sumu za nekaj časa odnehala odkrivati,ker bi lahko že prej odkrila kdo komu roge natika…

New Report

Close