Najdi forum

Bližam se tridesetemu letu in sem poročena deset let.Mož je dve leti starejši in je bil moj prvi fant .
Imava leto dni starega sina.
Zadnje dve leti opažam da se je mož do mene spolno zelo ohladil.Odnose imava zelo redko včasih komaj enkrat na mesec in še takrat moram jaz dati pobudo.
Je pa res, da že na začetku ko sva se spoznala sva spala skupaj enkrat ali pa dvakrat na teden potem pa z leti vedno bolj po redko.O tem sva se že pogovarjala in pravi da mu sex pač ne pomeni veliko.
Poskusila sem že tudi z erotičnim perilom in masažo in drugimi načini pa ni pravega učinka.
In glede na to da sem kar postavna in sem tudi takoj po porodu shujšala na idealno težo res nevem kaj je narobe, da ga spolno ne privlačim.
Razmišljala sem že da bi si našla ljubimca ali pa da bi se celo ločila , ker nevidim rešitve v najini zvezi , čeprav se drugače dobro razumeva in sva skupaj veliko ustvarila.
Prosila bi vas za nasvet kaj naj še storim, da bi se vsaj malo strasti vrnilo v najin zakon.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav!
Lana

Spoštovana Lana, oglasita se z možem v ambulanti za spolne motnje ki deluje v okviru ljubljanske psihiatrične klinike .

Pripravljeni ste si najti ljubimca in naprimer prevarati moža samo zaradi sexa????? sicer pravite, da se drugače dobro razumete.Pač, lahko ste srečni,da vas ima vaš mož rad!! Sex mu očitno ni ne vem kaj.Pogovarjajta se o tem z njim, gospa,ne pa mu zabiti nož v hrbet s tem, da bi vašega moža SAMO ZARADI SEXA!!! zapustili!! Ali pa prevarali z drugim moškim, ki vas v postelji ne bi nič bolje zadovoljil.Veste samo sexat z nekom ne pomeni še biti srečen z njim.

Imaš prav, ampak tega nikoli ne bodo razumeli. Ker jih pač laična in strokovna javnost drugače uči in vzgaja. Če si odvisen od nečesa si sam zelo težko pomagaš…

Mirjana , lana je pisala g. Rejcu in ne išče laičnega mnenja sovražne ženske. Spolnost JE zelo pomembna v zakonu in še kako zelo hudo je živeti z nekom ki ga imaš rad in si ga želiš on pa se te intimno izogiba. Očitno ste tudi sama precej hladna oseba, da takole brezkompromisno napadete nekoga, ki si želi spolnosti.

Samo skromno mnenje.
H

Mogoče je res napisano afektivno, je pa v sporočilu veliko resnice. To, da je spolnost nujni del zakona je DOGMA, ki jo osebno lahko ovržem. Za tisto, kar imenujemo sreča v družini, seks nikakor ni nujni pogoj, prej nasprotno. Ker poraja posesivnost, ljubosumje, afekcije in ostalo, kar vi nekako pripišete sreči kot njen sestavni del. To pa nikakor ne drži, vsaj za tisto srečo ne, ki pomeni harmonični, brezkonfliktni in zrel odnos v družini ali med partnerjema. Edini namen seksa je pravzaprav lastni užitek, ne glede to, kako se ga opravičuje: ljubezen, ljubljenje, zdrava spolnost… vedno uživamo pri sebi, sami. Tak odnos je pathos, na eni strani užitek, na drugi trpljenje. Nujno sta povezana, eden gre z drugim.

Če ste se vseeno odločili za seks in boste šli z drugim, se NIKAKOR ne obremenjujte s tem, da ste moža prevarali, ker ga niste. Varanje ne obstaja, je le pojem, etiketa za nekaj, kar ne obstaja. Resničen je zgolj seks, z možem ali z drugim, kako pa ga interpretirate pa je vaša stvar. Možu ni do seksa z vami, zato boste pač šli z drugim. A to bo le vaša odločitev in moževa pasivnost posledic vaše avanture ne more opravičiti. Razloge za to sem vam napisal že zgoraj.

Najbolje boste storili, če v tej luči poskušate gledati na vaše težave in se o vsem tem poskušate pogovoriti z možem. Pa ne z brezumnim siljenjem in postavljanjem pred dejstva, pač pa s pronicljivo inteligenco na strpen način. Morda boste na koncu problem našli celo v sebi…

Lana!

Najprej odkrit pogovor, potem strokovna pomoč, na koncu pa ljubimec ali ločitev.

Tudi moje mnenje je enako. Najprej se pogovorita! Pa ne mislite, da mu ni do vas, ker ga spolno ne privlačite. Ni mu do sexa. Razumem vas, da so vaše želje drugačne.
Ampak če boste sexali z drugim, boste moža prevarali!
Razmišljate tudi o ločitvi. Mar se nista z možem včasih ljubila po 2x na teden? Kdo vam lahko garantira, da bo vaš novi moški do konca življenja hotel sexati vsakič, ko si boste zaželeli? Kaj pa če se boste ohladili tudi vi?

New Report

Close