Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Motnje vida in vneto uho – ima to kaj skupnega?

Motnje vida in vneto uho – ima to kaj skupnega?

Spoštovani,

hči je stara 5 let in je pred dnevi imela vneto uho, samo zunanji del, dobila je kapljice TobraDex in je že bolje. Včeraj je začela omenjati, da jo pa zdaj boli še drugo uho, greva jutri po kapljice, ampak ni zelo hudo, samo na otip jo zaboli. Načeloma ni takega…

Potem pa je danes med gledanjem risank povedala, da se ji slika pred očmi občasno premika “gor in dol” in da se je to dogajalo že v vrtcu. ne ves čas, ampak samo na trenutke, potem je vredu, pa spet in tako dalje … Potem je nekaj ur bilo vredu, zvečer pa je spet to omenila. Vprašala sem jo, kako to misli “gor in dol”, če morda vidi dvojno sliko, pa je rekla, da niti ne dvojno, samo kot da ji slika pred očmi gre gor in dol, kakorkoli že to zgleda, drugače ne zna povedati, samo to govori.

Seveda ne vem, ali sploh lahko ima to kaj veze z vnetjem ušes, ker ušesa je niso tako zelo bolela, da bi jokala, torej sploh ni bil vnet sluhovod, samo zunanji del, več ali manj na otip.

Tole “gor in dol” me je iskreno povedano rahlo zaskrbelo, ker vem, da je to lahko povezano z možgani. Spomnim se, da je pri 9 mesecih padla iz vozička in takrat se je udarila v glavo, imela je večjo buško, ni pa bruhala ali kaj takega, zato nismo delali panike. Takrat jo je pediatrinja dala sicer na rtg slikanje, ampak ni bilo nič. Res pa je, da se za globinsko slikanje niso odločili, ker je lepo zacelilo. Vseeno pa imam to vedno nekje v spominu, da ji ni kaj ostalo, kaj pa vem, možgani so zapletena organ.

Lepo prosim za vaše mnenje. Hvala in lep pozdrav.

le v primeru hidega nezdravljenega vnetja SREDNJEGA ušesa bi se vnetje tako razširilo, da bi lahko poškodovalo tudi centralni živčni sistem in povzročilo tudi motnje vida. Ker pa deklica nima vnetja srednjega ušesa, nima vročine, je nič ne boli po uporabi kapljic, sklepam, da je šlo za vnetje sluhovoda, ki se je že pozdravilo in skakanje slike ni povezano s temi težavami.- Prav tako ne more biti težav po padcu, ki je bil oskrbljen in pbravnavan, pred nekaj leti.
Če se skakanje slike ponavlja, je potrebno deklico napotiti najprej k oftalmologu, po potrebi pa še k nevrologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close