Motnje ciklusa in jemanje Dabroston tbl
Spoštovani.
Lepo prosim za mnenje.
Stara sem 39, rodila 2 otroka. Kot zaščito imam vstavljen navadni bakreni obroček (že 3 leta).
Januarja mi je ginekologinja naredila bris, ki je bil bp. Glede obročka je tudi rekla, da je vse ok.
Po tistem pregledu pa sem dobila M, ki jo imam sicer na 26.-27. dan in traja 7 dni, že na 20. dan, nato pa na 14. dan. G mi je predpisala Dabroston tablete in jih tako sedaj jemljem že od februarja, in sicer 14.dan ciklusa, 10 dni. Takoj, ko sem nehala, sem dobila M.
Prejšnji mesec pa sem na 13. dan ciklusa zaznala za vzorec rahlo krvavitev, spremljali so me tudi krči, ko pa sem 14.dan vzela Dabroston, pa je ta krvavitev izginila. Sedaj ta mesec pa se je, kljub jemanju Dabroston tbl (5 dni jih ze zdaj jemljem), danes pojavil rjav izcedek in krči.
Kjmaj bi to lahko bilo? Bi me moralo kaj skrbeti?
Lp, Sončica
spoštovani,
žal iz vaše pripovedi ni mogoče sklepati na razloge za krvavitve. Ko ste z Dabrostonom uspešno zavrli predčasne krvavitve, bi posredno to lahko kazalo na popustljivo rumeno telesce, kar videvamov 40. letih oz. obdobje 5 do 10 let pred menopavzo. Zakaj zdaj tudi Dabroston ni povsem prijel pa ne vem. Morda gre pa za bolj pospešeno popuščanje delovanja jajčnikov? Skratka, ne bi vedel. Bi bilo treba malo bolj vpogledati v vaše stanje, morda tudi hormonsko. Kaj usodnega verjetno ni.