Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Motnja spanja?

Motnja spanja?

Pozdravljeni,

imam 15-mesečno hčerko, ki dokaj nemirno spi, praktično že ves čas. To zgleda tako, da med spanjem joka, stoka, tudi zakriči, se obrača, premika, včasih se usede in joka, glasno diha, tudi smrči. Kakšno noč non stop, drugo noč manj, vmes pa pride tudi kakšna noč, ko spi popolnoma mirno in tiho.

Posledično slabo spim in ko sem tako pogosto budna, sem opazila, da neenakomerno diha oziroma ima premore med dihanjem, tudi do 5s, kar me skrbi.

Čez dan je ok, zadovoljna, dobrovoljna, aktivna, se lepo razvija, je, čez dan spi do 2h.

Ali je takšno spanje normalno, gre samo za podoživljanje dneva, ali gre lahko za motnjo spanja, sploh zaradi premorov med dihanjem?

Hvala za odgovor.

Spoštovani,

takšno nemirno spanje ima lahko več vzrokov. Kot opisujete, ima deklica dihalne premore, smrči, kar nakazuje morda obstruktivno sleep apnejo, torej dihalne premore, ki nastanejo zaradi prevelikih mandljev, ki zapirajo dihalno pot, prevelike žrelnice, čemur rpavimo periferni dihalni premori. Niste sicer napisali ali ima deklica pogoste prehladne viroze ali pa morda gastroezofagealni refluks, ki povzroča podobne težave. Priporočam posvet pri pediatru ter napotitev na preiskavo CMCRF, ki potrdi periferni ali centralni vzrok dihalnih premorov in nadaljnje ukrepanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close