Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija motje srčnega ritma

motje srčnega ritma

Spoštovani!

Za Vas imam naslednje vprašanje: pred kakšnim mesecem dni sem imela nekakšne »napade hitrega bitja srca«. Srce mi je večkrat na dan začelo nenormalno hitro razbijati.Bila sem na ekg-ju, ki je bil normalen, tudi pritisk je bil normalen, utrip pa povečan (okrog 110 v mirovanju). Dobila sem tudi tablete Propranolol. Po tem sem se začela tudi več gibati in rekreirati in stanje se je takoj izboljšalo – teh napadov ni bilo več. V zadnjih dnevih pa spet opažam, da mi na trenutke srce začne malo hitreje biti, kar pa traja le kakšno sekundo ali dve (kot nekakšna motnja v rednem ritmu) je pa zelo neprijeten občutek. To se mi dogaja samo v mirnem stanju (pred spanjem, pred televizorjem), nikoli pa pri športni aktivnosti ali med gibanjem. Mislite, da bi bile potrebne še kakšne dodatne preiskave pri kardiologu ali se bo stanje popravilo samo od sebe?
Stara sem 22 let in drugih težav z zdravjem nimam.
Lep pozdrav in že vnaprej hvala za vaš odgovor.

Kristina

Iz vsebine vašega posta povzemam, da imate zdravo srce, ki je zelo občutljivo na podzavestne psihične dražljaje.

Predvidevam, da se bo stanje ob sedanjem načinu življenja in ob sedanjem zdravljenju kmalu popravilo. Morda bi vam koristili malo večji odmerki Propranolola.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close