Najdi forum

MOTIVACIJA ZA VSAK DAN 2.DEL

Prvi alt tudi jaz upam, da nas punce najdejo ali pa da je kdaj katera javi. Da tole malo zaživi. Jaz sem zdaj po meritvah varno v zeleni barvi, tudi motivacija kot je 40 konfekcijska številka mi je super in vidim da imam lepše oblikovano postavo. Seveda, če bom dosegla 70kg bo super, samo nisem več tako fokusirana kot sem bila lansko leto tiste 3 mesece. Konec koncev korona je pustila posledice, menjava službe po 20 letih, tele moje migrene, ki se ne končajo tudi terjajo svoje. V generalu sem zadovoljna tako s tezo kot obliko. Predvsem pa ko pade kak komentar da zgledam super je fajn. So sicer bolj redki a vseeno. Niso pa kile edine ki osrečujejo. Predvsem psiha mora biti trdna. V tej službi zdaj ne uživam, ne opravljam je z veseljem, ne najdem prave motivacije.  KR neki. Skoz na riti neke podatke klofat. Prej pa dinamika to, ono. Se mi včasih vseeno zdi, da če mam 20 let delovne dobe na enem področju, dva faksa, 5 strokovnih izpitov, da pa si lahko se kaj najdem. Samo koroska glih ni ravno dežela za službe. Vse tule ugaša. Ne dobimo delavcev, ne železarna, ne TAB, drugje pa tako umira vse, se Lek… tako da ne vem. Vožnja do LJ je predolga, selitev odpade… tako da probajmo zdržat kolikor pač bo slo. In ostat potitivni. Punce porocajte uspehe. A gremo s 1.9 skupinsko na hujsanje? Npr za 30 dni, pa damo eno novo temo? Pač ideja

Punce, se opravičujem za mrk.. Ampak nisem zabluzila, samo kar šli so dnevi. Prejšnji teden smo bili na kratko spet na morju in potem sem se cel teden nekako poskušala ujet ritem in se naspat. Tam namreč nisem veliko spala. In je 10 dni mimo.. Groza 🤣.

Jaz sem pridna s telovadbo, maloanj s hrano. Ne vem, mogoče sem zdaj v boljši koži, ampak par tednov nazaj sem imela prav napade cukra in vsega in to ni ok. Moram se pomirit s to hrano in nehat izgublja energijo z njo.

Ker kadar se zvečer napokam, sem potem že zjutraj slabe volje. Po eni strani škoda, da mi želodec več ne nagaja, ker potem bi se vsaj zato zvečer izogibala hrani.

Zdaj sem že nekaj časa bolj pridna in ne jem preveč. In migam veliko. Kako pa je s kilami pa ne vem. Ker nočem na vago. Bom šla 1.9. Inporočam.

Sladkorcek, jaz sem čisto za, za eno septembrsko akcijo 💪

Predvsem PA, MATRUSKA! Welcome back! Sem te vesela. Ne sekiraj se zaradi kil. Do septembra se napumpaj in gremo skupaj v akcijo!

Lepo nedeljo punce, jaz že s kolesa. Včeraj se imela prost dan, danes pa sem morala že zjutraj na kolo, mi ni dalo miru. Imam se dober teden vadb za fa4. Do konca Avg bom pol kombinirala se z drugimi programi in kolesom. Bi morala tudi en tak post udarit kot spomladi. Kave zdaj ne spijem več kot 2 na dan, večkrat pa samo 1 zjutraj. To se kar čudim, da mi je to uspelo. Itak pa je bil kak dan od marca do zdaj ko sem tud 3, samo sila redko. To sem kar dobro sfurala. Prehrano bi morala urediti, pa bi bilo super. Vse ostalo kar gre. Tekočina me se matra, vsaj 2 l, to me tudi odnese. Ne morem se prisiliti, pa bi mi bilo lažje zaradi migren in ker mam nizek pritisk… evo pa mam spet en izziv…uživajte v nedelji❤️

Super Sladkorcek, pridna si, skoz nekaj migas. No, saj tudi jaz.

Mi smo na vikend kampiranje v Sloveniji. Prav super izkušnja. Bi treba večkrat.

Hrana super, naj traja. Migala pa nisem preveč. Bom čez teden nadoknadila.

Oj…razumem, da uživate… pa vas malo le pogrešam. Služba mi jemlje energijo, otroci na počitnicah pri babici in dedku…tako da… grem danes kopat krompir in ostalo urediti v vrt, tako da druge rekreacije ne bo. Bom malo svoje pisarniške mišice na rokah trenirala z motiko… to mi pravi sine, da mam pisarniške mišice…pri 16 sem tudi jaz imela bolj čvrsto telo….ma…novo kolo je super, včeraj sem skoraj veverico povozila…je skočila pred mene kot bi delala samomor.

Hej Sladkorcek, jaz sem tukaj 😉.

Migam vsak dan, včeraj odbojka, danes sprehod in en trening. Prav navdušena sem. Se hrano uredim, pa bo.. 💪.

Septembra pa resna akcija! Jaz bom ponovila Fit akademijo, glede hrane. Treninge že itak delam!

No super Štefka, torej prehrano spraviva še v red… to bo težje kot pripraviti se migat.  Poskusiva…kolkič?

Hej hej od mene nic novega, zato niti ne pisem.

Vsak dan migam, hrana je kar uredu, kili so med 67 in 68. Zgleda, da sem nasla recept. Cilj je 60,ampak tudi ce letos ne dosezem ni panike, vazno da ohranim kar je.

Pikapolonica, pa ti si super s Kg. Res si naredila noro spremembo. Upam, da si tudi s psihično kondicijo ok. Vse dobro!!

Haha, ja hrana, n-tič 🤣.

Veš kaj je moj cilj zdaj. Niti ne neka številka na tehtnici. Ampak pomiritev s hrano in nekakšno intuitivno hranjenje. Pri meni je tako, da ima hrana večjo vrednost kot je samo “preživetje” in kadar mi stvari v življenju ne štimajo, jem preveč. Totalno čustveno hranjenje. To vem, že dolgo dolgo. In sem poskušala n-krat najt nek način, da uredim prehrano. Ampak ker ne gre za to, sem tudi n-krat prišla nazaj na svoje kile.

Zdaj sem odločena, da tehtnico postavim v kot za nekaj časa in se ukvarjam s tem kako najti način, da svojih težav ne rešujem s hrano.. Sliši se enostavno, ampak verjemi, da ni. Najprej zavedanje kdaj je tisti moment, ko bi jedla preveč in kako te občutke razumet in jih preusmeri na kaj drugega.

To prakticiram zdaj že nekaj časa. Mogoče se tudi zato ne javljam toliko, ker nimam nekih konkretnih ciljev.

Sem precej bolj umirjena, nisem v “sistemu” vse ali nič, ne obremenjujem se kakšno hrano jem, zato mi je lažje.

Če bom septembra čutila, da lahko naredim korak naprej in začnem malce planirati hrano tudi z namenom izgube kg, potem bom. Če se ne bom počutila še pripravljeno, pač ne bom. In bom nadaljevala tako kot do zdaj. Saj če sem iskrena, bo tudi tako šlo dol. Počasneje, ampak bo.

Zdaj veliko migam. Res mi paše in to sem si malo bolj splanirala in sem redno aktivna. Glede tega sem navdušena nad sabo!

Pikapolonica, ti si pomoje ne radila en tak preskok v glavi, kot ga jaz opisujem, a ne? Čestitke!

Le kam je šla prvi alt? Je na dopustu? Sem pozabila.. Maia? Matruska, daj napišita kaj, vaju pogrešam z rednimi prispevki!

Hvala za cestitke, ne prevec hvalit da se ne pokvarim 😀

Za drugo leto mogoce planiram se vpisat na tenis, bomo videli.

Je nekdo omenil tenis? 😁 Priporocam. Meni je zelo vsec. In ocitno mi je tudi malo pisan na kozo, ker ugotavljam eno zelo zanimivo stvar. Namrec igram z veliko razlicnimi osebami, in ni redko da se zgodi, da je neka oseba totalno fit (v smislu fitnes, pilates, vodene vadbe, itd.)  pa jo po 20 min zmanjka… medtem ko je meni to edina vadba, pa z mojimi 85kg kar nekako zdrzim. 😂🤦‍♀️ ne vem, kot da se ne matram pri tenisu, da je zgolj uzitek in borba. No skratka, Pikapolonica priporocam da vsaj poskusis. 10 ur je minimum za zacetek, predno obupas 😉

Za danes samo toliko. Saj kaj drugega nimam za povedat. O tenisu pa lahko na dolgo in siroko. 😉

super ste punce, borba vsaka po svoje.

Hello. Ravno sem z dopusta, z veliko plavanja in hoje.  To je to, kar jaz rabim in svet je lepši 😊  Na vago ne grem prec, so bile večerje pozne in dobre (predvsem ribje/morske, sam oljčno olje in vino tud nista nedolžna), pa še pms imam.

Štefka, pametne ugotovitve, držim pesti, da ti uspe najt “recept”. Tudi sama sem čustveni jedec… rafa pa jem tudi zato, ker je dobro. ☺

Sladkorček – jaz si kar cca liter čaja naredim in hladnega pijem… meni pomaga, da ni skoz sam voda.

Pikapolonica – globok poklon za tele številke, vztrajnost in pravo pot. Ješ vse ali selekcioniraš?

Matruška, super za tenis kondicijo. Nekoč sem “napadla” badminton, sam se moji sklepi niso strinjali… mi je bil pa drugače všeč…

Punce, fajn vas je spet brat, življenje pa je res lepo, kadar se “ni treba” obremenjevat s težo. 🤭

Prvi alt, vse jem. Je pa res, da poskusam cim vec beljakovin. Vcasih uspe, vcasih pac ne. Je pa 1x ali 2x na teden na meniju tudi sladko, ko in ce me prime. Ne pojem pa vec celega paketa piskotov, kot nekoc. 😀 Najmanj od vsega pa jem zelenjavo.

Pikapolonica, najboljšo formulo imaš – ješ vse, pridno migaš in hujšaš. Meni je uspelo med dopustom “se ne zredit”. To je ok in dobro izhodišče za naprej. Pred mano je žur vikend, hrane bo polno, dela pa tud, ker smo organizatorji. 😅

Imejte se lepo, mame šolarjev, čim manj stresa, ostalim pa tud lep zadnji avgustovski vikend.🌞

Ja moram reci, da je popolno no. Sedaj bom zacela redno hodit na bliznje hribe (namesto po ravnem), ker je vrocina mimo. Sej, ce bi bila se bolj pridna npr da ne bi jedla sladkarij, bi sigurno slo dol. Tako pa sem obticala, ma ni vazno. Sem zadovoljna 😀😀

Joj, ne morem verjeti, da je konec poletja. Nimam rada vrocine, ampak to kar je sedaj in to ze pred koncem avgusta pa mi res ni vsec. To bi moralo biti komaj cez en mesec.🙄

Drugace pa prvi alt, si lahko zelo srecna, da se na dopustu nisi zredila. To redko komu uspe se mi zdi. Se ta vikend daj skozi, potem pa nic vec izgovorov in prelaganja in dvigni rit in pridi za mano 😉

Oj punce!
Pikapolonica, ti si itak zmagovalka leta tule. Drži se, morda pa oklestila se kak Kg.
Prvi alt nekaj nama škriplje a ne? Jaz se pazim po mojih zmožnostih in migam kolikor mi dopušča čas.
Sem se vpisala zdaj v šiviljski tečaj. Enkrat konec septembra ali Okt začnem. Vsako leto naredim kak tečaj… lani nemščina, samo ker nisem nadaljevala ali bila pridna ne vem če se kaj znam.

Drugace pa imam letos srednješolca. Kako bo kaj??  Pripravljam si neke cilje za september… upam da uspe! Zdaj imam samo se 3 Kg do mojega cilja.

Eh punce… upam, da zdaj ko bo sola, da se boste bolj javljale. Meni se nasmiha 72, tako da če bom se naprej vztrajala bo v sept 70… moj cilj in moje sanje zadnjih nekaj let. Potem pa vzdrževanje, to upam da ne bo tako težko, bo pa tudi treba nekaj truda vložit in migat, kar mi je zdaj itak ok.

Pikapolonica, hvala za prijazno povabilo. 🙂

Sladkorček, če bi meni tako “škripalo” kot tebi, bi bila super zadovoljna. :)) Zame je bil vikend zelo deloven, nisem se nazaj držala pri hrani. Ampak si lepo ugotovila, vztrajat je treba. Jaz se moram nazaj pod 72 spravit (nisem daleč hvala bogu, ampak saj vemo, kako je s tem – 1-2 kg “za začetek” se mimogrede spremeni v 3, kadar gre trend navzogr). Miganje je tudi meni ok, hoja itak… in spet pogrešam plavanjeeee …

Ste na toplem? … kakšno vprašanje za konec avgusta…

New Report

Close