Štefka, čestitke, da si tako lepo izpeljala post in ša za vztrajanje pri nadaljevanju sadno-zelenjavne prehrane! Vrhunsko! 🙂
Pri meni: zdravje ok, gibanje ok, hrana v 80% ok (ob vikendih je še rezerva). Računam, da bi tja do konca postnega časa lahko prišla na želeno težo oz. v predvidne hlače. 🙂
Ob spremljanju dogajanja v svetu, pa se mi zdi to tako minoren problem…
Prvi alt, hvala.
Sem tudi jaz navdušena nad sabo. Vesela sem za izgubljene kile, ampak obenem točno vem, da to niso izgubljene kile. Kile bom resno izgubljala šele zdaj, s hranjenjem od zdaj naprej.
Post je bil zame začetek, pogled vase, da bom lahko naložila “nov program”.
Tokrat delam od znotraj na ven in počasi se mi obrestuje.
Danes sem prvič jedla konkreten zajtrk. 2 riževa vaflja s hummusom in papriko. Super je pasalo. Za kosilo me čaka skleda motovilca s krompirjem. Kdo bi si mislil, da se mi bodo kdaj tako cedile sline po solati 🤣🤣🤣.
Prvi alt, iskreno, jaz zelo malo spremljam svetovno dogajanje. Tisto kar je nujno, itak samo pride do mene. Kolikor lahko, pomagam beguncem, to je pa to. Nekako mi zelo slabo dene vse to negativje v svetu zadnje 3 leta, epidemija in zdaj vojna. Samo najhujše stvari poročajo in bojimo se najhujših možnih scenarijev.. Samo strah vse povsod. Ne rečem, da ni realno, ampak komu pomaga, da sem jaz vsa tesnobna od razmišljanja in skrbi? Nobenemu. Samo škodi meni in moji družini. O tem razmišljam.. Iščem mir.. Zase in za moje..
Danes bo sončen dan, bo treba na kak dodaten sprehod.
Aja, zjutraj sem naredila prvi trening po postu. Krasno!
Štefka, hvala za tole razmišljanje glede odnosa do svetovnega dogajanja. Še nedavno tega sem se zelo podobno razmišljala, od vedno sem bila optimist. Med epidemijo mi ni bilo nič tako hudega. Tale vojna v Ukrajini pa… Bom sedaj večkrat prebrala, kar si napisala. 🙂
Nad tvojim pristopom glede posta sem pa res fascinirana. Saj si nas znala od vedno presenetit in motivirat, ampak tole 6 dni bolj ali manj na vitaminski doma pripravljeni pijači, potem pa še počasen prehod na drugo hrano. Še enkrat – kapo dol. V tej fazi sploh ni važno, kakšne kile so šle dol, al prave al neprave. Važno je počutje in to verjamem, da je top!
Meni zadenj ure ne gre ravno po planih – včeraj najprej nepredvideno poslovno kosilo, nato večerni prigrizek (zakaj že?), danes pa smo bile sodelavke že deležne zajtrka v službi. Ampak, saj vemo, take stvari so del življenja in se pa potem malo bolj “stisne”, da se kile ne kopičijo. Saj nam je vse jasno, ane? :))
Štefka, prijeten dan žena ti želim.
In ostalim, če katera še bere to temo. 🙂
Hvala prvi alt, za lepe želje in seveda vse nazaj. Upam, da je bil tudi tebi prijeten dan.
In hvala za pohvale. Ja, saj znam jaz poskrbet zase, ampak ne vedno. Zato se veselim vsakega koraka v pravo smer. Tale post je to definitivno bil. Zdaj razmišljam samo kako naj nadaljujem tako naprej. Jutri bo prvi dan, ko bom jedla kosilo v gostilni. Izbrala bom ribico na žaru in zelenjavo. Komaj čakam.
Nekako se mi zdi, da bo zdaj ta prehod na čisto normalno hrano še najtežji. Seveda težko bo ostati v pravih količinah, da ne bo pomote. Ampak bom že. Moram prit na svoje kile in tam ostati 💪. Predvsem pa želim hraniti svoje telo z zdravo hrano in se izogibati predvsem beli moki, sladkorju in preveč maščobe. Pa seveda veliko sadja in zelenjave. 1 do 2x na teden bom poskusila delat jedi brez mesa in rib. Toliko dobrih veganskih in vegetarijanskih receptov obstaja in razni Instagram so polni odličnih idej..
Prvi alt, vse te pregrehe so del življenja. Če so vsake toliko, sploh ni potrebno izgubljati energije za sekiranje. Če je pa to vsak dan, potem pa le zavihaj rokave 💪
Hojla!
Evo preživela prelep družinski izlet. Krasen sprehod na sončku in okusno kosilo.. Ribica in blitva s krompirjem. Pojedla sem previdno in bolj malo. Kljub temu da je bilo zelo okusno, sem se malo držala nazaj, da ne napolnim preveč želodca naenkrat. Pa tudi sita sem bila seveda kar hitro. Sem že pozabila kako je iti od mize z lahkim trebuhom 🤣🤣.
Rada bi se naučila tako jest. Tako dober občutek je. Vem sicer, da bo to zame zelo zelo težko. Ampak upanje umira zadnje 😜. Vsak dan, ko mi uspe tako, je super.
Večerja je bil sadno zelenjavni sok 💪
Oj, Štefka. Ne vem, kam bežijo tile dnevi…
Res ti gre dobro in tudi sebe moram pohvalit, ker se že več kot en teden bp držim stran od piškotkov, čokoladic, rezinic, … No, pride kaka krizica, ampak me sadje rešuje. V glavnem jabolka, kaka pomaranča, od 8. marca pa še jagode.
Sama sem mnenja, da bela moka, sladkor in maščobe niso tako grozne, da bi se jim morali povsem odpovedati. Pravo mero imet, je pa potem kar težja naloga. Menim, da zelo veliko naredimo za zdravje, če sami pripravljamo in kuhamo hrano. Seveda, nadgradnja je tudi domač vrt, ampak… jaz se ga prav resno zaenkrat nisem (še) lotila. Morda bom nekoč imela eno konretno ograjo okoli vrta, do takrat pa se mi ne ljubi pridelka reskirat za gozdne in poljske živali.
Sonce nas razvaja in jaz naj bi šla danes malo plavat. Za probo. :)))
Hoj Prvi alt, se strinjam s tabo in tako sem tudi mislila. Vse je v zmernosti. Kdaj pa kdaj kakšna pregreha ne bo naredila problemov. Če je pa to stalnica, potem pa ni tako ok.
Danes prvi jedla kruh.. Zdaj se pa začne zabava 🤣🤣. No, upam, da ne. Mesa in mlečnih izdelkov še nisem jedla. Tudi to bom zdaj počasi.
Sem razmišljala kako naj si uredim prehrano in prišla do ideje enostavnega pravila. Polovica obroka bo vedno sadje ali zelenjava. Če bodo zjutraj jajca, bo zraven ogromno paradižnika in paprike. Pri kosmičih sadje. Pri kosilu velika skleda solate ali priloga iz zelenjave. Zvečer podobno. Pa da vidimo, če tako gre. Ker se bojim, ko začnem s “kruhom in nekaj”, da bom pozabila na zelenjavo 🤣.
No poročam kako gre. Zaenkrat še počutim več kot odlično. Tudi vsakodnevni stresi, me ne vržejo iz tira. Telo je lahkotno in hlače in majoce so malo ohlapne.
Ko sem prvič shujšala, sem dobila usnjeno jakno. Ko bo zdaj na svojih kilah grem v šoping in potem na fotoshooting 😜. Ampak res. Trgovino imam izbrano, samo še telešček moram naredit, ahahahaha
Odlična nagrada, nove cunjice. Foto bo pa za “don’t forget”? 😉
Plavanje je za mano. Uspešno sem uspela ugotovit, da plavalne kondicije ni, da so nekje vendarle zametki plavalnih mišic ter da so moja ušesa še vedno občutljiva na namakanje… Ampak je bilo lušnooooo. ☺
Dober plan glede hrane imaš. Naj ti uspe(va). Pred mano pa nov-stari izziv – vikend. 🙈😁
Se tipkava. Lp
Haha, prvi alt, novi stari izzivi 😉 Predlagam, da zavestno narediš kak “čas zame” tretma. Če je to razlog za sladko nujo, bo morda pomagalo. Poskusiti ni greh. Poročaj!
Danes sem jedla veganski curry. Pisuka, je to dobro. Nisem niti vedela, da imam rada curry. In tako hitro in enostavno je bil pripravljen. Zaljubljena 😜
Zvečer pa skleda solate in ostanek curry ja. Sem si ga naložila toliko, kot bi normalno pojedla.. Pa nisem mogla 🤣.
Lep petek ti želim! Vidim, da sva same 🙃
Prvi alt, kam si se skrila?
Jaz sem pridna. Ok, včeraj sem zvečer prvič jedla malo pršuta in mi ni dobro delo na želodec. Šola zame. Zaenkrat sem še brez mesa in moram za čuda rečt, da me sploh ne mika. Kdo bi si mislil?
Nimam namena ničesar izločati, ampak bom jedla po občutku. Sladice in vse. Zaenkrat imam ful voljo in izbiram zdrave variante vsega, tudi sladico sem že jedla, doma narejeno, zdravo. Verjetno ne bo vedno tako, ampak to sprejmem kot del življenja. Pri meni samo ne sme bit vse ali nič. Skrbim zase/ne skrbim zase 🤣.
Lep ponedeljek!
oj, nisem se skrila, se pa opravičujem, ker kaj več ne napišem… veliko časa preživim s klikanjem po temah okoli vojne in branju življenja na vojnem območju… Ampak sem si razpucala v glavi, da sveta ne bom rešila, pomagam pa, kar lahko…
Štefka, midve sva zagotovo že vso teorijo in prakso prehrane izkusili in predelali. Jasno je, da imamo skozi življenje vzpone in padce tudi na tem področju. Tebi se je gotovi pri konkretnem postenju telo “zresetiralo” in je zihr prav, da ga sedaj poslušaš. Tudi brez mesa zna bit zanimiva hrana. Je pa res, da če si navajen tako, se je povsem odreči mesu težko (ali pa čemu drugemu).
Sama sem sedaj že par mesecev v fazi, ko mi marsikatera hrana “ne naredi dobro” – al me tišči v želodcu, al me zgaga peče, al ne morem spat… Zgleda, da moram pri svojih že skoraj 50-ih res bolj gledat, kaj, koliko in kdaj jest, če hočem biti ok (pa ne samo pri kilah ;)). Včeraj sem tako npr. imela za kosilo 1/3 pice in solato (cel dan zdoma) in je bilo ok. Več pice bi pa že težko prenesla. Vsakič ko imam manjši obrok, vidim, da ne samo, da sem sita, ampak se tudi bolje počutim. … Je pa kar težko manjšati obroke, ker meni je večina hrane še vedno takooooo dobraaaaaaaaa.
Zaenkra sem ok brez sladkega, za kar si že malce lahko čestitam, saj je že 14 dni tega posta za mano. Saj ne, da me ne mika, ampak… 🙂 Minuli vikend sem čas, ki ga sicer namenim pripravi peciva, namenila dodatnemu pospravljanju (ni škodilo) in v nedeljo vzponu na Slivnico (bolj koristno), tako da morda celo začnem živet spoznanje, da se svet vrti tudi brez sladkih priboljškov. :))
Ostani dobro in se tipkava.
Ojla prvi alt,
Tudi jaz kdaj spodrsnem, ampak se ne sekiram preveč, kar je dobro. Sladkarij še vedno ne jem, je pa kak kos kruha kdaj preveč.
Poizkušam vegetarijanske jedi in sem navdušena. Sigurno bo od zdaj naprej več zelenjave v mojem jedilniku.
Migam vsak dan, zjutraj s kolegico delava Fit akademijo. Zdaj 2 tedna. Poleg tega vsaj 1 uro hodim s kužkom…
Pridna Štefka s tole Fit akademijo, super. Kužek je pa sedaj že skoraj eno leto star? Naša mrcina ima že več kot 4 leta, velikokrat je pa še vsa otročaj (baje po lastnici?)…
Mene napada pomladanska utrujenost, zaenkrat ostajam predvsem pri hoji. Pogrešam plavanje. Bazen v moji bližini je do nadaljnjega zaprt (neke okvare…), v Lj. mi pa ni za it… Moje počutje sicer nekam čudno – od včeraj precej pogrešam čokolado in izgleda, da bom ta vikend spekla neko pecivo s čokolado, da si dušo privežem. 🙂
Hojla, nas kuza je že 2 letnik, oziroma bo čez kak mesec. Obnaša se pa res kot kak eno letnik 🤣. Drugače je krasen kuža, prijazen do ljudi in živali in res krasen sopotnik naše družine.
Tudi mene matrajo sladkarije. Zaenkrat še upiram vsaj kupljenim.
Danes za nami čudovit dan, 22tisoč korakov narejenih. Bo kar pasalo spat.
Spekla sem čokoladne polžke (kvašene) in so bili super za zajtrk. Duša privezana, po kupljenih sladkih zadevah tako še naprej ne posegam, gremo dalje. 🙂 Ta vikend kar precej hoje tudi zame, korakov pa ne štejem. Če gre mož z mano, me potem on seznani, koliko sva jih opravila, tako da čestitke za 22tisoč. 🙂
Že dve leti bo vaš kuža? Se mi je zdelo, da ste ga ne dolgo nazaj pripeljali k hiši…
Ja, hitro gre čas… Danes sem mu kuhala za cel teden hrane, za v skrinjo. In ko se je hladilo na balkonu, je polovico pojedel.. Jao meni. Lump je pa največji 🤣
Pri nas smo pa spet korončki, spet je sin prinesel iz šole. Zaenkrat samo on zbolel, pa je kar ok, visoka vročina en dan in glavobol. Ostali se še držimo. Upamo na najboljše.
Kakoo je bilo zadnjič pri vas prvi alt, si zbolela ali je šlo mimo?
Vsekoaor pa odpadejo razni treningi sedaj, dokler se ne izcimi kaj iz tega. Torej smo 1 teden vsi doma in čakamo. Upam, da bomo izkoristili skupni čas dobro.
Ajej, je bil pa lačen… 🐕😋😀😀… Mi smo imeli popoldan medveda 30 m od hiše, pa se našemu kosmatincu ni zdelo vredno, da bi se premaknil… čuvaj res ni… 🙃
Korona, hb, nisem je imela. A se boste samoiniciativno izolirali? Karantene ni več, ane? Seveda, izkoristite skupni čas in ostanite čim bolj zdravi.🤞
Danes zame dobra ura hoje in malo sobnega kolesa. Hrana ok (ne pa odlično).