Štefka, musklfibr po smučanju je obvezen tudi zame. Rada smučam, sploh če so pogoji dobri (ne maram pa mraza in vetra), ampak se bolj poredko odpravim na smučišče.
V kratkem naj bi dobila preostanek opreme za tek na smučeh, upam, da bo prava. In potem upam na čimprejšnjo novo pošiljko snega. Saj še ni konec zime, ane? 🙂
Včeraj tudi zaključila s hrano ob 17., ostala pri 2 tofeejih in 1 keksu, pa tudi sicer so bili obroki zdravi (banana, jogurt z oreščki in malo kosmičev, jabolko, kivi, gobova juha z ajdovimi žganci, ena pečena piščančja perut in solata). Za gibanje hoja.
Helou!
Ja, smučanje je res fino. Jaz dokler ne grem prvič niti ne pogrešam, potem bi pa skoz smučala.. Res uživam.
Držim pesti za še snega letos, vsaj na smučiščih in tekaških progah ✊.
Jaz sem pridna, hrana je drugotnega pomena, kar je zame super, ker potem pozabim jest tudi sladkarije in druge neumnosti 🤣.
A veš da je mene tudi včeraj zvil en tak glavobol. Že tretjič v zadnjem času. Močen. In pomaga samo spanje. Včeraj sem šla spat ob 8 zvečer in spala do jutra in zjutraj vse super. Ne vem kaj je to, nikoli nisem imela ravno težav z glavoboli. A se kake migrene lahko pojavijo tudi po 40? 🤣
Pri nas je čez vikend praznovanje in pečem že cel dan. In še dva dni bom. Upam da bodo vse drugi pojedli. Sicer pa uporabljam sladila in manj maščob 🙈🙈🙈.
Kaj ti pa še manjka od opreme? In kakšne smučke boš imela, klasiko ali drsalno tehniko?
Pri glavobolih mi je vedno manj jasno. Vem sam to, da so taki, kot jih imam največkrat, zoprni, da se pa živet z njimi. Migrena pa… bog ne daj še kdaj.
Od opreme za tek na smučeh imam zdaj vse. 👍 Čakam sneg. 🙂
Vikend hrana je bila od vedno moja šibka točka. Sem pa uspela tudi v petek zaključit s hrano ob 17. 😇
Štefka, greva v nov teden. Upam, da bolj umirjen. V vseh pogledih. 😀
Sama sem cepljena 2 x z AZ in 1 x s Pfizerjem. Par dni po 3. cepljenju se mi je res pojavil en daljši glavobol, ne pa prehud, vendar je bilo sočasno še par drugih zadev, ki bi lahko vplivale na ta glavobol (stresi in pretresi…), tako da – vse je možno. Sem pa že od nekdaj nagnjena k tej nadlogi.
Ta teden se lahko pohvalim, da mi uspeva krotiti svojo “lakoto” oz. željo po raznorazni dobri hrani in naj me vendar drži ta volja do cilja (in seveda tudi potem). 🙂
Pri tem si zelo pomagam z jabolki in čajem.
Trening, Štefka, se meni sliši tako zelo zahtevno, da si še v življenju nisem zadala česa takega. :)) Si take mini cilje zastavljam (npr. 20 min joge in vključim še kaj za moč), pa 15 min kolesa… Pri jogi, če imam čas in mir, mi ni problem potem še za 20 min potegnit (če sem nezbrana, ni pa nič od nič od joge – par vaj, gotovo). Sobno kolo se mi pa vleče, da Bog pomagaj. Če bi rekla, da grem za pol ure na kolo, mislim, da sploh ne bi šla. Tako da bolje toliko kot nič. Aja, pa motivacija mi je, da si kolena v formi držim (pred leti mi je na sistematskem pregledu zdravnica rekla, da je za nas, ki veliko presedimo, za kolena zelo dobro kolo vozit). Se pa sprašujem, koliko kolesa na dan je dejansko potrebnega in s kako obremenitvijo, da so dejansko učinki za kolena…
Lep petek!
Naložbe in financiranje
Lahko vam pomagam pridobiti financiranje ali naložbo. Če vas zanima, me kontaktirajte za več podrobnosti. Elektronski naslov: [email protected]
WhatsApp: +38630762694
Viber: +38630762694
Hojla prvi alt,
oprosti, ker se nič ne javim.. Smo z otroci na počitnicah in sem odklopila. Smo pridni in športni in se imamo krasno. Jemo pa tudi malo po svoje 🤣🤣🤣.
Kakorkoli, hotela sem ti povedat, da razmišljam spet o postu… Lani sem naredila 5 dni in sem razmišljala o tem, da bi letos 6. Ker lani sem potem vmes prišla na idejo, da bi podaljšala za 1 dan, to pa ni najboljša ideja 🤣.
Skratka, letos bom (najverjetneje) začela ta ponedeljek, ker imam naslednji teden malo manj guzve v službi in bo idealno.
Javim, če se odločim.
Prvi alt, pridna si z vajami, saj ni nujno da temu rečeš trening 🤣. Mene to motivira, se sliši bolj športno.. 😜
Helou prvi alt in morebitne ostale bralke.
Jaz sem danes začela s postom. 1 dan prej, ker se mi je pridružil še mož za prvi dan in je bolj ugodna nedelja.
Danes gre kar dobro, upam, da bo naprej tudi. Planiram 6 dni. In potem res počasno privajanje nazaj. Lani tega dela nisem dobro speljala. Sem kar hitro prišla nazaj na vso hrano, kar verjetno tudi ni ok.
Tako da letos bom več “mentalne” energije vložila v čas po postu in se morda bolje pripravila.
Lep pozdrav vsem, držite pesti zame 🤣
Bravo za odločitev, Štefka! Kaj pa zaužiješ v teh postnih dneh? Menda nisi samo na vodi? Lepo, da se ti je tudi mož pridružil, pa magari vsaj za en dan.
Me veseli, da si si vzela čas za počitnice – to je treba izkoristit, dokler imamo še toliko stare otroke, da sploh imajo počitnice. Mene je naš dijak tudi za 2 dni “zvlekel” na smučišče, pa še en dan potem na mojo pobudo, in je prav super sprememba (da ni vedno samo hoja) :). Poleg tega sem pa še hrano prav solidno speljala. V soboto sem tudi delala krofe, take male (vsaj dva za enega Trojanskega) in seveda sem morala tudi probat, ampak brez pretiravanja.
Me pa tole dogajanje po svetu kar precej iritira… God help us.
Ojla prvi alt,
Na postu sem zdaj tretjič, šele zdaj se mi zdi, da sem v glavi pripravljena. Rabiš vajo..
“jem” dopoldan stisnjen sadni sok iz sokovnika. Za kosilo jušno osnovo v kateri se je kuhala zelenjava. Popoldan pa to prekuhano zelenjavo in sadje dam spet v sokovnik in pijem ta sok. Ko si na postu, se ti taki obroki zdijo zelo okusni in obilni 🤣🤣🤣
Tudi mene mori to vzdušje v svetu.. Držim pesti da bo čimprej mir..
Super za tvoje smučanje in pametno izbiro posladkov 😉
Jaz ta teden ne bom migala nič poleg rednih sprehodov. Drug teden pa morda kaj več. Nismo še tam 😜
Evo, sem čez polovico. Danes je 4.dan.
Ful sem vesela, post je tako fajn stvar, če imaš dovolj “mira”, da ga spelješ brez pretiranega stresa v službi, doma. Zame je to obdobje idealno. Sem se odločila ob ravno pravem času. No, samo ta svetovna situacija me mori, to pa res. Vse ostalo je pa nekako mirno in ne prenatrpano ta teden.
Zraven še študiram. Obrokov je ful, se mi zdi, da skoz nekaj pripravljam. Haha. U bistvu mi pa paše, da ne rabim mislit na hrano, kar nekako osvobajujoče. In spoznavam koliko moje energije čez dan “gre v” hrano. No, saj to sem vedela že prej, je pa vseeno fino videt še enkrat. Kkao je fino, ko je hrana na zadnjem mestu in je vse drugo življenje prej. 💪
Bravo Štefka! 3 dnevi posta so že za tabo. Ti je kateri del dneva težje? Se pa čisto strinjam, da smo dejansko preveč časa okupirani s hrano. Ok, po eni strani mi je logično, ker če ne skrbiš samo zase (družina…), potem se moraš s tem ukvarjat. Po drugi strani, pa vseeno pretiravamo glede vsega skupaj. Čisto enostavni obroki znajo bit prav dobri. Drugo je pa, da smo si hranjenje naredili za t.i. obrede – čas, da s kom rečeš kako besedo ali pa čas zase (kava, pa nekaj zraven…)…
Sama danes začenjam t.i. 40 dnevni post – brez vseh kupljenih sladkih zadev, temelj redne prehrane pa predvsem jabolka (ali kak drug sadež) in kosilo z več zelenjave.
Februarja sem uspela “naredit” 75 min gibanja/dan (seveda k tej minutaži prispeva smučanje), nekaj malega pa je tudi tehtnica pokazala manj kot prejšnji mesec. Vsaj za filing. 🙂
Štefka, držim zate in zase pesti (ti si že ulaufana, jaz pa šele začenjam) :))
Hojla prvi alt,
Super da boš na tvojem tradicionalnem postu💪. Tudi jaz bom s tabo glede kupljenih sladic. In moja otroka tudi 😉.
Zaključujem 4.dan. Danes je bilo težko, prvi dan od začetka, da čutim lakoto in željo po hrani. Pa kuha in peče se pri nas in vse diši. Pa dobila sem 6 krofov iz Rašice, baje so najboljši..? Skratka same težave danes zame.
Drugače je najtežje popoldan, ko mi zmanjka energije. Zvečer potem spijem par čajev in gledam tv ali pa študiram in mine hitro.
Kar se tiče ukvarjanja s hrano sem imela bolj v mislih umsko ukvarjanje. Jst skoz razmišljam kaj bi, pa kako bi se posladkali in kaj bi še jedla 🤣🤣. Kuhat kosila in večerje za družino mi ni tak problem. Sam moja glava je problem 🙈
Bravo za premagane skušnjave. Res te občudujem, tale odločitev/akcija res ni od muh. Jaz sem zaenkrat ok okol hrane. Če zmore Štefka tak post, bom pa tud jaz malo bolj skromnimi obroki zmogla. 😀
Aja, korone ni še konec. Sam v vednost. Pri nas je 3. od 5 obležal (pač, zaenkrat mal vročine in glavobol).
Ojej, itak korone ni konec, samo iz medijev se je odstranila.. Zaenkrat 🙈
Upam, da prebolite čim lažje. Ti si že prebolela to zadnjo verzijo?
Danes zaključujem 5.dan. Še jutri.. V mislih sem pa počasi že v po postnem času. Sem se odločila vztrajati na sveži in kuhani zelenjavi in sokovih vsaj nekaj dni, najbolje bi bilo kar 6. Ampak bomo videli kako bo. Ta del me dejansko bolj skrbi kot sam post. Tukaj ni kaj za razmisljat. Potem ko pa lahko ješ, se moraš pa borit z lakoto, da ne poješ preveč. To bi pokvarilo cel post..
Čestitke! Samo še en dan in en konkreten post je za tabo. Carica si! 💪
Korone mi2 z možem nisva sploh imela. 2 od mladine sta jo imela en mesec nazaj, zdaj, po 14 dnevni pavzi, jo ima 3. Mladina 2x cepljena, mi2 pa 3x. Pa se kar pridno testirava (stiki s starši pa to…). Mladini je pa itak najhuje, ker ne sme v družbo, glede zdravja ni hujšega, hvala Bogu.
Gremo dalje.
Hoj!
3 otroke imaš! Ti si carica 💪. Naj se vaju izogne koroniva, drugače pa bo en prehlad. Cepljenje žal ne pomaga kaj dosti tukaj, vsaj glede okužbe ne. Za prebolevat pa mogoče 👌.
Danes se zbujam zgodaj, ne morem spat, sem naspana. Zvečer hodim zgodaj spat, da je čimprej dneva konec 🤣. Danes bo dober dan, ne prenaporen, vmes še planiran sprehod s prijateljico, juhej!
Jutri pa imam s planiran jedilnik 🤣.
Zajtrk skledica borovnic, kosilo solata, zvečer kuhana zelenjava in krompir – verjetno cvetača ali brstični ohrovt, že cel teden se mi cedijo sline, ko ga kuham za jušno osnovo 🤣.
Lepo bodi in izogibaj se virusov, če pa pridejo, jih pa zbutaj 💪💪