Najdi forum

Pozdravljeni. Moj fant si, od smrti očeta (3 leta), skoraj vsako noč “praska” noge (stopala). On se tega ne zaveda, to počne v spanju. Zjutraj ko se zbudi se nič ne spomni, vendar so njegova stopala razpraskana do krvi. Te rane pa se nimajo časa celiti, ker to počne pogosto. Bil je že pri dermatologu in ima kremo, ki naj bi pomagala pri celjenju teh ran. Na očeta je bil zelo navezan in mislim, da je to povezano z njegovo smrtjo, da je psihičnega izvora. Ni pa to povezano z sanjami, saj pravi, da zelo malokrat kaj sanja oziroma se sanj ne spomni. Mene osebno to ne moti. Rada bi mu pomagala, svetovala bi mu obisk strokovnjaka vendar se bojim, da me bo narobe razumel. Ali je to lahko povezano z očetovo smrtjo? Zakaj to počne? Mu lahko sama pomagam?

Spoštovana Maša,

samopoškodbe s praskanjem ne le po podplatih, tudi po drugih delaih telesa (pri ženskah včasih celo po obrazu) so vedno spremljevalno stanje notranje napetosti iz različnih vzrokov. Očetova smrt se mi zdi manj verjetna kot razlog, zato bo treba brskati po drugih možnostih. Morda fant sploh ne bo zelo nasprotoval, če mu boste predlagali obisk pri psihiatru, saj tudi njega praske verjetno motijo.

New Report

Close