MOTEČA SOSEDA
Pozdravljeni,
Želela bi komentar na vprašanje,ki me muči že dve leti.Preselila sem se v novo okolje in seveda s tem sem morala sprejeti v zakup tudi novo sosedo.Že od vsega začetka začela je pričela delati težave meni in sosedi,ki se je preselila istočasno z menoj.
Neprestano nagaja z nepravilnim parkiranjem,pa čeprav je bilo z vsemi dogovorjeno kdo kje parkira.Grozi,zmerja ko nas osebno sreča,na tak način,da ali govori sama s seboj ali pa enemu od njenih družinskih članov,ki so tisti čas prisotni na tak način,da indirektno leti opazka na nas,če bi se pa seveda odzvali na njen komentar,pa bi se še kako lahko izognila,da to ni letelo npr. na mene.Ima domače živali,pse mačke,ki jih zanemarja,ker pa sem človek,ki močno ljubi tudi živali,postaja tu problem v vseh ozirih.Pravi naj jo prijavim,kar jo nisem,če pa bi jo,bi imela z njo še večje težave.
Pred kratkim sem njeno,”mojo(,ker sem jaz za njo skrbela in ji odpirala klet,ko je imela mladiče) mačko”na skrivaj dala sterilizirat,ker jo ona ni hotela in je reva imela mlade po tri krat letno….Nakar jo je(ne vedoč za to da ne more biti več breja) odpeljala ne vem kam in mi zabrusila “No sedaj bo pa mir”.Čeprav sem tudi mlade mucke oddajala dobrim ljudem.Tudi svojce ščuva proti nama dvema z sosedo.Pa se zaenkrat obnašajo še normalno.
Išče potuho tudi pri preostalih sosedih in ker se ji nočejo zameriti……je tu v ulici cel kaos.
Verjetno ni vse v redu z njo,ker neprestano išče KREG.
Kaj je z njo narobe in kako postopati z njo?Jaz se z njo ne kregam(kar bi ona seveda hudo želela,ker bi to za njo bila doza…)ne bi pa rada ,da mi hodi po glavi.
Hvala za vaša mnenja
MRKA
Odgovor dobrisosedi!!
Kdo si pa ti ,da kar tako lahko sodiš o imenih?Kar se pa tiče o sterilizaciji tuje mačke pa se meni zdi početje Mrke čisto pravilno,če sama soseda zanemarja svoje živali in ne skrbi za njih, mora to poskrbeti nekdo drug.Kaj pa ko pridejo iz društva in kar odpeljejo žival in jo na njihove stroške očistijo?V tem primeru je celo Mrka poravnala stroške.Tako bo vsaj mačka imela mir pred ponovno kotitvijo,se ti ne zdi?
Pa še to:morala bi biti dovolj samokritična in se vprašati ali je ALI JE TVOJE IME OPRAVIČLJIVO(dobrasoseda ,hm?)
In kdo si ti Monika??? Če bi odpeljala na sterilizacijo mojo mačko, bi te prijavila in verjemi, da bi bila kaznovana. Ker, če bi ti trdila, da jaz svojo mačko zanemarjam, bi to morala tudi dokazati. Pa tudi to ti še ne daje pravice posegati v tujo lastnino. Če je tako, lahko tudi jaz skočim na tvoj vrt in ti oberem vsa jabolka in hruške, ker vidim, da jih ti zanemarjaš, saj ti že gnijejo na drevesih.
In ja, jaz sem dobra soseda, če ne verjameš, se pozanimaj :)))), v tvojo dobroto pa močno dvomim!!
P.s. Kričati ti pa ni treba, to ni ravno vljudno!!