Najdi forum

Ni čisto tako. Razmerje, o katerem govorim, se tudi v 20. stoletju v zahodni civilizaciji s kolikor toliko enakovrednim položajem spolov ni bistveno spremenilo,
to je dejstvo.

Teorija, da imajo ženske premalo priložnosti v življenju, ker rojevajo otroke, je preveč poenostavljena, da bi držala v celoti. Ustvarjalnost, kakorkoli jo pač
pojmujemo, od rojevanja otrok ni kaj dosti odvisna. Neka ženska je lahko odlična pisateljica ali slikarka tudi, če otroke ima. Ne more pa biti nič od tega (to velja
seveda tudi za moške), če v sebi nima razvitega ustvarjalnega potenciala oz. moči.

Si že slišal za to, da so bile ženske včasih predvidene le za K-K-K? Sploh pa so lahko moški izražali svoja globoka (fantazijska ) čustva, med tem, ko je ženska v teh tisočletjih opravljala vse ostalo…

Zdaj pa mene zanima res osnovna stvar:

Pravite, da se večini moških ne ljubi poglabljati v stvari, da bežijo od problemov,
da ne znajo ali nočejo komunicirati, da so torej na nek način miselno leni in
da vas (s tem mislim ženske, ki to ugotavljajo) intelektualno ne dosegajo, vam
niso kos in raje “bezijo” pred TV ali v bife.

Zdaj pa bistveno vprašanje: Če so taki, zakaj za božjo voljo pa ste (še) z njimi ?

Po vsem napisanem bi sklepal, da je zivljenje s takimi tipi obupno dolgocasno.
Jaz, ce bi bil zenska, bi gotovo ze zdavnaj pobegnil.

PS – Tega nikoli nisem razumel.

Se popolnoma strinjam z vsem, kar je napisal Aligator!
Z moškimi se da prav lepo pogovarjat, predvsem s tistimi, ki vedo, kaj hočejo povedat. Ženske pa že razmišljamo na glas in to izpade samo čvekanje.
Hrepenimo po lepemu, razgledanemu, inteligentnemu, čustvenemu, romantičnemu, močnemu (in še vem ostalim bla bla bla) moškemu. Ko pa naletimo na primerek, ki ali ne ve jokat, ali ni romantičen, ali je preveč navezan na mamo, prekomerno pije, pohajkuje,…. pa ga hočemo zase, saj mu bomo s svojim ženskim poslanstvom biti dobra žena, mama, pomagale, da se bo spremenil, in postal srečen. Ali to ženam in mamam uspeva, vemo. Že na tem forumu lahko najdemo precej odgovorov.
Glede tega, da sinove učimo, da ne smejo pokazati čustev: Kateri od staršev jih tako uči?
Če imata starša otroka: fantka in punčko – Koga bosta učila (oz. naučila) jokati, pospravljati, kuhati, postiljati posteljo… Kateri bo kateremu pripravil kosilo, zlikal obleko? Za kom mame pospravljajo na tla vržene nogavice? Kateremu od otrok mame večkrat pripravijo sendvič? Kateremu brišejo prah v sobi? Kateri od otrok bo večkrat varuška mlajšemu bratcu ali sestrici? Kateremu od otrok rečejo: Kuhati moraš znati, drugače te nihče ne bo hotel!? ali res tako vzgajamo sinove, da bi takšne, ko odrastejo, hotele za može???

Debate berem že dalj časa, oglasila pa sem se prvič. Upam, da nisem kateri ukradla nicka. Sicer pa se biližam tridesetim, sem samska, otrok nimam. Kakšnega partnerja hočem, ne vem, predvsem vem, kakšnega nočem s statusom ledik in fraj.
L.P.

Korajžne pobegnejo. Tiste, ki so dovolj močne, ki imajo kam iti in tiste, ki mislijo nase in na otroke(če so), ne pa da se same sebi smilijo oz. se jim celo smili tak mož (le kako bo z njim ko bo sam).

Meni je uspelo.In ni mi žal.

LP,Kaja

Zadnji stavek se mi je zalomil. Za nočem je pika. S statusom ledik in fraj pa uživam- uživam sem “pojedla”.

Povezava med vrhunskimi kuharji, kreatorji in cvetličarji na eni ter npr. pesniki na drugi strani je v – originalnosti in kreativnosti. Kreativnost pa je tudi oblika sposobnosti izražanja – tudi čustev.

Meni se zdi pa totalna neumnost vsakršno posploševanje o moških in ženskah. Tudi če bi znanstveno dokazali, da so moški kakršnikoli že, to še nič ne pove o tistem, ki ga imam jaz doma!
Zato – ubadajte se s tistim ali tisto, ki ga/jo imate doma, ne pa z moškimi in ženskami na splošno – se pravi z raznimi stereotipi!

Dragi Aligator! Manjka ti lekcija iz zgodovine…Biba ti je že malo nakazala. Ženske so bile pač v zgodovini (in ne tako daljni) zatirane. Vsakršno ukvarjanje z umetnostjo, bog ne daj znanostjo ali čem drugim, je lahko marsikatero stala življenja. Vseeno so nekatere pogumne posameznice utirale pot ženski enakopravnosti, ampak veliko jih ni zapisanih v knjigah. Ali pa vsaj ne v tistih, ki jih ti bereš.
Za primer ti dam kiparja Rodina. Vsi poznamo njegovega Misleca (upam). V razmerju je bil z žensko, ki je bila tudi odlična umetnica, ampak jo je s svojim psihičnim terorjem nad njo popolnoma zasenčil. Vrata pa so mu bila odprta na stežaj predvsem zato, ker je bil moški.
Poglej malo na vzhod. V Afganistanu ženske sploh ne smejo DELATI! Kaj šele, da bi snemale filme, risale, slikale, fotografirale, kiparile itd. Podobno je v vseh muslimanskih deželah.
Pa poglej še pri nas; ženska in tip živita skupaj. Čim pride otrok, pade 70% vzgoje, skrbi in ostalih zadev, vključno s pomivanjem, kuhanjem itd. nanjo. Pa še službo ima. Tipi skuhajo enkrat na mesec kosilo in mislijo, da so prijeli boga za jajca. Poberejo otroka in ga peljejo v šolo, se včasih poigrajo z njem in zaslužijo medaljo. Mislijo, da so itak naredili 5x več, kot ostala moška populacija. Halo?? Valda, da ženska ne more poleg dveh služb še najti čas za to, da bi ustvarjala in se šla umetnost. Z malo večjo podporo moških bi pa šlo…
BTW: veliko odličnih pesnikov (ko si že dal ta primer) je bilo gayev…kar pa pomeni, da so imeli najbrž kar dobro mero ženske strani v sebi. Kaj pa praviš na to??
Malo bolj razišči žensko vlogo pri umetnosti, ne bo ti žal… Pa pusti te glupe stereotipe o raznih Esmeraldah…to je za nekatere ženske res isto, kot ko njihov mož bulji v 090 reklame in je ves omamljen in misli, da je v sanjskem svetu. Al pa fuzbal…Čeprav jaz v tem primeru spadam med tiste, ki gledajo fuzbal. Sam kvaliteten.

Hja, jesta pa ravno zato nisem več z njim.

V redu, se deloma strinjam, da rezultat ustvarjalne uspesnosti, o kateri sem se
razpisal, tudi posledica zgodovinske porazdelitve del. Vendar – vrnimo se na
izhodiscno, prvo temo, v kateri je bilo postavljeno vprasanje, zakaj se moski
izogibajo “globokih” tem ipd. in na moj prvi odgovor, v katerem trdim, da taki
moski, ki niso primitivni, ki so sposobni kreativnih pogovorov, ki znajo zenske
razumeti se drugace kot v horizontali in ki se znajo tudi originalno in globoko
izrazati – obstajajo. Da pa se jih, zal, vecina zensk ustrasi, ker ne ve, kaj z
njimi poceti in zato zbezijo – v narocja na vsakem vogalu ponujajocih se –
kopij.

Tu ne gre toliko za to, koliko so posamezne zenske imele v zivljenju ali
zgodovini priloznost biti ustvarjalne, ampak za to, koliko so sposobne originalno
drugacnost sprejemati in razumeti. In povecini je niso. In zgodi se tocno to,
kar je rekel Goethe: ” Ljudje se smejejo tistemu, cesar ne razumejo. “

Pa naj bom se bolj natancen – z “orginalno drugacnostjo” ne mislim izrazito
boemskih sanjacev, kaksnih asocialnih tipov, ki pojejo podoknice, ampak cisto
“normalne” moske, ki zivijo v kar zelo realnem zivljenju.

Seveda – nekaj let kasneje po zacetku zivljenja s “kopijo” pa se zgodi:

on na kavcum ona v kuhinji, on prelen, da bi se pogovarjal, niti se mu ne ljubi
razmisljati, ona nesrecna, naslednji dan se bolj nesrecna….in tako se zivljenje vrti naprej.

Kdo bi ga razumel ? Jaz, v tem pogledu precej osamljeni musketir, ze ne.

Tipično za moške je (ko so v resni zvezi ali celo poročeni), da probleme enostavno pometejo pod preprogo, ker so prepričani, da bodo na ta način izginili. Z njimi se enostavno ne da pogovoriti o ničemer, ker jim je bolj pomemba televizija ali pa igrica na računalniku.

Dijana oprosti, ampak če je tvoj tak, še ne pomeni, da so moški takšni…..bo treba zamenjat…..zakaj ga pa pravzaprav prenašaš, če gleda samo TV in se igra…..daj razloži malo, zakaj ne rečeš adijo…….

Kreativnost pa še ni romantika. To ti potrjujejo številni inovatorji, računalničarji…., ki niso čist nič romantični, pa zelo kreativni. Se pa strinjam s teboj z definicijo, ki si jo napisal v prvem (zgornjem) postu …. biti z dejanji pred mislimi ljubljenega – to pa je romantika.

Maš kar prav, s tem da je večina najboljših kreatorjev, pesnikov, aranžerjev……….homoseksualcev.

Jaz pa ravno premisljujem da bi to storila (moza zapustila). Vse kar ga zanima je TV in računalniške igrice. Knjig sploh ne bere, gleda same neumne filme, šport ga ne zanima (niti hribi, niti morje). Počasi pakiram…

Mušketir -?? ,vabljen v mušketirjev forum
lep pozdrav !

Večina bi pomenilo več kot pol. Čisto tako vendarle ni niti zdaj niti nikoli
ni bilo.

Če ženske res tako razmišljate o svojem poslanstvu in razlikah med spoloma – bog vam pomagaj!

Da še jaz mal pristavim lonček. Svojo sem že velikrat presenetil z rožo,pa tudi s čim drugim. meni pa ona vedno pravi,daj povej kaj si želiš,potem mi tist prinese. Je to pomanjkanje domišljije al ne ve kaj je romantika ? Ženske samo vpijete o romantiki, ne veste pa kaj je to, tudi vračati jo ne znate. Vedno samo zahtevate zase.

New Report

Close