Najdi forum

Pozdravček v megleno jutro..
Zanima me vaše mnenje glede pogovora. Glede globine. Zakaj smo ženske vedno pripravljene na pogovor, moški pa se temu izogibajo..bolj jih zanima..prenos
športnega dogodka po TV. Je vzrok v globini duše..ali..pač samo v…razlikah med moškimi in ženskami? Smo ženske res tako komplicirane ?

Ika

J A

Imeli ste že x tolarjev, sedajih jih imate xy tolarje!Odgovor je Pravilen!

Moje mnenje je naslednje:

razlike seveda so in pogojujejo vedenje, posploševati pa se ne da.

Moje izkušnje z žensko “globino” so predvsem take, da se večina žensk
ustraši “globljih” moških, ki znajo govoriti še o čem drugem kot npr. o
nogometu, ki znajo pokazati čustva, pa hkrati niso osladni. Ženske enostavno
ne vejo, kaj s takimi moškimi početi! To se mi zdi hudičevo žalostno dejstvo –
vendar sem ga velikokrat doživel.

Tudi se ne strinjam s površno ugotovitvijo, da so ženske bolj “romantične”
od moških. Morda – do mere, ko gre za vsakdanjo, šablonsko in včasih
kičasto romantiko, ki jo sestavljajo sončni zahodi, Julio Iglesias, mehiške
nadaljevanke in bele poročne obleke – to večini žensk pomeni več, kot večini
moških.

Ko pa gre za originalnost izkazovanja čustev, individualno globino, si upam
trditi, da so moški prekosili ženske – zelo velika večina najboljših ljubezenskih
pesnikov so nedvomno moški; najboljši modni kreatorji so večinoma moški in
svetovno najbolj znani cvetličarji aranžerji in kuharji so tudi – moški.

Ponavljam, da gre pri ljudeh, ki sem jih očenil v prejšnjem odstavku seveda
za primerjanje nadpovprečij, ne pa za primerjavo – on na kavču, ona v kuhinji.

Kakorkoli, ponavljam bistveno ugotovitev – globokih moških, ki se ne želijo
igrati z vami, se ženske ustrašite in ne veste, kaj z njimi početi, zato potem
tečete v objeme bolj vsakdanjih.

Ko je napisal v eni svojih pesmi Miran Jarc:

Ne morem roke ti več dati,
kar sem videl rasti drevo.

Nekatera drevesa sama rasto.

se kar strinjam z Aligatorjem….dodal bi , da je ljubezensko-čustvena poezija, ki jo je napisala moška roka, resnično dosti boljša…..sam mislim, da je vzrok temu ravno ljubezen (ljubiti tako zelo močno), kar ženske ne da ne znajo, samo če je ljubezen neuslišana, se pač obesijo na drugega, pa je..:-) (no ni ravno tako enostavno), ni pa daleč od resnice……to, da pa so kuharji moški dosti boljši kot ženske, se pa vidi že po meni……:-)))))…..da ne govorimo o vrtnarjih (torej gojenje rožic, urejenaje parkov itd……)….
torej: moč ljubezni…..dobra hrana…..rožice…..vse to obvladamo, pa kaj sploh hočete…..res pa je, da se ženske dosti rajši pogovarjate o banalnih stvareh, o Heleni Blagajne, Emanueli, Esmeraldi…..o ……..ah…….torej klamfate in nakladate, da je joj…..moški pa smo dosti bolj racionalni….no, niso pa vse take, jaz paznam ene dve (2)……….

Eno vprašanje: kaj je zate romantika?
Pa ne misli, da te to sprašujem, ker meni pomeni romantika to, kar si navedel.

Več moških poznam, ki sami pravijo, da sami sploh ne opazijo kdaj kaj ne štima. Da so žene tiste, ki začnejo kak globok pogovor… To gre za pogovore npr. kaj koga moti, kaj koga skrbi, pomisleki, dvomi itd.
Ali gre to pripisati površinskosti moškega, ali usmerjenosti navzven, je težko reči. Vsekakor vse to ne gre povezovati z intenzivnostjo ljubezni. Itak vsi vemo, da ljubezni ne čutimo ves čas itd. Zame ljubezen je zelo relativna zadeva.
No, torej, sem mnenja, da moški ne marajo preveč razčiščevati zadev. To bi lahko imenovali s frazo:”Ne bomo pogrevali stare juhe.” Sem mnenja, da se moškim ne da pogovarjati o “kompliciranih” zadevah. Morda zato, ker ne bi radi vedeli kaj se v resnici dogaja. Ko si usmerjen navzven, v “boj”, v tekmovanje, v akcijo, pač ne potrebuješ motečih elementov. In čustva, misli, dvomi so verjetno moteči element.
Temu v dokaz so številne ženske, ki se pretvarjajo, da so dosegle vrhunec, medtem, ko njihovi moški tega nočejo opaziti.
Torej sem mnenja, da moške resnica obremenjuje, jih dela šibke, ženske pa ravno iz tega črpamo moč.
Komentarji? Bodo.

Mislim, da sem kar dobro naštel, kaj zame romantika vsekakor ni.

Zame je to nekaj, kar se s časom spreminja, ampak ni in ne more
biti nikoli iz mode, vsaj pri pravih ljudeh ne.

Bolj konkretno – zame pomeni romantika biti z mojimi dejanji korak
pred mislimi moje ljubljene osebe.

Moje skromno mnenje, Aligator! Se strinjam s tabo, ejga res 100%… pa ženske ne bodo verejel tegale, kar si napisal, pa s čimer se jaz strinjam 🙂 Pa saj je vseen!

Pa lep dan, vsem!

Jani

Zelo se strinjam z Iko in bi o moški “globini” odgovorila s šalo. … Parček se vsak dan srečuje na kosilu in tako naprej.Potem pa nekega dne pride on na kosilo slabe volje in je redkobeseden. Ona se poskuša pogovarjati, vendar odziva ni. Potem ona premišljuje, kaj je narobe, ali se je je mogoče naveličal in ga v tej smeri na previden način sprašuje, on pa nič. Potem gresta domov, ona se še naprej trudi okoli njega , ona pa nič. Potem gresta v posteljo in se ona ljubi z njim na vse možne načine, da bi pokazal dobro voljo….
Naslednji dan pa on razlaga prijatelju, da je imel včeraj v službi slab dan, zato je bil pa zvečer seks fantastičen.
Žal je ta šala v življenju vse prevečkrat resničena in ravno zato dostikrat pride do konfliktov med moškimi in ženskami.

Ženske ( povečini ) čutimo in povemo…
Moški čutijo in ne znajo tega povedat ali to storijo na drugačen način kot ženske…

Ne morem se strinjat, da je poezija, ki jo spravi skupaj moški mnogo bolj globoka kot od ženske in ne morem se strinjat, da ženske rade govorimo o raznih Esmeraldah in podobnih rečeh – tukaj si jo pa mahnil mimo.

P.S. Upam, da si že slišal za moža, ki je postavil teorijo o relativnosti…od vseh možakarjev je on zagotovo napisal svetovno znano trditev, ki ji verjetno nihče od nas ne more oporekat: ” Vse je relativno….”

Imam fanta, ki bi se kar naprej pogovarjal, jaz bi pa rada gledala nogometno tekmo v miru. Če imam slab dan, me sprašuje če ga ne maram več. Ko bi se pogovarjala jaz, je pa s prijatelji na pijači.
Iz tega sem razumela naslednje: mogoče imamo ljudje samo problem pri uskladitvi terminov in si konec koncev ženske in moški nismo tako različni.
Se pa ženske velikokrat počutimo tako superiorno, da naših moških sploh ne znamo poslušati, smo najpametnejše in oh in sploh.
To so moje izkušnje, Tia

Jap, bil je Einstein, moj itak najljubši znanstvenik.

Hope, nisem trdil, da se zenske niso sposobne originalno in globoko izraziti.

Le “statistika umetniske uspesnosti” nam nazorno kaze, da je bilo in je
takih moskih, ki so svoj umetniski izraz privedli do samega vrha, pac vec,
kot zensk (dovolj je vzeti v roke katerikoli leksikon, enciklopedijo ali kaj
podobnega).

S tem nocem reci, da so taki moski boljsi partnerji in skrbnejsi ocetje –
ni nujno. So pa bolj ustvarjalni.

MOški so v 90% vzgojeni tako, da čustva skrivajo; ni “dovoljeno”, da mali otrok (moškega spola) joka, da pokaže, kako čuti, da izraža čustva. To je kao bad. V puberteti je to še toliko bolj opazno, ker taki, ki to počnejo, takoj veljajo za fagete, “taglavni” so tisti, ki podrejo največ žensk, ki jih najbolj boli kurac za vse in ki so najbolj “tough”. Pa še ženske se najbolj palijo na take.
Torej…kako drugače naj bi sploh bilo. Tip šele ob “pravi” ženski, ki ji lahko zaupa, ob kateri začuti, da ne bo izpadel bebec, če je malo romantičen, ipd. šele rata “pravi dec”.
O Esmeraldah, sončnih zahodih, belih poročnih oblekah itn. pa ne bi razpravljala. Meni je najbolj romantičen zaljubljen, zvest moški, ki bi zame naredil tudi največjo prismodarijo na svetu, ne pa neka glupa mehiška ljubezenska zgodba. Niti ne sanjam o poroki v belem… Najbolj “plitek” pogovor, ki ga imam s prijateljicami je pa o tem, kje se kaj dobi za oblečt, obut, kar se seveda vam, tipom, zdi grozno plehko, v bistvu je pa to popolnoma praktične narave – tako, kot ko se pogovarjam, kje bom dobila najcenejši in najboljši del za avto.
LP

Da draga Sasha. Točno tako…sej mogoče pa res ženske včasih preveč pričakujemo, da nam bodo moški celo misli brali, ampak ko načneš temo…
niso pripravljeni ničesar razčistiti. Za njih je to enostavno preveč..ali pa rečejo; Spet si tečna..ja saj vem, pms. NOro ne..?

Ika

Maca!
Vse to drzi, kar si napisala. Tudi jaz ne maram žensk ki kokodakajo..da ne bo zamere prosim. Čvek čvek …to ne me zapolnjuje več. Razumem da moški ne smejo pokazati čustev, ne razumem pa..naslednje: moj fant čustva preveč izkazuje, ko pa se želim pogovarjati zakrkne, pravi da sem…prezahtevna zanj..
Noro…

Ika

Na koncu koncev – še vedno se bolj strinjam z Einsteinom …
To, da smo si različni po karakternih lastnostih ( takih al drugačnih ) ni nujno povezano s spolom.

lp

Glede na hvaljenje, kako so moški skozi zgodovino več ustvarjali, bi jaz dodala samo to, da ženske niso imele nobene veljave, vzgajane v samostanih, da bi služile moškim, čim manj izobražene, vse svobodomiselne pa so bile sevede izobčenke. Moški pa so imeli na voljo vsa sredstva za svoj razcvet in napredovanje, zato je taka primerjava, kot jo daje Aligator neumesna. Še danes ne pustite ženskam na vodilna mesta v gospodarstvu in politiki, če pa jim že uspe, morajo ženske dokazati veliko več sposobnosti, ali pa biti priležnice. Žal.

Kakšno vezo imajo kvalitetni kuharji, cvetličarji in modni kreatorji z izkazovanjem čustev?

New Report

Close