Moški z MomŽeno, kjer so zraven tudi otroci, vprasanje za ga. Mojco Z. Dernovšek
Pozdravljen Trinitatis!
Hvala, da si svojo izkušnjo podelili z nami. IN čestitam, da se ti je uspelo nekako izvleči, poznam kar nekaj primerov, ko so kljub vsemu obtičali v takšnem odnosu in se ni dobro končalo.
To, kar opisujše je, kot si že sam opazil, precej klasični primer, ko te momster najprej povsem omami od lepega , ko pa si že pošteno v njihovih mrežah, se pa začne pekel. Super je tudi, da boš stal otrokom ob strani. Razsikave so pokazale, da jo v takih primerih najbolje odnesejo otroci, ki so imeli ob sebi vsaj eno normalno in empatično osebo, ki jim je dala, kar pri momsterju niso mogli dobiti in predvsem potrejvala, da z njimi ni prav nič narobe, da je težava v staršu s težavno osebnostnjo.
Upam, da ostaneš z nami. Čez takšne stvari je lažje s poporo ljudi, ki razumejo o čem sploh govoriš…
GittaAna
pozdravljeni,
GittaAna hvala za iztočnico. Res je težko v taki situaciji najti razloge za optimizem in se boriti proti mlinu na veter(momster). V boju proti momsterju skoraj vedno izgubite, vendar sem prepričan da zmaga obstaja na drugačen način. Zmagamo lahko samo tako, da smo v oporo otrokom in da sebe postavimo na stabilne temelje. Ne glede na vse kaj se nam je dogajalo, moramo dogodke sprejet kot darilo, ki jih sprejemamo s hvaležnostjo, kajti le tako bomo iz vsega potegnili največ. To je vsem nam šola in iz tega se moramo največ naučiti in zlesti na višjo stopničko. Vem da nekaj časa traja, da se iz popolnoma degradiranega stanja, oropane samopodobe, odvzete avtoritete začnemo spet čutiti in verjeti samemu sebi, vendar ta čas pride zagotovo. Optimističen pogled na svet pa spreminja stvari na bolje…
tako da glavo gor in aktivno po poti iskanja samega sebe
Lep dan vsem.
T.
Trinitatis,
mislim da si na dobri poti okrevanja, saj kot prvo ne vstopas vec v njene igre in spletke, to je zelo pomembno.
Sam sebe še vedno kdaj zalotim, da bi se z njo nekaj prickal, ampak je takoj stari okus zraven. Cimmanj oddajas energije MOMu, boljse je zate, zmanjsa moznost manipulacije, tebe pa pusca v miru.
Tudi jaz vem, da tukaj ni mozne zmage, kaj zmage, skupnega dobrega, ker to MOMu nikoli ne bo dovolj. On te mora podrediti, izpiti.
Tako da jaz ze vnaprej vem, da igram poker z nekom, ki goljufa, ima 5 asov in se veliko denarja za odvetnike. Ampak… saj nase zivljenje ni samo od 0-70. Jaz tukaj igram na daljsi rok, otroci me bodo preziveli, otroci bodo odnesli naprej kar jim bom dal, tale MOM pa bo najverjetneje na stara leta tudi sam, saj ga otroci ne bodo zeleli obiskovati. najverjetneje.. sploh če imajo zraven očeta, ki jim bo lučka v trenutkih, ko bodo zmedeni zaradi lazi in manipulacij. Tako da niti ni potrebno zmagati, naj to igro igra MOM kar sam s seboj.
tako da se tudi jaz trudim da dam glavo gor, pustim bitke pri miru, ne sprejmeme daril ki obsegajo manipulacije, in zivim dalje. Mislim, da je to to.
Mi je pa žal vseh ljudi, sploh moških, ki padejo v take kremplje, kjer se je res tezko izvleči. Nepoškodovan praktično nemogoče, ampak dobiš pa nov praznik, ko si lahko spet začel živeti.
lp SVO