Morda se uresničujejo sanje o otroku
Pozdravljeni!
Bom še jaz povedala svojo zgodbo in sicer maja sem bila na transferju vendar sem osmi dan dobila menstruacijo. Naslednji mesec sem dobila menstruacijo na 33 dan običajno jo dobim nekako na 30 dan. Vendar sedaj je že od prejšnje menstruacije 38 dni in ne vem kaj se dogaja z mano. Malo me boli desni jajčnik in imam malenkost boleče prsi. Danes si priskrbim test za ugotavljanje nosečnosti, ker sem preveč radovedna in če bo kaj novega vam bom z veseljem zaupala. Sicer pa sem skeptična, ker se mi zdi to skoraj nemogoče. No bomo videli. Držite pesti!!
ODGOVOR MAJI:
Postopek IVF je zdaj zame le spomin. Takrat pa sem se tudi sama bala. Sam postopek traja priblizno 1 mesec. Vsak dan dobivas injekcije, katerih se potem ze navadis. Sama punkcija je bila zame boleca, ampak potem vse to pozabis. Najhujse je potem cakanje cca.14 dni na rezultat.
Sama sem imela se hiperstimulacijo, ker so me ocitno prevec nafilali s hormoni, tako, da sem bila dvakrat v bolnici. Ampak pravijo, da ponavadi zenske s hiperstimulacijo uspejo obdrati plod.
Imela sem sreco, da mi je pri prvem postopku uspelo.
Lep pozdrav!
Pozdravljena Maja!
Vem kako se počutiš! Grozno verjetno, ker nihče ko gre na ta postopek ne ve kaj ga čaka. Ne vem sicer ali si že dobila odobrenje o IVF postopku iz konzilija? No če si imaš na tem potrdilu tudi neko številko in potem zadaj 1 ali 2. To pomeni v kakšen postopek so te dali. 1 – kratek, 2 – dolg. Jaz sem bila na dolgem postopku se pravi, da vse skupaj traja nekje 40 dni od prve injekcije pa do transferja. Injekcije niso boleče oz. odvisno je od tvojega razpoloženja pa od sestre, ki ti jih daje. Saj veš ene so nežne druge malo manj, ampak je za zdržat. Med injekcijami boš morala hoditi na odvzem krvi za določanje hormona in na UZ da vidijo kako se jajčeca razvijajo ( preveč hitro ali prepočasi) v odvisnosti od hormona in razvoja jajčec ti predpisujejo odmerek injekcij. Punkcija sama zame ni bila nevem kako boleča. Če sodeluješ z zdravnikom tako kot ti reče je bolečin manj, pa še skoncentriraš se na delo, ki so ti ga zadali. Pri punkciji dobiš tabletko proti bolečinam in proti vnetju. Vstavljanje transferja pa ni boleče.
Upam da sem ti kaj pomagala, če pa želiš še odgovor na kakšno vprašanje pa kar pogumno.
Dosti sreče ti želim!
Tanja