Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja moram se prijaviti na doo, kljub postopku zapiranja

moram se prijaviti na doo, kljub postopku zapiranja

Pozdravljeni,

Moja situacija je NEMOGOČA. Bila sem zaposlena pri drugi firmi do 30.6.2013. Imam podjetje, ki od lanskega leta junija 2012 ne posluje in od takrat dalje imam zaprt TRR. Bivši mož se je izpisal kot družbenik letos aprila in tako je moje podjetje postalo eno-osebna d.o.o. Ker nisem v nobenem mesecu zbrala 300 eur, da bi zaprla podjetje, pri plači 562 eur, nisem že prej zaprla podjetja. Ko sem po sreči našla notarja, ki je rekel, da zahteva 100 eur za zaprtje firme, sem to takoj storila, vendar pa sem bila časovno prepozna, da bi uskladila še vse bodoče zahteve od zavoda za zaposlovanje in zavoda z zavarovanje. S temi podatki žal nisem operirala.

Tako sem želela se 2.7.2013 prijaviti na zavod za zaposlovanje, nakar so mi povedali, da to ni možno, ker sem 100% lastnik in direktor. Da moram podjetje prvo zapreti ali pa da najdem družbenika. Samo v tem primeru se lahko prijavim v zavod za zaposlovanje in prejmem denarno nadomestilo, ki bi ga nujno potrebovala za preživetje. Kljub obrazložitvi in dokumentaciji, da se je postopek zaprtja podjetja po skrajšanem postopku že pričel, jih to ni zanimalo. Ko bo vidno v ajpesu, takrat se bom lahko prijavila. Postopek zaprtja traja prib. 2 do 3 mesece, meni pa so rekli, da se lahko na zavod prijavim v 30 dneh, kar pomeni, da ne bom prejela nadomestila, kar pomeni, da ne bom preživela.

Nato so me klicali iz zavoda za pokojnino in rekli, da me vabijo, da se prijavim v podjetje kot direktor. Ponovno sem jim obrazložila, da je podjetje v postopku zaprtja in da le tega ne morem prekinjati, niti se ne morem tam zaposliti. Prosila sem jih, da mi povedo za druge varijante, vendar pa od njih nisem prejela nobene druge varijante, kot samo to, da se prijavim na d.o.o. s 1.7.2013. Govora je bilo o taktiziranju, da naj se prijavim, in potem ko dobim sklep od sodišča, da se naj takoj odjavim. Gospa je imela v mislih, da bo sklep v 14 dneh, vendar stvar ne bo končana v 14 dneh, poleg tega so tukaj sodniščne počitnice, ki so se pričele danes in vprašanje če ne bo podjetje zaprto šele konec oktobra 2013.

Naj povem, da sem danes prejela še zadnjo plačo 562 eur in da moram s to plačo plačati stroške stanovanja in hrano. Kako bom preživela naslednji mesec, ne vem in se tresem od strahu. Sem ločena, stara 30 let, nimam partnerja, starši mi nikoli niso pomagali in mi tudi ne bodo, prijatelji pa imajo svoje težave. Službe ne dobim nikjer.

Kar me zanima je to, da je zavod za pokojnino rekel, da če se ne bom prijavila sama, me bodo oni. Kaj to pomeni ? Da mi bodo pošiljali položnice in za kakšen znesek ?

Če se je še kdo znašel v podobni težavi, naj mi prosim svetuje, kaj je naredil, ker sem povsem obupana. Klicala sem večkrat na pokojninsko, vendar mi tam ne povedo nič novega.

Pozdravljeni,

Glede na zapisano vam predlagamo da se ponovno obrnete na zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, kjer vam bodo posredovali informacije.

Lep pozdrav,

Robert Kavčič
TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

Lep pozdrav, Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. http://www.triglavzdravje.si/ https://www.facebook.com/triglav.zdravstvena.zavarovalnica

New Report

Close