MORALNE VREDNOTE MED PRIJATELJI?
LEP POZDRAV,
po dolgem času se ponovno ukvarjam z določeno temo. Morda je težava v meni, mojih vrednotah, privzgojenih normah……morda z dodatkom ljubosumja??
Zanima me, kje so meje zasebnosti v družbi, med prijatelji? Kaj o tem menite vi? Kakšne izkušnje imate z ljudmi v vaši bližini, ki imajo drugačne normative in kaj ste v takem primeru storili?
Bom opisala situacijo. Več parov (vsi z odraslimi otroci) se že leta občasno družimo, skupaj za večje praznike, občasni izleti, zabave. Ves čas pa je prisotno preveč (za moje pojme) odprto komuniciranje ene ženske z moškimi v družbi. To poteka tudi izven skupnih druženj, ko jih občasno pokliče, jim razlaga tisoč stvari…, v družbi pa v “veselem stanju” pozabi na zavore in začne očitno nadlegovat katerega (seveda sem tudi sama doživela okupacijo svojega!) izmed možkih. Sama sem ji ob kavicah nakazala, da mi je takšno mišljenje in ravnanje nesprejemljivo. In je bil nekaj časa mir…..do naslednjega “veselega” dogodka.
Torej, kaj menite? Ali ji naj še bolj direktno razložim, da naj se obnaša kot odrasla poročena oseba ali naj prekinem prijateljstvo?
sapi samo zate! moje skromno mnenje je naslednje. glih zdaj ga boš lahko prečitala!! no poglej. za kaj bolj točno rečt imam premalo podatkov! npr. kolko parov je, kam zahajate, kje se dobivate, kaj ste po izobrabi, kje zaposleni, kako izgledate ali pa vaj kako izgledas ti ali ta tvoja vsiljiva prijateljica! iz tvojega pisanja je res umetnost neki napisat. prvo ti bom razložil neki drugega, ki pa je ključnega pomena da boš ti sama razumela, zakaj se gre sedaj in kaj se sploh dogaja!! problem je v tebi. če ti družba ne odgovarja več jo menjaj , kot avto,motor,skuter,čoln,kraj bivanja, partnerja,fanta, žoge, posode,kuhinje itd. ok. jaz mislim da imaš ti tezeve z samozavestjo in na splošno s tem kar si dosegla v zivljenju. menim da si zelo nesrečna pač iz nekega vzroka. ta vzrok pa je definitvno vzrok za tvojo nesigurnost. če se dolgo druzite mogoče želi kaksen par kaj več z kakim drugim parom. sving, saj to ni nič čudnega, prepovedanega itd. to ljudje počnejo, KER JIM TAKO PAŠE! če si ti slabe volje, ker se ena pička pijana vesi po tvojem moškem potem se raje vprašaj, zakaj si slabe volje. mogoče tvojemu izbrancu paše to vešenje, ker se ti mogoče ne vesiš pijana po njem!!!! možno?? mogoče si ljubusumna?? govoriš o neki odrasli zrelosti. jaz sem bil kr velik let zaposlen v javni upravi in videl neštetp ljudi in ti lahko povem, da pač ljudje so neinteligentni, kmetavzarji in da edino prisila v smislu uporabe fizicne sile zaleže!!! ha ha ampak res nič drugega! er so pač tako ljudje vzgojeni! pa se vrniva do tebe. ti pač ne govoriš o svojem sexu z nekom kr, pač nisi taka oseba. ona pač je in to je vrjetno, najvrjetneje vašim moškim zelo zelo všeč in ti si spet ljubusumna. zelo bi me zanimalo kera je lepša od vaju ti ali ona. kaj pa pravi njen tip na to da se ona pijana vesi po tvojem tipu? koliko pijana? jaz v tvojem pisanju vidim samo to, da si ti zelo nesamozavestna, da nimas na kaj bit ponosna, da pri svojih letih sevedno nisi izdelana oseba, ki ne ve kaj je prav zanjo in kaj ne, ne znas naredit reda, si prestrašena, zanašaš se na leta in neko zrelost ki jo prinesejo, zakon, itd. to vse je brez veze. ker eno je realnost drugo pa pa demokracija! a se ta ki se pijana vesi, vesi samo po tvojem mozu ali po ostalih tudi?? a po večih naernkrat? kaj pa druge kolegice rečejo? kako reagirajo? drugi bibilo če bi bila vloga obrnjena. da bi recimo en tip iz te druzbe, pijan tebe nadlegoval. to je pa popolnoma neki drugega! ampak če pa pijana zenska se vesi po moskem pa je spet neki drugega. kerto vse meni zelo disi po tem, da si ti zelo nesrecna v tej zvezi. da to zate ni to to. preprosto. tvoj izbranec je prvi ki bi moral rečt ej bejba nehi tezit,ker me ne zanimas! 2 stopnja- nehi tezit ker ne maram debelih. problem je če si ti debela in grda on pa lusna. 3-stopnja lahko bi rekel njenemu tipu. potem pa ze počasi zmanjka. potem pa bolje da se več ne družite. če tvoj tip ne zna naredit reda, če ne zna tebi imena očistit in te naredit za svojo zvezdo potem je bolje da gres narazen, ker to je šalabajzar. ampak ker si si ga našla si vrjetno ti tudi. pač tako kot sem te opisal v začetku. ok dost sedaj, dost maš!!! po moje si razumela! doumela! DA MORAŠ NEKI AREDITI IZ SEBE. neki dosečt v laifu, nekje začet zmagovat, prosperirat. ja?? ker mani se žal takšne stvari ne dogajajo. bom dal primer.1 če bi bila huda bejba z nekim sexy peirstopom, kulturnim, bi vzel z humorjem, če bividel da je to neka dodelana oseba ki je pač neki spila, kva zdaj pač je, bi ji dal vedet, da pač ne bo fukala danes z mano. pa če bibila odoelana oseba sploh tega ne bi počela tako. če bibila fejst sitna in bi z tem tudi zalila mojo zensko recimo, pa če bi bila razvajenka neka bi jo tudi odstranil z uporabe rahle fizične sile. 2. primer če je ne preveč privlačna, pa bi kr takoj rekel njenemu tipu, če ga nima pa biti morala posredovat. ker če ti ne prosreduješ potem pokazes strah in nesigurnost – to pa so znaki potencialne žrtve!! ker četi nič ne ukreneš pred vsemi potem tudi izkazuješ nespsoštovanje do tvojega moškega. meni bi to pomenilo, da nimaš nič proti in jo lahko nasadim. sicer pa mi ni jasno kako se psloh lahko vesi po tvojem. a nisi ti znjim skupaj fizično?? mogoća pa si ljubusmna ker veš da bi tvoj rad še 3 osebo v posli tipa nisi tolko samoazvestna. saj bi ti bila ista prasica ko bi se napila, ti bi glih tak skakala po kakem tipu, mogoče še bolj!!! punca pijana pička prodana, tako je , take ste!!! taki smo!!! to je zakon narave, tako mora bit. nevem kolko si stara, kako sluzbo imas. ampak več kot očitno nisi NEKI, nisi neka faca, nisi neka šefica!! to je tvoj problem. pa vrjetno si fizicno slabotna!!! uzivaj
Dragi Sapi!
Vsak se ima priložnost odločati, s kom in v kolikni meri se druži. Vprašati sebe, kaj ob tem občuti, mu odgovarja ali ne. In seveda potem tudi potegniti poteze, če mu je neprijetno.
Tudi ti. Očitno ti tole druženje ni blizu. Zakaj se ga potem udeležuješ? Ker si ga želi tvoj mož? Iz navade? Kr neki. NI potrebe za to.
Kot drugo, imaš pravico povedati dotični osebi, da ti njen način ni blizu. Da ti je v bistvu odbijajoč. Povedati iskreno seveda.
Zakaj mučiš sebe? Očitno se ne ceniš dovolj. Nimaš se dovolj rada. Tukaj pa smo že tudi pri izvoru vsega.
Gospodarji svojega vesolja smo, torej svojega telesa, duše in duha. V tebi je vsa moč ali pa nemoč, kako ravnati v določenih situacijah, kako skozi življenje.
Ja, je čas, da narediš svojo notranjo inventuro očitno. Pogledaš sebe iskreno. Snameš svoje maske. In pričneš z delom na sebi. Ker si to zaslužiš. Tako, kot vsak med nami.
Deluj draga, deluj!
Lepe dni ti želim. In veliko moči.