Najdi forum

Naj še sama opišem izkušnjo z MOM osebo in sicer je bila to partnerica od direktorja. Sama sem se z mom osebo prvikrat srečala pred 10 leti, vendar na žalost takrat še nisem bila seznanjena z to motnjo, pred petimi leti pa mi je prvikrat prišla pod roko knjiga Ne stopajte več po prstih in takoj sem prepoznala partnerico od direktorja. Namreč, ker je direktorjeva partnerica izgubila službo (verjetno zaradi svoje nesposobnosti) jo je sam zaposlil v svojem podjetju. Kakšna napaka. Seveda je bila najprej vse kar se o takih osebah piše….izredno simpatična, prijazna, dobra, lepa, nasmejana, oh sploh in joh, vendar če si dober opazovalec in poslušalec, si kaj kmalu spoznal da temu ni tako in začel seje peklenski pekel v podjetju. Vsakodnevne spremembe so bile na tapeti, seveda brez repa in glave, kar tako, da je gospa postala čedalje bolj pomembnejša oz. se je počutila ”vredno” oz. kar direktorica in je kar na enkrat ona začela odrejati naloge , seveda v nasprotju z odredbami direktorja, tako da si jih slišal v vsakem primeru. Karkoli si naredil je bilo seveda narobe, kako pa … in seveda si kmalu postal nesposoben. Seveda si je izmišljevala nove in nove brezzvezne spremembe, (kako bomo označevali nek dokument in si je izmislila neko kombinacijo oštevilčenja dokumentov), seveda smo za to porabili na sestanku ure in ure, in koncu je naše delo ostajalo in zopet smo bili nesposobni. No, kar je pa postalo čedalje bolj očitno je, da je gospa po dveh ali treh mecenih vprašala, da kdo se je zmislil označevati na ta način nek nepomemben dokument, smo jo naprej debelo vsi pogledali in ko je ponovila vprašanje, smo ji odgovorili da ona,….seveda…kaj hujšega…da ona se pa kaj tako butastega itak ne more spomnit,…in takrat sem jaz prvikrat pomislila, ali hodi v službo zadeta, ali pa ima neko motnjo….no, na žalost smo kaj hitro poznali njene vrline…najboljša od najboljših je bila v grozenju, izsiljevanju, vpitju, mobingu, kritiziranju, goljufanju, …seveda kot vsi MOM osebe je imela tudi ona dober dan in takrat je bilo pa vse oh sploh in joh super, super, super……seveda o ostalih poslovnih stvari i pa ni imela pojma o pojmu…in kaj se je zgodilo…ja zaposleni smo začeli zapuščati ta vlak, ki je drvel v brezno….eden za drugim…in gospa in direktor se seveda nista vprašala kaj je narobe z njima, ampak je bilo žal vse narobe z nami…da smo leni, da se nam ne ljubi delati in oh sploh in joh in sta potem zelo ”neuspešno” iskala nove žrtve zaposlenih in ljudje so se začeli menjavati kot po tekočem traku….oglas za zaposlene je bil takšen, da si res mislil, da je to top služba (skoraj tako dobra kot evropski komisar) in da si zadel na loteriji, ampak kaj kmalu pa so spoznali, da so stopili v pekel….ja, gospa je potem po tekoče traku odpirala nova in nova podjetja (mislim da jih je bilo skupaj 4), seveda si vsi neslavno propadli, ene dve kazenski ovadbi si je nakopala (aja, seveda je potem direktorju prevzela podjetje), plačo je imela itak zelo visoko, pole tega pa še kilometrino, čeprav razen iz ene pisarne v drugo ni na žalost nikamor hodila, za nas zaposlene pa je bila plača ko je bila, ko smo jo pa poprosila za plačilne liste, pa kaj hujšega,… no ker ji grozita dve kazenski odvadbi na sodišču, se je gospa slavnostno izselila iz naše države in pazi to….danes na facebooku objavlja , da je strokovnjakinja in trenerka za področje osebnostne rasti in boljšega (lepšega) življenja. Da oh sploh in joh vam lahko ona pomaga k srečnemu življenju, zmanjšanju stresa, finančne težave, depresije, ni da ni…ona vse obvlada….da si je kot svetovalka pridobila več letne izkušnje v Evropi (kje in kakšne ne piše, ampak razen groženj, izsiljevanja, teroriziranja, mobinga…se ne spomnim da bi tukaj ona opravljala kakšne kvazi tečaje o tem)… Seveda je strokovnjak tudi na partnerskem področju, vendar razen dveh propadlih zakonov ne vem kakšne izkušnje ima s tem….ja, vsi zaposleni smo res spoznali pekel in smo po hitrem postopku zapustili podjetje, vendar na žalost sem kar precej časa tudi sama potreboval, da sem spet našla samozavest, veselje, mir in zaupanje vase, ker takšne osebe ti res uničijo osebnost.

…da sem ravno na tem forumu prebrala, kako so osebe z mejnimi in ostalimi motnjami…ladje, ki na dolgi rok počasi in vztrjno tonejo….da so na kratki rok sicer “zmagovalci”, da pa počasi in vztrajno zapravijo vse….premoženje, zakon ali dva, družino, prijatelje…..vse, vse in ne prav redko končajo tragično.
Le, da jih veliko “potegne s seboj” tudi svojce. Žal. Lp vsem.

popolnoma te razume….točno vem o čem pišeš….ker enako se je zgodilo v našem kolektivu….očitno je več takšnih šefov – šefinj….pri nas so bile spremembe na vsakodnevnem redu…seveda brez repa in glave…samo zato ker se je nekdo oz. pardon ona to spomnila…in kar je danes predlagala in je seveda v tistem hipu to moralo biti opravljeno, saj si bil drugače nesposoben in seveda je bilo že jutri popolnoma narobe in si se moral pred njo zagovarjati kdo in zakaj je bilo to narejeno in bog ne daj da si reklel, da je ta neumnost zrasla na njenem zelniku ker si v tisti sekundi dobil grožnjo, odpoved in mobing na celi črti. Seveda pa tudi nisi smel oporekati njenim brezglavim idejam, ker si ji bil takoj trn v peti, rekoč, da je ona direktorica in da je ona, sploh in joh najbolj pametna na temu svetu,….zaposleni smo odhajali eden za drugim in potem je objavila tašen oglas za novega zaposlenega da dol padeš….misliš da si s to službo zadel na loteriji, ampak ko so ljudje dejansko prišli delat jih pa že po malci ni bilo več nazaj,. Namreč obljubljala je vse mogoče oh sploh da ni, ampak seveda od tega ni bilo nič res seveda je potopila tisto podjetje pa še dva za povrhu in po njeni logiki so bili vsi te zaposleni nesposobni, lažnivci in leni, da bi pa sebe vprašala kaj je z no narobe, ji pa še na kraj pameti ni prišlo….no ja, mogoče je pa tale kriza v Sloveniji prav prišla za takšne izmeček, sam kaj ko so kot eni kameleoni in se kaj hitro izmažejo….

New Report

Close