Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Molusce ali kaj drugega?!

Molusce ali kaj drugega?!

Hčerki, zdaj stari skoraj 5 let so pred slabim letom (oktobra 2005) postavili diagnozo MOLUSCE. Pred diagnozo je imela kake tri mesece težave z drobnimi pikicami, kot bunčice in sicer so se ji pojavile okoli anusa in po ritki. Poskusili smo z Bepanthenom, Elocomom, lekarniško pripravljeno mazilo po receptu, ognjič,…. nič ni pomagalo. Hčerke pikice posebno motile niso, ker so jo samo občasno malo srbele. Ampak z možem sva želela priti stvari do dna in na dermatološkem so nama povedali, da so to molusce, ki so jih takrat kar na mestu odstranili – izpraskali na živo. Hčerkica je zelo jokala, saj so ji izpraskali kakih 10 pikic in na prvo kontrolo sem jo komaj pripeljala, saj se je zelo bala. Na mojo žalost so naju na kontrolo naročili prekmalu in zdravnik ni mogel videti, saj je bilo še vse razdraženo, ali so odstranili molusce vse ali ne. Na naslednjo kontrolo hčerke nisem mogla z nobeno pretvezo več odpeljati. Na mojo žalost so se te pike v zadnjem mesecu spet pojavile in jih je še več, kot jih je bilo prej, dobila pa jih je še mlajša hčerka, ki je stara 3 leta. Očitno se prenašajo (WC?) Obupana sem, ker ne vem, kaj naj naredim in ne želim, da na živo brez omrtvičenja opravljajo tako boleč poseg za otroka. In to obema. Res mi je hudo, zato se obračam na vas, če ima kdo podobne izkušnje ali mi lahko svetuje, kam naj svoji dve punčki odpeljem, da jima prihranim nepotrebne bolečine. Morda pa obstaja čudežno zdravilo za katerega njun zdravnik ne ve?!

Hvala vnaprej,

Alja

Pozdrav!

Po opisu gre za molusca contagiosa, ker je oblika virusne bradavice, ki je seveda prenosljiva in nalezljiva.
Odpravljanje je z odpraskanjem ali pa zmrzovanjem s tekočim dušikom, kar tudi malo boli.
Odpravljanje je potrebno, ker se sicer bolezen širi.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Kaj pa je bolj uspešno? Zmrzovanje s tekočim dušikom ali odstranjevanje? Zmrzovanje z dušikom sigurne ne bo bolelo toliko, kot odpraskanje. Če je le enako učinkovito?? In če je bolezen prenosljiva, kako to, da je ne dobiva še midva z možem, saj hodimo na isti WC? Ali se prenaša kako drugače?

LP

Alja

Pozdrav!

Zmrzovanje je manj boleče, učinkovitost je enaka.
Gre za bolezen, ki jo večinoma dobijo otroci, redko odrasli.
Prenos je s kontaktom, manj preko predmetov.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

lep pozdrav!
Tudi moji 2 hčerki imata ta problem.ena je stara skoraj 5 let druga pa leto in pol. Ali ste probali z zamrznitvijo pri dermatologu? Res je da pomaga pri teh pikah samo zamrznitev predela oziroma praskanje na živo. Probajte jih odstraniti čim prej ker se zelo širijo. pri nas traja že skorj tri leta.
Veliko uspeha vam želim!

New Report

Close