Najdi forum

Moja prva gerbera

hojla,
prosim pomagajte z nasvetom imam prvo gerbero (lončnico) in očitno mi ni usojena, povesila je rože kot da bi bila užaljena, zalita je dovolj pa tudi svetlobe ji ne primanjkuje. Kaj bi to bilo? Kako naj jo ohranim pri življenju?
Hvala za vašo pomoč,
LP

Izkušnja z mojo gerbero je bila, da je imela v lončku neprimeren substrat in ko sem jo, že čisto “shirano” presadila v navadno vrtno zemljo si je “čudežno” opomogla in jo imam sedaj že 2 leti in pravkar lepo cveti. Moja je imela substrat, ki se je očitno preveč “napil” vode in so ji korenine začele gnit, čeprav sem jo zelo malo zalivala. Sedaj ima zemljo bolj prepustno, tako da se odvečna voda odcedi v podstavek in ni več take “znanosti” pri zalivanju. Za gnojenje pa sem ji v zemljo potisnila kar paličico za gnojenje cvetočih rastlin in sedaj “pridno” cveti že 2 meseca.
Takrat tudi nisem vedela kaj ji manjka in sem si pač rekla, če preživi ok, če pa gre pa tudi ok in mi je ratal.
Je pa res, da gerbere ne marajo premokre zemlje, tko da je mogoče le preveč zalita. Včasih je bolje da je zemlja le rahlo vlažna.

Lp, Jana

Pozdravljena,
lepa hvala za nasvet, poskusila bom z vrtno zemljo, upam, da bo tudi meni uspelo jo ohranit pri življenju.

Lp!

New Report

Close