moj sin
Pozdravljeni!
Težko začnem, saj sem pred preizkušnjo, za katero si nisem niti v sanjah predstavljal, da me bo doletela, kot tudi ne mojega sina. Moj 12 letni sin, si je s še enim prijateljem umislil izlet v ljubljano, kjer sta preko facebooka vzpostavila kontakt z nekim fantom, ki jima je zastonj dal extazy, speed ali kaj vem kaj. Problem je tukaj, in sicer, od sina sem po raznoraznih načinih izvedel to kar pišem, Pravi, da je bilo prvič. Vzel naj bi polovičko …. Pa tako naprej… Skratka šprical je šolo, šel z taksijem in vlakom do ljubljane, dobil drogo, šel domov, le to zaužil. Ob odkrivanju dogodkov je prišlo na dan še marsikaj. Moj sine je drugače zlat fant, in imam ga neizmerno rad (kot tudi ostali, mama in brat). Mislim, da je bil to pač en izlet, ki si ga je privoščil v svoji mladostniški – najstniški dobi. Vendar, ne zaupam mu več, in ne znam oziroma ne vem kako naprej. Pogovori o dogodku, pri katerem smo sodelovali kot celotna družina, se mi ne zdijo dovolj. Prosim, za svetovanje, na koga naj se obrnem, da mi pomaga v tej popolni zmešnjavi občutkov, dogodkov in predvidevanj, kaj nam še lahko sledi. V nobenem primeru sina ne mislim prepustiti usodi narkomana …
Hvala za pomoč!
moja prijateljica je imela podobno izkušnjo s sinom in so zadevo vzeli zelo resno. otroka so ves čas imeli pod “kontrolo” v smislu, da so vedeli, kje se nahaja, da so tam preverjali, če je res tam, da so imeli družinske sestanke z babicami in dedki in da so bili v tem vsi enotni in tudi otroku so dali vedeti, da so razočarani glede jemanja drog in so mu omejili denar in so mu povedali, kakšne so njegove dolžnosti in obveznosti, ki se jih mora držati. jasno so povedali, da ne odobravajo nikakšnega jemanja drog. povezali so se starši drugega otroka. so tudi kupili tester za droge, ki so ga dali na vidno mesto v hiši in ga obvestili, da ga bodo testirali, ko se jim bo tako zazdelo… no, rezultat po več kot pol leta je bil takšen: otrok se je zelo upiral temu režimu, sčasoma se je vdal in nazadnje priznal, da je vesel, da so tako reagirali, da je potem lahko rekel, da mu starši ne dovolijo, da jemlje kaj, in sčasoma se je tudi nehal družiti s tistim prijateljem in sedaj uspešno nadaljuje šolanje in se zaenkrat izogiba drogam. starši pa so vedno še pozorni in še zmeraj včasih kdaj kaj preverijo