moj fant zahteva več svobode
Pozdravljeni!
Moje tokratnje vprašanje se ne bo nanašalo, končno, na multiplo sklerozo, imeli ste prav, izvidi so bili uredu, težave ostajajo, toda sedaj sem veliko bolj pomirjena z vsem skupaj, čeprav še vedno ne vem, v katero smir moram sedaj se obrniti. Skozi vsa ta dva leta, je postal moj velik problem to, da sem zgubila veliko samozaupanja in samozavesti. Vsak, ki je drugačen, morda boljši, morda niti ne, v vsakemu vidim tekmeca, počutim se ogrožena in sprožim ponavadi najneumnejšo reakcijo. Ta problem se nahaja predvsem na špodročju moje ljubezni. Rada bi vaše mnenje, ali je moje ravnanje res posesivno, sem res obsedena z njim ali imam morda tudi jaz prav.Dejstva pa so naslednja:
Pred tremi leti sem po dolgem prebolevanju prejšnjega fanta spoznala njega. Začetek je bil klavern, ker je bil bolj sramežljiv, toda kasneje je bilo vseuredu. Po dveh mesecih sem odšla jaz študirat v LJ on pa je ostal v NM. Tkrat sem imela dve kolegice, toda kmalu je prišlo do tega, da sva midva bila ves vikend skupaj in je časa enostavno zmanjkalo. Šele sedaj se zavedam, da sem ostala sama, morda sem se takrat še bolj navezala ali pa njega privezala k sebi. Nekaj časa je zadeva laufala, potem sem zbolela oziroma kao zbolela, ker še danes po treh letih ne vem, kaj se dogaja z mano. Začela sem ostajati doma, vedno mi je bilo slabo, bila sem popolnoma pasivna, on je seveda ves čas vztrajal z mano. Ni hodil sam ven, sicer me tudi tolažiti ni znal, toda bil je nekako ob meni. Ker se je ta zadeva z mojim zdravjem orecej zavlekla, sva oba ratala nestrpna. Vse bolj sva se oddaljevala, kmalu je bilo bolje, saj se moje počutje na nekaj mesecev vedno izboljša. Imava se rada, toda sedaj naj končno preidem na bistvo: spremenil se je, začel je uveljavljati vse tiste želje, za katere sploh nisem vedela da obstajajo, sedaj bi šel vsak dan na igrišče, ker ima rad šport, med vikendom ven s kolegi sam, mene je dobesedno kar izklučil iz vsega tega, čeprav mi trdi, da me ima rad, da bova šla tudi midva ven, toda to ni to, vedno greva na pijačo in potem domov, tudi jaz bi rada šla ven, toda nastopi drugi problem, nimam s kom. Prva kolegica je postala mamica, druga mi je zamerila, ker sem se ji kao odpovedala, pa še v čudne vode je zaplula. Na faksu poznam le ljudi, ki se jim dobesedno nič ne dogaja, ali pa sploh nikamor ne grejo, drugih pa ne poznam. Osamljena sem in s tem moja beda le narašča. Ljubosumna sem na to, da on gre ven jaz pa nimam it s kom. Neprestano razmišljam samo o tem, da si bo poiskal drugo, da so vse druge boljše id mene, predvsem zato ker kao niso bolne, nakoncu zapadem v tako čustveno bedo, da sploh ni čudno, da imam takšne simptome. In konec koncev se mi postavlja tudi vprašanje, kaj zavraga sploh delam z njim, saj je praktično pravo nasprotje mene, me v bistvu ne osrečuje, ga imam rada ali sem le navezana nanj, ali se tako bojim ostat sama brez prijateljev, ja, bojim se ostat sama.
Zdje čase se je tudi odločil, da je najbolje, da me inorira, če jaz govorim o svojem zdravju, vem, neprestano težim s tem, toda to da me ne posluša je še huje. Ko se spreva mi dostiktat govori da sem neumna, in ob tem dobim tisti bedni občutek, da sem zgubila še tisto malo samospoštovanja, kar ga imam. Pa klub vsemu vsak trenutek hočem biti z njim, enostavno nimam kaj počet, če nisem z njim, kdo sploh sem še jaz? NImam hobijev, nimam ambicij, izgubila sem se , sem le še senca stare osebe, ki je bila ponosna in nezlomljiva……kaj mislite, kako naj rešim sebe,najino vezo, če je sploh še zdrava, moje življenje rabi smisel, kje in kako ga naj najdem?
Hvala za odgovor
P.S. Rada bi se še naročila pri vas, nazadnje sem bila nekje v aprilu, če je mogoče mi datum sporočite prek maila.
lep pozdrav od zmedene janje
Spoštovana Janja,
vaš fant ima “železne živce”, to pa še ne pomeni, da so neuničljivi.Želja po ukvarjanju s športom in občasni družbi vrstnikov potrebuje izpolnitev, sicer bo popustila tudi njegova naklonjenost do vas.Seveda ima vsaka stvar svoje mesto in vsaka dejavnost svoj čas.Da ne boste osamljeni, poskusite napolniti vrzeli v njegovem urniku s svojim programom, ki bo za oba skupen,sami pa vsekakor obnovite lastne družabne stike.Namesto o zdravju, ki je kot kažejo vsi izvidi o bjektivno odlično, se pogovarjajte z njim o načrtih za prihodnost.
Oglasite se na skupini, ali pa pokličite ambulanto za termin.