Najdi forum

Moj sin je hiperaktiven.Uvrščen je med otroke sposebnimi potrebami,kot otrok z primankljaji na posameznih področjih.Všoli ima 3.ure individualnega pouka na teden.Naj povem da obiskuje pedopsihiatra in je na ritalinu Po oceni psihiatra ima tudi težave na čustvenem področju.V pogovoru smo tudi omenili,da bi šel s 5.razredom v šolo z prilagojenim programom.Zanima me če sem upravičena do dodatka za nego otroka,kljub temu,da ni duševno zaostal.Hči ima epilepsijo in do dodatka ni opravičena.LEP POZDRAV

Pozdravljeni, sem prav vesela, da ste se oglasila.

Imam sedmletnega sina,ki je prav tako hiperaktiven in že od 6.leta prejema ritalin. Poleg tega ima tudi lažjo duševno prizadetost (še pred enim letom zmerno duševno prizadetost). Ko je bil premeščen v lažji duševni zaostanek, SMO TAKOJ ZGUBILI DODATEK ZA NEGO IN DAVČNO OLAJŠAVO. Pritožila sem se in postopek ponvno sprožila tako na 1. kot na 2. stopnji in bila ponovno zavrnjena. Otrok ima poleg vsega težave z ledvicami, vsako noč moči posteljo, ima alergije (a ne na hrano)…..skratka komisiji se to ni zdelo dovolj.

Zakon pa določa, da je dodatek za nego namenjen družinam, ki imajo povečane stroške zaradi nege otroka s posebnimi potrebami.

Žal je očitno praksa, to so mi povedali tudi na CSD, da komisije v večini zavržejo vse pritožbe.

Ker pa hiperaktivni otroci, da ne rečem otroci še z dodatnimi motnjami v duševnem razvoju, zahtevajo dodatno nego, oblico dela (in stroškov), menim, da smo starši takšnih otrok s strani države in CSD resnično nenenakopravno obravnavani. Glede na zaostanek je realno pričakovati, da morda nikoli ne bodo prišli do zaposlitev (in bodo v naše breme do naše smrti).

Resnično bi rada odgovor od kakšnega državnega predstavnika, zakaj takšnim otrokom ne naklonijo vsaj davčne olajšave. Tako pa smo starši takih otrok brez vseh pravic!

Pozdravljena!

Čudi me, da vaša hči, kot dolgotrajno bolan otrok nima dodatka za nego otroka. Namreč moj sin ima enako diagnozo in so nam na CSD sami ponudili, da smo dali vlogo in so nam tudi odobrili. Predložiti smo morali le en zdrav. izvid, kjer je razvidna diagnoza.

Lp, Vesna#

Pesek,
kot vam je napisala jous, vam žal dodatek za nego za dečka ne pripada. Me pa čudi, da vam ga ne priznajo za deklico.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Pošlji oblikovano (25-08-06 08:37)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Kaj pa naj naredim?Glede punčke sem se tudi pritožila,a je bilo tudi zavrnjeno.Ali je mogoče,da je od CSD-ja do CSD-ja različno?Diagnoza je Parcialna epilepsija(kriptogena).Jemlje Apilepsin in Lamictal.Sedaj gremo v 1.razred in me je kar strah.

Pozdravljeni!
Poskusite kaj več zvedeti na forumu epilepsija.

New Report

Close