Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Mogoče

Mogoče

Lepo pozdravljene,

Vsak dan se vstavim tudi na vašem forumu in prebiram, ter se veselim vsakega uspeha, čeprav sama s tem nimam težav.
Že nekaj časa razmišljam, da bi nekaj napisala in mogoče na tak način kateri tudi pomagala.
V zadnjem času prebiram veliko gradiva na temo zdrave prehrane in načina prehranjevanja ljudi, o boleznih, od kje vzroki za bolezni, zakaj vedno nove bolezni in vedno več vsega. K temu branju me je spodbudila mamina bolezen, ko so ji zdravniki povedali, da je bolezen za katero je zbolela dosmrtna in žal neozdravljiva, ker zdravil a še ni. ( so samo taka, ki lajšajo bolečine a napredka bolezni ne zatrejo). In tako -obupana in ujeta z zdravili, ki so ji povzročala še druge težave je iz dneva v dan postajala vse bolj nesrečna. Potem, pa sem na forumi prehrana prebrala sporočilo neke ženske, ki je iz iste bolezni našla izhod, naenkrat se je pokazala luč in zanimalo me je vse o tem. Najbolj veselo odkritje je bilo, da je zdravilo doma in ne v lekarni ali pri zdravniku. Post, dieta z ustrezno prehrano in seveda trden cilj, da hoče mama ozdraveti. Najbolj srečen otrok sem sedaj, ko vidim svojo mamo, kako lahko ŽIVI tako kot nekoč.
In zakaj hočem to povedati vam. Naj vam navedem odlomek iz knjige: Proč z kuhinjskim loncem ( priporočam, da si jo preberete)
V ameriki so delali poskuse na mačkah in podganah. Tri zaporedne rodove so prehranjevali izključno z močno kuhano hrano. Tretji rod živali se ni bil zmožen več razmnoževati.
Žal je tako, da se ljudje vse pramalo zavedamo kaj počnemo s svojim telesom, rod za rodom prenašamo slabe navade in si izmišljamo še nove, žal pa ne razmišljamo, da vse bolezni izvirajo prav iz tega, ker z svojim telesom ne znamo prav ravnati, ga zanemarjamo. Iz telesa smo naredili pravo smetišče, pojemo vse kar nam pride podd roke, polno e-jev, vse prekuhano, predelano – mrtvo.
In potem leni kot smo postali čakamo na čudežno ozdravitev – tablatko, ki nas bo rešila težave – mi pa bomo še naprej živeli po strarem in si kopali novce bolezni, za nova zdravila. Tako gre kolo naprej in iz začaranega kroga le redko kdo iztopi. Tako gre napraj in raste prehrambena industrija in rtaste farmacevtska industrija.

Se je že mogoče kdo uprašal, kako je mogoče, da je zdravila lahko jemlejo le bolni ljudje, če pa zdravijo. zakaj potem zdrav človek prav od teh zdravil le umre.
Gre enostavno le za zatiranje bolezni in ne za zdravljenje vzroka.

Če bi bila na vašem mestu, vem, da bi poskusila drugače. Nekaj dni bi se postila, uživala bi le sadje in zelenjavo, telo bi očistila in okrepila, pa če vsaj za toliko časa, da poskusim, če lahko zanosim in rodim.

Naj povem, da nisem presnojedec, ne vegetarjanec, poskušam sicer živeti kolikor se da zdravo (čim manj kruha ali nič, čim več surovega, nepredelanega) razmišljam pa, da bi zaživela drugače.
Moji mami je pomagalo iz bolezni, ni ga presnojedca, ki bi moral do zdravnika za katerokoli boleznijo, od tega se ne umre, temveč le ŽIVI.

Da nebi katera mislila, da prodajam sadje in zelanjavo in čakam na naval – ne. S tem želim, le pokazati mogoče pravim drugačen izhod in vesela bi bila, če bi pa kateri uspelo in bi lahko “nazdravili” novemi življenju.

Z najlepšimi željami Sara

DOBRODOŠLA MED ENAKO MISLEČIMI! : )

Iz vsega srca ti želim, da bi tvoja mamica ozdravela!
Tudi jaz se strinjam s tabo, da je hrana velik dejavnik tudi pri neplodnosti, zato se bomo morale tudi me bolj potruditi glede tega, če bomo hotele zanositi.
Upam, da nam bo čimprej uspelo !

Ne bi rada delovala tečno, vendar je na temo presna hrana bila oddaja, kjer so pričevali, da so ljudje zaradi prehranjevanja samo s surovo hrano tudi zboleli, ker pač nismo živali in je naš metabolizem drugače naravnan. Jaz pravim zmernost – malo enega malo drugega (paziti se moremo raznih konzervansov ipd. umetnih zadev).

Srečno.

Sara, lepo in hvala!
Miška: morda pa bi prebrala zgoraj omenjeno knjigo in še kakšna drugačna pričevanja, ne le takšna, ki jih financira prehrambena in farmacevtska industrija?
Presnojedstvo lahko le priporočam, samo žal nisem dovolj vztrajna in ga sedaj le občasno prakticiram.
Vsem lep pozdrav!
Ena

sicer se strinjam s tabo Meta, sem pa menja , da je sta stres in hiter tempo življenja največja sovražnika današnjega časa. to dvoje, po mojem mnenju, bolj vpiva na neplodnost kot nepravilno prehranjevanje …

New Report

Close