Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija modrostni zobje

modrostni zobje

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem zasledila, da modrostni zobje vplivajo na hormone, zanima me ali je to res? Namreč že dalj časa imam težave s hormoni, zadnje leto pa tudi z glavoboli na vrhu desne strani glave pred menstruacijo, ter boličine v ličnici in občasno v zobeh. Imam vse štiri modrostne zobe in zobozdravnica mi ni nikoli omenjala, da bi bilo karkoli narobe z njimi.
Zanima me tudi ali zobozdravnik odstrani modrostne zobe, če pacient tako želi?

Pozdravljeni,

da modrostni zobje vplivajo na hormone slišim prvič…obratno je bolj verjetno. O potrebi po odstranitvi modrostnih zob se pogovorite s svojo zobozdravnico, jaz tu ne morem ocenjevati, ker sem brez rtg slike in klinične diagnostike.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni.

Da ne odpiram nove teme – imam modrostni zob, ki je plombiran z amalgamsko zalivko. Ker sem se odločila, da menjam ves amalgam v zobeh, me zanima, ali je smiselna menjava zalivke na zobu ali je bolje, da se zob odstrani? En modrostni zob nad tem sem namreč kirurško odstranila, ta pa je glede na rtg sliko povsem zdrav, toda “neuporaben”.
Kaj svetujete?

Hvala vam in lp.

Pozdravljeni,

tule vam zagotovo ne morem podati pravilnega odgovora, ker ne morem narediti kliničnega pregleda, niti ne vidim rtg. Če je vaš zobozdravnik presodil, da je zob neuporaben, potem je že tako.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close