Najdi forum

modrice

Spoštovani dr. Kersnik!

Stara sem 30 let in v zadnjem času opažam, da se mi na telesu nenavadno pogosto pojavljajo modrice (predvsem na nogah, hrbtu in bokih), ki niso posledice kakšnih udarcev. Ali je mogoče, da nastajajo zaradi prevelikega fizičnega napora, sem namreč zelo športno aktivna ( tek, kolesarjenje ;pribl. 1,30 ure na dan).
Se opravičujem če Vam moje vprašanje zveni smešno, vendar do sedaj nisem imela problema s tem in me začenja že resno skrbeti, saj je teh modric resnično veliko.
V pričakovanju odgovora Vas lepo pozdravljam,

Nana

Spoštovani!

Modrice so posledica polzenja krvi v kožo in podkožje, kar se lahko zgodi zaradi preprostega pritiska oblačila, včasih (na nogah) zaradi večjega pritiska krvi v žilah ob naporu. Praviloma poči ena manjših žilic in okoli pol mililitra krvi izteče v okolico in obarva kožo. Modrice praviloma niso znak motenj v strjevanju krvi, pa kljub temu pojdi na pregled k zdravniku, če so večje kot dlan, če se resnično pojavljajo brez zunanjih vzrokov in jih imaš npr. več kot 10 hkrati. Modrice se pogosteje pojavljajo pri ženskah s tanko in prosojno kožo, ker so tudi bolj opazne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljen!
Tudi jaz sem stara 30 in imam podobne probleme kot Nana.
Že nekaj dni me grono bolijo noge (najbolj podplati), in poten sem opazila veliko
popokanih kapilar po nogah in tudi nekaj modric.
Postala sem prav zaskrbljena mora vpliva tudi to da imam prerilo in tokrat zelo malo proti normalnemu.
Povejte mi vi čemu je lako še vzrok kapilaric, saj do se daj zelo velikih modric še nimam me pa bolijo noge in ogromno popokanih kapilar.
Je lahko to vzrok kakšne bolezni? Nekdo me je opozoril da naj prverim krvni sladkor.
In se to kaj lahko preventivno storim sama? Ali obstajajo kreme, vitamini ali podobno da zmanjšam to nadležno stvar!

Hvala za vaš odgovor!

Spoštovani!

Praktično nič posebnega ne morete storiti za svoje žilice. Dermatolog vam lahko nekatere sklerozira, tako da bodo postale nevidne. Kreme ne prispevajo bistveno k izginotju žilic.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close