modrci v nosečnosti
hvaležna bi vam bila, če mi poveste kje kupiti kakšne malo večje modrce. sem v 8. mesecu, potrebujem bistveno večji obseg modrca kot prej (na račun trebuha), prsi pa se mi niso kaj dosti povečale, tako da bi rabila številko 105 ali 110 B – če kaj takega sploh obstaja. bila sem v emporiumu, kjer je izbira perila sicer velika, pa sem s svojimi merami skoraj spravila prodajalke v obup. tudi v mothercare sploh nimajo modrca z obsegom večjim kot 95. imate kakšne ideje?
se opravičujem, ker tema ni čisto za na ta forum, pa vseeno… zgleda da bo imela tudi po porodu podobne težave. morda veste iz lastnih izkušenj kakšno povečanje dojk in zmanjšanje obsega naj takrat pričakujem?
Lili, tema je za ta forum, saj se tiče dojk, he, he…
Glede trgovin, kje kaj imajo res nisem najboljši naslov, morda se bo oglasila še kakšna izkušena forumovka.
Če kupujete preko interneta, vas bom napotila na:
in na
Pri teh dveh znamkah imajo res odlične nedrčke VSEH velikosti.
Namig: Splača se tudi pogledati v “clerance rack’s”, če imajo kaj na razprodaji.
Spoštovani!
naj se kar priključim k že odprti temi. Zanima me namreč, kdaj (če sploh) se prsi vrnejo v velikost pred nosečnostjo in dojenjem?
Namreč – zdaj dojim že osmi mesec (tudi s pomočjo vaših nasvetov) in nameravam kar še nekaj časa (če le se bo mali želel). In ugotavljam, da bom očitno morala zamenjati več kot pol garderobe, kajti čez prsi ne zapnem niti ene bluze več? Da o modrčkih in o istih problemih kot jih je omenila lili, ne govorim.
Pa lep pozdrav, D.
Marjetka pozdravljena,
ker nisem vedeževalka, vam bi to boljk težko napovedovala. Mnoge mamice opažajo, da se jim obseg dojk in velikost košarice po porodu poveča (tudi do dve številki). Ko je ponudba-povpraševanje dobro vzpostavljeno in dojke niso več trde, se popolnoma zmehčajo in ni več navalov mleka, se ponavadi obseg zmanjša za eno številko. In tako počasi, postopoma, nekje do dve leti po porodu ali še dalj.
Nekatere mamice (med njimi tudi sama) opažamo, da imamo približno dve leti po porodu celo manjšo velikost košarice, kot pred nosečnostjo (jupiiii).
Obseg prsi ni povečan le zaradi mleka v dojkah ampak tudi zaradi rasti tkiv in maščobnih blazinic, ki se je začela že v nosečnosti. Mamice poročajo različne uzkušnje: večina se jih po končanem dojenju povrne nazaj v prejšnje stanje, nekatere poročamo o manjših dojkah, druge o večjih… Ali ima na to vpliv izrecno samo dojenje, ali poleg tega tudi hormonske spremembe, spremembe v presnovi, prehrani, itd… bi kazalo bolj povprašati kakšnega strokovnjaka.