Sinoči sem jo videl, sledila je izguba sluha, še vedno posegam tudi po stimulansih
Pozdravljeni
Sinoči sem jo videl, se močno useknil. Nenadoma je v desnem ušesu močno zašumelo, sledila je izguba sluha. Sem poskusil izenačiti pritisk. Po približno 10 minutah je v ušesu začelo pokati in sluh se je k sreči vrnil. Levo uho je bilo ok. Sluh je ok.
Moram pa priznati, da še vedno posegam tudi po stimulansih ker sem pač prekomerno obremenjen in bi rad zaključil sosledne roke.
Ali je to lahko kaj resnega
Hvala in lp
Pozdravljeni,
nadaljujejo se vam problemi zaradi uporabe stimulansov, ki so povzročili povratni učinek na nosno sluznico in na žile, na oteklino ter povečano količino sluzi. Tako je tudi v tubi blaga zadebelitev sluznice in povečana količina sluzi, saj stimulansi, ki jih vdihavate, prodrejo tudi v Evstahijevo tubo.
Najverjetneje ste z vso silo skozi Evstahijevo tubo potisnili zrak v srednje uho, potem pa zrak ni mogel več nazaj v žrelo, ker je vaša tuba slabše prehodna. Prav počasi je pronical in je potreboval 10 minut.
Potrebno bo opustiti stimulanse, da se sluznica pozdravi.
Kot sem vam že v prejšnjem odgovoru napisala, lahko z radiofrekvenčno skrčitvijo spodnjih nosnih školjk, RF mukotomijo, nekoliko izboljšamo prehodnost nosu, morda tudi izenačevanje pritiska v ušesih. To je aambulantni poseg.
V primeru resnih vzrokov, npr. da je prišlo do razpoka okroglega okenca notranjega ušesa in izteka tekočina – perilimfa, se težave ne poprfavijo tako hitro – vztraja vrtoglavica in slabši sluh ali popačenost zvokov. V tem primeru je potreben pregled z mikroskopom in meritev sluha – ADG ter timpanogram in fistulni test, da se odločimo, kaj bi bilo potrebno storiti.
Lp,