Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Močne akne

Močne akne

Pozdrav! Rada bi vas prosila za nasvet, če mi lahko pomagate. Imam 16 let in imam zelo močne akne, imam jih ze keke 3 lete. Imam jih po celeh hrbtu, po ramih in spredaj (prsni koš). Sprva so bili samo po hrbtu,kasneje spredaj in nato še po ramih. Poskusila sem že raznovrstne kreme,tod anobena ni kaj veliko pomagala. Bila sem pri mojem zdravniku,ta mi je predpisala kremo differin gel, ki pa ni veliko pomagala, potem me je napotila h dermatologu,tudi ta mi je predpisala differin in skinoren, toda tudi te niso veliko pomagale. Lani sem še enkrta odšla h dermarologu (drugemu),ta me je mazil z neko kremo in mi predpisal kapsule (ime se ne spomnem,so pa bile pol oražne in bele barve-se mi zdi),te sem potem prenehala jemati, zaradi sonca.Je pa problem v tem,da v času šole jih imam zelo veliko,sploh kadar sem pod stresom, sedaj ko pa so počitnice jih imam manj,toda š euseeno veliko,in nikoli še niso čisto zginili,to pa s eponavlja vsako leto.Sedaj tudi uporabljam proactvi solution,to mi je malo pomagalo,toda še ne čisto,uporablajm ga že kakšna 2 meseca.
Vem da sem veliko napisala,toda useeno bo vas prosila za pomoč!
Že v naprej se vam zelo lepo zahvaljujem!!
L.P.
Hvala!

Pozdrav!
Če gre res za hude akne, potem je dolgoročno zdravljenje na dva načina: kontracepcija določene vrste ali pa zdravila iz skupine retinoidov.
Torej samo mazila ne bodo dovolj.
Presoditi pa je treba glede na stanje kože.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close