mnenje
Spoštovani !
prosim za vašo razlago naslednjega izvida : Od 20 leta starosti ima bolnik Addisonovo bolezen, leta 2007 je imel paroksizem fibrilacije atrijev, že takrat ugotovljen patološki EKG. Leta 2017 je bil pregledan v kardiološki amb. zaradi spremembe EKG, ki so bile ugotovljene na medicini dela. Opravil je večkrat UZ srca in 3X MR srca. Dimenzija levega prekata so od leta 2017 povečuje. Na MR srca so bile opisane obsežne fibrozne spremembe po miokarditisu. Nazadnje je opravil MR srca letos maja, kjer je EDV 527ml, EF 27%, povečan desni prekat v diastoli 320 v suistili 195 ml, 39%. UZ je bil levi prekat zmerno povečan (EDV 205ml) in EF 50%. Maja je bil hospitaliziran zaradi nejasnih senzacij v prsih, ob tem smo ugotovili rahlo zvišan troponin, koronagrafija je bila normalna, BNP normalem. V EKG ni bilo motenj ritma. Na pregledu RR 124/80 mmHg, EKG : Sinusni ritem, frek, 51/min. LAH, DKB
QRS 155ms. Laboratorijski izvidi v mejah normale, naročim Holter on cikloergometrijo, Treapija : Pranessa 2 mg zvečer, Hidrocorticon, Astonin H , Plivit D, kontrola čez 3 mesece. Sedaj sem star 52 let, težak 99 kg, visok 1,92m, počutim se se dobro ne pijem in kadim ,bil sem do nedavnega kar športno aktiven, tek sem opustil sem pa brez težav pretekel pol maraton. Pozimi sem obiskoval fitnes, sedaj rekreativno kolesarim in hodim v hribe. Zanima me do kolikšne mere se lahko obremenjujem in vaša razlaga poteka bolezni. Hvala in lep pozdrav, Branko.