Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Mleko res poslabša vnetje sinusov?

Mleko res poslabša vnetje sinusov?

Presenetil me je nasvet osebne zdravnice, naj zmanjšam ali povsem omejim uživanje mleka in mlečnih izdelkov, ki naj bi med drugim povzročali (ali poslabšali) pogosta vnetja sinusov. Ima kdo s tem že kakšne izkušnje? Mar to res lahko pomaga?

Pa ne da s tem nimate nobenih izkušenj? 🙂

izkušenj ne, najbrž pa je v prim. alergije na KM možnen tudi alergijski rinitis. nisem pa prepričana.

kravje mleko povzroča močnejše otekanje sluznice – ne samo pri alergikih, zato ob pogostejših prehladih ali vnetjih zgornjih dihal otrokom pediatri odsvetujejo pitje mleka oziroma omejitev količine. Za odrasle verjetno velja enako

Meni osebno pomaga – ob vnetju sinusov se mlečnih izdelkov ne dotaknem, tudi ko sem močneje prehlajena ne in rezultat je očiten
Lp, T.

Zanimivo! Kaj pa če bi se ljudje enostavno začeli povsem izogibati mleku in mlečnim izdelkom, saj ima menda tudi številne druge škodljive vplive, ki lahko prispevajo celo k obolenjem ožilja in srca? Kaj bi organizem v tem primeru sploh pogrešal, in kako ta manjko lahko nadomestimo z drugo hrano?

Jaz sem na dieti popolnoma brez mleka od decembra, niti slučajno nisem več toliko “prehlajena” kot sem bila prej vedno, je pa res, da je treba ful z drugo hrano prinašat notri, za kar pa rabiš disciplino:I Naš bioterapevt na splošno odsvetuje mlečne izd med prehladi, virozami, ker večajo sluz.

mleko lahko ukineš brez težav, če si odrasla, samo če si ga prej spila na “litre” potem ga boš najbrž pogrešala. pa ne pozabi drugače nadomestiti kalcija, če boš popolnoma ukinila mlečne izdelke.
domnevam da,ne boš ukinila proizviodov ki vsebujejo sestavine mleka, temveč le mleko kot tekočino.

New Report

Close