Mleko NEOCATE
Mene tudi zanima pot do tea mleka, ker poslušam napol grozljivke, kaj vse je treba dat skoz, da do njega prideš. Sina sicer še dojim pri 16 mes, se pa bojim kaj bo, če zmanjka. Alernove in pregomina dokazano ne prenaša.
Pot je enostavna-greš v lekarno in odšteješ 50 evrov.
No šalo na stran, tebe najbrž zanima, kako priti do recepta za to mleko.
Težko, po mojih informacijah od dr. Glavnikove zdravstvo plačuje to mleko za približno 10 otrok v Sloveniji. Jaz sem ga pol leta kupovala, ker je bilo strokovno mnenje alergologov tako, da težko dokažemo, da mu pregomin ne ustreza, ker sin ni samo alergik ampak tudi atopik. Sedaj gre pregomin počasi ven iz prodaje in ga nadomesti nova oblika aptamila HA. Ko ga je sin probal, se je pojavila težka oblika koprivnice, začel se je dušiti. Nato smo Neocat dobili na recept po hitrem postopku, brez kakršnega dodatnega dokazovanja.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
Moj sin ima hude krče po allernovi in kožni reakciji po pregominu, je dokazano močno alergičen na kazein (V. razred od VI), na sojo pa malo manj (IV). Ko sem spraševala za recept za Neocate, so mi razlagali o tem, da bi morala na PK, da se zdravniki tam sami prepričajo, da tega dvojega res ne prenaša. Ker vem, kakšne muke prestaja sin ob takih poskusih, ga ztemu niti slučajno ne bi (več) izpostavljala. Nisem pa vedela, da se da Neocat kupiti???
Res je, da Neocate težko predpišejo… ker ko sem izvedela, da Pregomin gre ven iz prodaje in da so ostala nadomestna mleka Allernova in Aptamilovi delani iz (presneto pozabila sem, kako se reče) vendar iz kravjega mleka kar pomeni posledično iz kazeina, sem na PK v alergološki ambulanti (tja hodiva iz Sav.doline že cela tri leta – alergijo na KML so mu odkrili pri 1,5 mesecu, ko sva bila hospitalizirana na endokrinološkem oddelku) prosila za Neocate in sem izvedela en kup izgovorov zakaj ga ne predpisujejo… dejstvo pa je, da je predrag in se temu rajši izognejo, z besedami, da je to mleko samo za zelo hude alergike… (moje mnenje: bla,bla,bla)
Testi v PK so isti kot kjer koli drugje, res pa – vsaj tolikor kolikor jih je imel sin… ne vem, če so drugje drugačni. če sin res ne prenaša nič drugega, bi jaz poizkusila z njimi, za vsak slučaj… ker 50,00€/škatla ni malo, in če jih lahko prihraniš…
lp
Jane Doe