mleko na bazi soje
Živjo, punce.
Sem nova na tem forumu. Moja malčica ima najbrž alergijo na kravje mleko. Je stara štiri mesece in je od rojstva naprej na aptamilu, ker žal nisem imela mleka. Pred mesecem dni se je pojavila pri deklici hrapava koža in rdeči izpuščaji okoli vratu, po nadlakteh in po hrbtu. Zdravnica je rekla, da bi mogoče še počakali na testiranje, da otrok malo zraste zaradi jemanja krvi iz žile. Vendar pa je priporočila uporabo sojinega mleka Som. Vem, da je tudi soja alergen, vendar pa bi raje poskusila s tem mlekom, ki je dobrega okusa.
Pregomin namreč zavrača. Ali ima še kakšna izkušnje s sojinim mlekom? Na kaj je treba paziti? Ali se je obneslo?
Hvala za odgovore.
Zdravo!
Mi smo stari skoraj 17. mesecev in smo do sedaj jedli vse mlečne izdelke, ki jih otroci radi jedo. Zaradi suma alergije na penicilin so punčki odvzeli kri in preverili še nekaj drugih stvari (Cel.ige in spec.ige na kravje mleko,jajčni beljak , rumenjak in seveda na penicilin). Vse je ok razen spec.ige na kravje mleko ne. Torej alergija na kravje mleko. Reakcije nobene (izpuščaji ,srbečica, driska,..),razen običajnih prehladov in angin,pa kakšen bronhitis pozimi.
Sedaj smo na Som mleku, sojinih jogurtih, in ostalih sojinih in riževih izdelkih.
A ima še katera podobno izkušnjo!
Cav,cav!
Loti,
Ali je pri vas dermatitis izzvenel oz. se zmanjšal po hranjenju s Som-om?
Naša deklica pije Som že štiri dni, vendar izboljšave ni. Pa tudi kaka bolj trdo kot prej. Ji je pa to mleko zelo zelo všeč.
Najbrž tudi pri nas ne gre za alergijo na kravje mleko, vendar ker sedaj ne je ničesar drugega, ne vem, zakaj ima izpuščaje.
Koliko ste pa vi stari in koliko časa imate probleme z dermatitisom? Kako se kaže pri vas?