Mleko, kakav, sladkor, med, piščanec, svinjina – kaj zdaj
Jutri ima hči prvo terapijo z bioresonančno metodo. V naslovu sem navedla, na kaj je alergična. Tisti, ki to že poznate, prosim, svetujte, kaj naj je v času terapij. Hodim in kupujem vse možne stvari, pa nikoli nisem prepričana, če bo v redu. Predvsem me zanima, kakšni so mlečni nadomestki – našla sem članek o allernovi in seveda o pregominu – ali vsebujeta sladkor ali ne? In pa, kakšen je okus? Je podoben kot ostale mlečne formule za dojenčke, ali je čisto nekaj svojega?
Hči je sicer stara 7 let, razume zakaj gre, vseeno me je pa groza, ker vem, da bo hudo, ko ne bo smela jesti nobene od svojih najljubših jedi, ki vsebujejo vse česar ne sme jesti.
Hvala za pomoč!
Naš primer je enak, razlika je samo ta,da našemu škodi govedina. Star je 5 let in pol. Ne vem, moram rečt, da smo našemu razložili, da bomo za nekaj časa prenehali z uživanjem jedi ki mu škodijo, zaradi tega, da ukinemo pumpico. Odziv je bil presenetljiv. V vrtcu sam zbira in pazi da ne uživa mleka in mlečnih izdelkov, izogiba se popolnoma vsem sladkarijam, nadomeščamo jih z javorjevim sirupom in suhim sadjem (pazimo da suho sadje nima SO2), za v čaj smo kupili fruktozni sladkor. Po okusu mu paše riževo mleko (izbiram z dodatkom kalcija) in mu z njim nadomeščam prej večerne ali jutranje mlečne obroke. Namesto čokolino, kupim rižolino, ker je brez mlečnih dodatkov. V glavnem več žitaric, ker mu ne škodjo in suhega sadja. Važen je namen. Hecno je to, da prej ni bil ljubitelj sirov, pa mi sedaj na skrivaj kdaj gloda sir :), ker je prepovedan, pađe. Rekla sem mu, naj pove ali se bo držal “diete” ali ne, ker če ne, potem ne bom zgubljala časa s pripravo jedilnika. Odziv spet pozitiven. No, zaenkrat, ko je kriza se pač malo pregreši, rečem mu, da ni nič hudega, ampak naj pove, s čim se je pregrešil, da bomo vedeli in da ga razumem, da je čez noč težko zamenjati način prehranjevanja. otroci vse razumejo.
Ma ja, saj sem tudi jaz sprva mislila, da ne bo problema, pa je tako da javorjevega sirupa ne sme, agavinega sem šla včeraj kupit, da ga stestira, če bo lahko uživala tega. Rižolino in ostale kašice vse vsebujejo sladkor, tako kot še 1000 drugih živil, kjer sploh nisem pomislila na to (npr, suha goveja salama, majoneza, ki jo ima sicer hči res rada, pa jo močno držim nazaj, ker mi že tako ni v redu, isto v kruhu, itd), v vseh paštetah in hrenovkah je mleko, danes sem dobila kunčje hrenovke, ki vsebujejo sojo namesto mleka, upam, da bodo vsaj dobre. Marmelade ne sme niti diabetične, tako, da res ostane malo, glede na to, da je skregana z zelenjavo in sadjem. Saj poskušamo po malem, ampak ni lahko. Suhega sadja ne sme, ker je večinoma vse sladkano, če ni, je pa brez okusa, oz. ne bo jedla.
Točno, ful je težko. No mi imamo vsaj to srečo, da frutozo lahko uživa, so pa težave z okusi. Prej smo vzdrževali težo s sladkarijami in je evidento shujšal. Se pa starši na ta način znebimo ogromno denarja, a ne? Mah, ne vem, jaz mislim, da če že omejimo vnos škodljive hrane, smo naredili veliko za potrebe terapije. Ker npr.vseh alergenov ni mogoče izložiti, kot npr. pršico in cvetenja. Kaj takrat? Poročaj, kako je po terapiji. Veliko uspeha!
Sabina, hvala!
Zaenkrat ima za seboj 2 terapiji. Očke niso še nič boljše. Me je pa že na začetku opozorila, da ravno zaradi pršic ne bo takoj vidno izboljšanje. Zdaj je bila na terapiji za mleko in meso. Po zaključku terapije je rekla, da je bilo uspešno, zdaj imamo strogo izogibanje mleku in mesu do naslednjič, ko bo preverila, ali je alergija slučajno še prisotna ali smo res uspeli. Če bo v redu, bo lahko počasi spet začela uživati mleko in meso, ostalo pa bo šlo z naslednjimi terapijami. Ostane nam še med, sladkor, kakav, česen, fluoridi, pršica in domača mačka. Aja, pa tudi kavo je pokazalo, ki je sicer ne uživa (normalno ane). Naj bi bilo potem vse skupaj v redu, oz. terapevtka sploh ne dvomi, da nam ne bi uspelo.
O cenah drugačne prehrane raje ne načnem debate… Sem pa zadnjič delala palačnike iz riževega mleka in sladkane z agavinim sirupom – moram reči, da sploh ni bilo razlike v okusu. Kupila sem tudi nekaj zeliščnih paštetk – okus je presenetljivo podoben normalnim paštetam in pa, našli smo eno sojino margarino, ki je dobrega okusa, tako, da se počasi prebijamo. Hudo je, ko včasih ne pospravim npr mleka dovolj hitro v hladilnik, ali pa smo kje, kjer ne pomislijo, da marsičesa ne sme jesti, čeprav je zelo pridna in v bistvu sama ve, da ne sme, dokler terapija traja.