Mleko in vetrovi
Na vrh popij še en actimel ali pa vzami kapsulo linexa. Oboje je (skoraj) isto, samo v različni obliki, in ne eno ne drugo ne more škodit. Sveže mleko je zelo težko prebavljiva hrana, to radi pozabljamo. Mogoče bi pa poskusila s sojinim? pojma nimam, kakšen okus ima, niti ne vem, če bi pomagalo, poskusit pa verjetno ni greh.
Zdravo,
ravno sedaj se spopadam z vsemi mlečnimi izdelki,ki mi povzročajo hude težave.Našli so mi hemangiome(nenevarne bule na jetrih).Z doktorjem sem se posvetovala in priporočal mi je naj se odpovem vsem mlečnim izdelkom-najboljše tudi skoraj vsem beljakovinam.Res se že en teden držim
tega in moram povedati,da mi je dosti boljše.Ne boli me ne napenja…
Odpovedala sem se tudi kavi in beli kavi,tako da sedaj pijem zjutraj čaj.
Kar se pa tiče kakava,ki ga imaš rada,pa sem prebrala,(knjiga Zdravljenje z zelenjavo),ki opisuje škodljivost,oziroma preobčutljivost na mleko,da kupljen kakav v kartonasti embalaži NI škodljiv in ne napenja.Kar se pa okusa tiče,ni primerjave,z sveže doma pripravljenim kakavom.
Probaj….
LP Monja
Če imaš vetrove je tvoja črevesna flora neuravnotežena (se razvijajo patogene bakterije) in če še smrdijo potem pride do gnjitja v črevesju. Rabiš dober probiotik ki ti lahko to floro uravnoteži. Jaz jemljem nekega novega danskega, ki se ga dobi že tudi pri nas in vetriv in napihnjenosti ni več. Vem pa že točno kdaj ga moram vzeti ker vem katere kombinacije škodijo moji črevseni flori – predvsem čebula, jajca, fižol
V nekem članku sem prebrala, da dodatek cimeta (npr. v prahu) zelo dobro vpliva na prebavo, tako da mleko ali napitke iz njega lahko pijejo tudi tisti, ki imajo z njim velike prebavne težave. Jaz jih sicer nimam, si pa zelo rada privoščim cimetov kakav.
Poskusi tudi ti in poročaj, ker me zanima, če je res tak učinek.
res je, nekaterim manjka encim laktaza za razgradnjo lakotoze, ki je v mleku. Potem jo pa razzgrajujejo bakterije v črevesju in nastajajo plini. Najbolje se je izogibati mleku (sir baje laktoze nima), dobro pa je preveriti, če ni zadaj kaka druga bolezen, npr pri celiakiji (“alergiji” na gluten v pšenici…) je to tudi stranski pojav (napenjanje).