Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija mleko alergen, testi negativni?!

mleko alergen, testi negativni?!

Pozdravljeni.

Moj 4 letni malček je do pred kratkim bil alergičen na mleko. Pri dveh letih je krvni test pokazal da je mleko izzvenelo a sta kožni in provokacijski test bila pozitivna. Sedaj je tudi kožni test OK, ampak občasno še reagira na mleko: urtike po obrazu in hropenje. Včasih poje 2dcl mleka s čokolinom in je ok, zjutraj pa 2 žlički mleka s kroglicami in je reakcija! kroglice so OK ker smo jih dali mu ločeno in je bil ok. Pa tudi že na en sam košček mlečne čokolade je reagiral. Ko je’ kinder jajčke je spet ok!? Na BICOM testiranju kaže odlično sliko z izjemo nekaj cvetnih prehov, na katere reagira (in to tudi v praksi). Je možno da se ponovno prebuja alergija na mleko?

Če ni na dieti je možno,da je alergija izbruhnila,saj ni vprašljivo samo mleko,ampak še vsi mlečni izdelki.Lahko pa se je alergija tudi razširila.

Alergologinja nam je dala na osnovi negativnih testov odpravo diete na mleko in mlečne izdelke.

Zanimivo,saj bi naj se živila dodajala postopoma,to o,odpravi diete me res čudi.Posvetuj se še kje drugje.Mi smo samo malo nad mejo,pa smo še vedno na dieti naprej.

Mi imamo že od začetka negativne izvide in alergologinja nam vedno napiše,da se otrok lahko otrok uživa normalno zdravo prehrano.
V praksi pa žal ni tako. Sinček je odreagiral na mleko, jajca in banane. Ostale bolj pogoste alergene pa smo preventivno črtali.
Zdaj uvajamo živila počasi nazaj in se dostikrat znajdemo v podobni dilemi.
Če se bodo pojavile kakršnekoli reakcije, bomo ponovno uvedli dieto, ker potem se najbrž še kaj ´kuha´.

lp,
mojcapec

Lepo pozdravljene .

Zanima me,če je možno glede na kožne negativne teste,da bodo krvni pozitivni(Kravje mleko)?

Pozdravljene!
Moja hči 8 let je imela tudi dieto na vse konzervanse, čokolado, lešnike, orehe… in tudi mleko in jajca.
Zdaj je bila na kožnih testih in so bili testi negativni. Ko sem ji prve dni dajala po šalčko mleka je bilo v redu, ko sva naredili palačinke – naslednji dan je že imela rdečo kožo in srbenje.

Kaj pravite če pride do reakcije zaradi kombinacije mleka z drugimi živili, da ne bi smeli dodajati nič zraven- samo mleko.

Kaj pravite?

Ne pozabit, da je lahko količinsko problem. Mogoče mleko vsak tretji dan za začetek, ostale dni pa nadomestek ali riževo mleko npr.
LP Barb

tudi mojemu malčku so testi na mleko pri enem letu pokazali negativno. vendarmu ga ne dejam, tudi sam ga zavrača.

mogoče je bolj problem pri tebi v čokoladi, lešnikih, mandljih etc.

New Report

Close